najmlodziej wyglądające kobiety swiata

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
alicjachrupek
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: najmlodziej wyglądające kobiety swiata

Post autor: alicjachrupek » 13 sie 2016, 19:42

Na ale ciapate w Europie mają słońca tyle co my a starzeją się szybciej. U mnie w pracy jedna ma 36 lat, robiła urodziny i do mnie no zgadnij które, a ja: pięćdziesiąte drugie! (blush

Awatar użytkownika
cyryl-bea
Administrator Beauty
Administrator Beauty

Post autor: cyryl-bea » 13 sie 2016, 21:22

marryme pisze:Slonce ma negatywny wplyw na skore,przeciez to jest udowodnione naukowo.
Z tym,ze bralabym tutaj pod uwage glownie mieszkancow miejsc gdzie mocne naslonecznienie jest 12 miesicy w roku a nie tak jak w Polsce-zaledwie kilka.To,ze Polki opalaja sie te 2 czy 3 miesiace w roku to az tak nie szkodzi a wrecz dostarcza duzo witaminy D.

Sama mam kolezanke ktora ma 52 lata i ponad 20 mieszkala w Dubaju i opalala sie w kazdej wolnej chwili.
Jej skora wyglada fatalnie-obwisla,wysuszona,odwodniona,z milionem zmarszczek-na twarzy i na calym ciele.
Wyglada o 20 lat starzej niz jej rowiesnice.
tak, naukowo powiadasz a laser niby zbawienne (giggle mimo iz wielokroc mocniejszy
tak naukowo jak "amerykanscy uczeni udowodnili ..." (giggle
naukowo to udowodnili po to,zeby sprzedawac witamine d3, filtry a w konsekwencji wybielacze na plamy
slonce i jego szkodliwosc mialo byc motorem napedzajacym przemysl - zapraszam na portal rok temu napisalam ogromny artykul na temat tej szkodliwosci
http://beautywpolsce.com/filtry-przeciw ... zeciw.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ja sie smaze oczywiscie z umierem wiele moich kolezanek w tym lekarki i jakos mimo prawie polwiecza wygladamy swiezo i mlodo
slonce wysusza wiec nalezy sie smarowac tak przed jak i po opalaniu, oraz po opaleniu dac skorze czas na regeneracje ktora wynosi 28 dni - jesli ktos tego nie przestrzega no to niszczy skore

alkohol w nadmiarze prowadzi do alkoholizmu i wyniszczenia to nie mozna odrazu mowic ze jest szkodliwy (angel
jak sie przestrzega zasad nie ma sie skutkow ubocznych
i oczywiscie nie opala sie wpelnym sloncu a w pol cieniu

zimy czesto spedzam tam gdzie lato albo chodze do solarium - tak do solarium! i wygladam lepiej niz niejedna zasmarowana filtrami a w konsekwencji plamiata kobietka po trzydziestce a moje kolezanki ze szkoly, maja dzieci w tym wieku

slonce jest szkodliwe ale w nadmiarze tak samo jak wszystko inne łacznie z woda
cyryl-bea

Przeczytanie regulaminu ze zrozumieniem treści, jest podstawą miłej zabawy na forum!

Youtube: tu
Portal: tu
Facebook: tu

https://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... g-oczy.gif
https://beautywpolsce.com/forum/upload/1 ... Obraz1.jpg

bellisanka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: bellisanka » 13 sie 2016, 21:42

cyryl-bea-tak masz racje slonce jest szkodliwe w nadmiarze i kobiety ktore zyja w cieplych krajach non stop promieniwoanie sloneczne maja zniszczona skore ktoras dziewczyna tu pisala i zgadzam sie znia ich skora jest wysuszona jak wior z masa zmarszczek szybcej sie starzeja.Japonki unikaja opalania twarzy

Polki za to smaza sie na solarium (giggle (giggle
Wrocław biust 10lat po operacji biustu
2016 CKN Dr Wysocki w planach poprawka nosa
Planowana wymiana implantow Styczeń 2024' szukam lekarza

Awatar użytkownika
marryme
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: marryme » 13 sie 2016, 22:00

Cyryl
Przeciez ja napisalam dokladnie to samo-mialam na mysli to,ze slonce niszczy w nadmiarze...
I nie wiem jak bardzo chcialybysmy temu zaprzeczyc, to tak niestety jest.
Widze po tej kolezance z Dubaju-skora zmaltretowana,jak u chorej babulenki.
Life is a journey,not a destination.

Awatar użytkownika
kobietazpasja
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: kobietazpasja » 14 sie 2016, 11:25

Swietny artykul,juz gdzies wlasnie wczesniej czytalam o tych filtrach i cos w tym jest w tym roku stosowalam 50 tke na twarz i mimo to mam przebarwienia, ale to tez efekt brania antykow niestety. Czasem jak czytam przeraza mnie ta marketingowa machina tylko dla zyskow. Wszystko w tych czasach naszpikowane syfem. Tak samo niby z beta karotenem,proponuje sie stosowanie doustnie przed wakacjami, by przygotowac skore na slonce(nie ma udowodnionego dzialania ochronnego), za to byly badania, iz przyjmowanie beta karotenu synytetycznego zwieksza ryzyko raka pluc u palaczy.
2002-ckn nosa prof. Zielinski-nieudana;((spartaczona
2011- poprawka calkowita korekcja nosa, Dr Krawczynski-zadowolona,ale mysle jeszcze o udoskonaleniu;-)
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=310" onclick="window.open(this.href);return false;
2010-licowki porcelanowe Dr Robert Kaminski-Artsmile

linda86
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: linda86 » 17 sie 2016, 13:52

Odrobina slonca dziala bardzo dobrze na skore i powie wam to kazdy dermatolog 'starej daty' (od mlodych precz). Oczywiscie ta odrobina to doslownie kilka minut (w zaleznosci od karnacji) od czasu do czasu i nie w poludnie. Ja od lat nie opalam twarzy, bo nie moge i dobrze mi z tym, a roznice z nieco opalonym cialem wyrownuje bronzerem. Przy mojej karnacji (biala porcelana) slonce w nadmiarze tym bardziej szkodzi, ale odrobina opalenizny na ciele dodaje mi 'zdrowia'.

Tu we Wloszech od zawsze panuje kult opalenizny i latem wiekszosc ludzi smazy sie caly dzien na sloncu bez uzywania filtrow (spryskuja sie tylko woda morska albo oliwka... (headbang ). Wloszki, zwlaszcza z poludnia, maja chyba najgorsza skore jaka widzialam w zyciu. Odwodniona, obwisla, pelna zmarszczek, przebarwien. Niemal wszystkie wygladaja o 10 lat starzej niz w rzeczywistosci, a za pieniadze, ktore wydaja w skali roku na kosmetyki pielegnacyjne moglyby podrozowac dookola swiata.

Awatar użytkownika
alicjachrupek
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: alicjachrupek » 17 sie 2016, 14:05

Myślicie, że zabiegami da się wyprowadzić taka naprawdę mocno słońcem zniszczone skórę?
Mam kuzynke która wiele lat chodzi ciągłe do solarium, a w lato plackiem nad morzem leży jest czarna dosłownie( jak na tych fotkach na wiocha gdzie takie czarne "skwarki" stoją) , ma teraz 40 lat a skóra masakra, oczywiście używa kremów bardzo drogich maseczki itp ale na pewno nic mocnego typu wypełniacze, botoks nici itd Tak sie zastanawiam czy taką bardzo zniszczoną skórę da się w ogóle jeszcze naprawić? Czy jest jakaś szansa dla takich osób? Czy już zawsze będzie to jednak wizualnie powiedzmy 10 lat gorzej nizby te 3 razy w tyg do solarium nie chodziła.

gossa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: gossa » 17 sie 2016, 14:28

Niech po pierwsze odstawi solarium do zblednięcia. Zobacz, ze wysmarowane bronzerem a moze i dodatkowo opalone kulturystki i kulturyści na zawodach wyglądają brzydko, staro z twarzy. Inaczej na ciemnym załamuje się i odbija światło. Ja mam zdjęcie z wycieczki do włoch , gdzie pierwszy raz w życiu siłą rzeczy strzaskało mnie słonce bez szczegolnego opalania się na plaży, , Ja, o urdzie typowo słowiańskiej z tą brązową twarzą wygladałam dosłownie jak czarownica.

Awatar użytkownika
alicjachrupek
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: alicjachrupek » 17 sie 2016, 14:32

No staro to staro ale ona ma tyle zmarszczek!!! cale czoło twarz i to głębokie długie linie . Skóra jak papier.

Awatar użytkownika
kobietazpasja
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: kobietazpasja » 18 sie 2016, 17:51

mysle,ze w jakiejs czesci mozna Agnieszce Wlodarczyk i Dodzie sie udalo;-))) (giggle
2002-ckn nosa prof. Zielinski-nieudana;((spartaczona
2011- poprawka calkowita korekcja nosa, Dr Krawczynski-zadowolona,ale mysle jeszcze o udoskonaleniu;-)
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=310" onclick="window.open(this.href);return false;
2010-licowki porcelanowe Dr Robert Kaminski-Artsmile

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”