marryme pisze:Slonce ma negatywny wplyw na skore,przeciez to jest udowodnione naukowo.
Z tym,ze bralabym tutaj pod uwage glownie mieszkancow miejsc gdzie mocne naslonecznienie jest 12 miesicy w roku a nie tak jak w Polsce-zaledwie kilka.To,ze Polki opalaja sie te 2 czy 3 miesiace w roku to az tak nie szkodzi a wrecz dostarcza duzo witaminy D.
Sama mam kolezanke ktora ma 52 lata i ponad 20 mieszkala w Dubaju i opalala sie w kazdej wolnej chwili.
Jej skora wyglada fatalnie-obwisla,wysuszona,odwodniona,z milionem zmarszczek-na twarzy i na calym ciele.
Wyglada o 20 lat starzej niz jej rowiesnice.
tak, naukowo powiadasz a laser niby zbawienne

mimo iz wielokroc mocniejszy
tak naukowo jak "amerykanscy uczeni udowodnili ..."
naukowo to udowodnili po to,zeby sprzedawac witamine d3, filtry a w konsekwencji wybielacze na plamy
slonce i jego szkodliwosc mialo byc motorem napedzajacym przemysl - zapraszam na portal rok temu napisalam ogromny artykul na temat tej szkodliwosci
http://beautywpolsce.com/filtry-przeciw ... zeciw.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ja sie smaze oczywiscie z umierem wiele moich kolezanek w tym lekarki i jakos mimo prawie polwiecza wygladamy swiezo i mlodo
slonce wysusza wiec nalezy sie smarowac tak przed jak i po opalaniu, oraz po opaleniu dac skorze czas na regeneracje ktora wynosi 28 dni - jesli ktos tego nie przestrzega no to niszczy skore
alkohol w nadmiarze prowadzi do alkoholizmu i wyniszczenia to nie mozna odrazu mowic ze jest szkodliwy
jak sie przestrzega zasad nie ma sie skutkow ubocznych
i oczywiscie nie opala sie wpelnym sloncu a w pol cieniu
zimy czesto spedzam tam gdzie lato albo chodze do solarium - tak do solarium! i wygladam lepiej niz niejedna zasmarowana filtrami a w konsekwencji plamiata kobietka po trzydziestce a moje kolezanki ze szkoly, maja dzieci w tym wieku
slonce jest szkodliwe ale w
nadmiarze tak samo jak wszystko inne łacznie z woda