Moderator: Zespół I
gdyby pieniadze z podatkow szly tam gdzie powinny zyloby sie nam znacznie lepiej...eve pisze:Masz racje Dominikana.. ja nie mialabym problemow w placeniu podatkow, gdyby nie bylo zastrzezen do gospodarowania tymi pieniedzmi przez panstwo.. bo my wiecznie placimy, i to nie malo, a nieraz w dalszym ciagu nasuwa sie pytanie, na co ida te pieniadze skoro w dalszym ciagu brakuje jeszcze duuuzo do zapewnienia naprawde dobrych warunkow pomocy socjalnej i funkcjonowania wielu placowek czy organizacji.. czy podatki sa nie wystarczajaco wysokie, czy moze zle sie nimi zarzadza?

Dominikana a teraz co my mamy z tego, że mamy szptale?? ona są ale jakoby ich nie było.... jak dostałam skierowanie na zastrzki to musiałam ze swoimi igłami chodzic bo nie było ósemek i jedynie jakąś krowią mogła mnie dziabnąćDominicana pisze:to by było tak:savanna pisze: Ciekawe jakby wszyscy przestali placic podatki :lol: :lol: :lol:
nie było by państwowych szkol, straży pożarnej, policji, zero szpitali, hospicjów, bibliotek, szkól dla niepełnosprawnych, uposledzonych, przytułków, schronisk dla zwierząt, stołowek dla bezdomnych, refundowanych lekow dla chorych na raka i wielu wielu innych rzeczy.
Z Polski zrobił by sie Sudan, anarchia, brud, smród i ubustwo![]()
tak wiec podatki choc nieprzyjemne to jednak potrzebne

Masz racje GAGA. Mimo ze sama pracuje w sluzbie zdrowia i mam kontrakt to z dziecmi i ze soba chodze tylko prywatnie, badania tez robie w prywatnym laboratorium.Niestety ta nasza kasa idzie na pensje i gabinety urzednikow,wystarczy popatrzec na budynki ZUS-u.Pomijam juz ze sprzataczka w NFZ zarabia wiecej niz poczatkujacy lekarz w szpitalu. Mimo ze teoretycznie pracuje tez w gabinecie ktory ma kontrakt i powinnam leczyc za "friko" to NFZ placi tule ze wystarcza na pomoc dorazna pacjentom z bolem.Trafia mnie czesto bo musze sie tlumaczyc przed pacjentami dlaczego nie moge ich leczyc za darmo mimo kontraktu.Pacjenci wyzywaja sie na mnie a przeciez to nie moja wina ze taki kontrakt dostal gabinet.Cale "szczescie" ze za 2 lata zlikwiduja wreszcie leczenie stom.na kontrakt i bedzie tylko prywatnie,nie beda sie musiala z nikim uzerac (to tak z przekasem bylo)GAGA pisze:Dominicana ja miesiąc w miesiąc musze zaniesć pawie 1000 zł do ZUSu i tak naprawde to gówno z tego mam, a jak poszłam do kliniki prosić o badania do operacji i chciałam zrobić sobie dodatkowo jakieś tam badanie to mi pani powiedziała" wie pani ale naszej kliniki nie stac na tak drogie badania".......
gdybyśmy wszyscy pracujący mieli wybór na opłacenie sobie prywatnej opieki lekarskiej mielibyśmy gabinety w marmurach i pielęgniarki przemiłe i dobrych kompetentnych lekarzy za ok 400zł miesięcznie..... więc gdzie te nasze pieniądze idą do cholery? korzystałam przez chyba 2 lata z Medicover i jeśli tak by wyglądała opieka za która teraz płace 2 razy więcej nie miałabym podstaw aby powiedzieć złe słowo!