Zjawiska paranormalne,duchy?

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Nataa
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Re: Zjawiska paranormalne,duchy?

Post autor: Nataa » 14 lut 2015, 16:02

babina7 pisze:
studiowałam madycynę, a teraz córka, wię zaglądam do jej książek. Mam też kilka o psychologii i parapsychologii....

Dusza,czy "byt" który istnieje w religiach może być falą o nieznanej częstotliwości (wszak nic w przyrodzie nie ginie).
- to akurat widać, słychać i czuć (giggle
masz rozległą wiedzę, wykraczającą poza przeciętną, ale nie jest to tylko wiedza książkowa, wsparta jest wieloletnim własnym doświadczeniem,
jesteś otwarta na wszystko, niczego z góry nie eliminujesz tylko dlatego, że tego nie znasz i nie miałaś z tym do czynienia,
jesteś rozważna w działaniach, sięgasz do źródeł - do babcinych ( (rofl ) sposobów, które przez całe wieki służyły ludziom do leczenia chorób, bo innych lekarstw nie było ...

- jeśli chodzi o byty, jest dokładnie tak jak piszesz, nic w przyrodzie nie ginie, one się przemieszczają, czasem tam gdzie trzeba, a czasem błądzą, z różnych zresztą przyczyn. Ale jak się im pomoże w przemieszczaniu, to wszystko dobrze się kończy, niestety jest to baaardzo trudna sztuka, tylko garstka osób to potrafi robić skutecznie i bez szkody dla nikogo.
Gdyby ta umiejętność była bardziej powszechna i przede wszystkim nie wyśmiewana, to byłoby o wiele mniej tragedii.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 14 lut 2015, 16:12

Moja córka na koniach. Gdy robiłam zdjecia i nie bylo zadnej mgły,zadnego zadymienia. Zdjęcie robione jest w odstępach sekundowych. Widać po koniach i dzieciakach jak daleko ujechały. Dopiero jak zgralam fotki na kompa,zobaczyłam to coś, czyli jakąś energie.
energia 1 (Kopiowanie).jpg
energia (Kopiowanie).jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Nataa
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Nataa » 14 lut 2015, 16:20

Jest sporo zdjęć z energiami w internecie, z ciekawością kiedyś oglądałam. Ludzie prezentują takie ciekawostki.
Dają się fotografować! (angel
Ale gołym okiem też się dają czasem zauważyć. No, po prostu są obok nas, tylko nie mogą mówić.

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 14 lut 2015, 16:28

Nata jesteś tak zaślepiona, że odbiera Ci to nawet umiejętność czytania ze zrozumieniem i zdrowy osąd sytuacji.

Nie napisałam że neurobiologia i chemia są przyczyną chorób, tylko że to mózg odpowiada za nasze emocje.
Przyczyn zaburzeń psychicznych może być wiele- mogą być organiczne (czyli wynikające np. z nieprawidłowości anatomicznych, urazów, wylewów krwi do mózgu, czy udarów niedokrwiennych) ale mogą być też wywołane przez czynniki zewnętrzne. Budowa mózgu jest związana zatem w pewnym sensie z historią życia pacjenta. A to dlatego, że mózg przez całe nasze życie ulega przebudowie, nazywa się to remapowaniem połączeń korowych- o czym mogą świadczyć np. powstające nowe neurony w hipokampie (odpowiada on między innymi za przenoszenie wspomnień z pamięci krótkotrwałej do długotrwałej, w tym za zdolność uczenia się). Zostało to jednoznacznie stwierdzone za pomocą nowoczesnych technik neuroobrazowania a nie żadnych czarów.

Stąd też zważywszy na dualizm czynników mających wpływ na stan psychiczny człowieka (dla przypomnienia czynniki biologiczne- neuroanatomia i biochemia oraz czynniki zewnętrzne- przeżycia, uczucia, warunki życia, nawet dieta itd. ) w leczeniu schorzeń psychicznych niezbędne jest podejście całościowe- somatyczna terapia oddziaływająca na mózg i lecenie objawowe ( czyli głównie farmakologiczne) a także leczenie za pomocą psychoterapii mającą na celu stabilizację czynników zewnętrznych, zaszczepienie prawidłowych wzorców zachowań itp.
Procesy psychologiczne ulegają przekształceniu w biologiczne i na odwrót. W medycynie nic nie istnieje w oderwaniu od reszty. To jest układ naczyń połączonych ! I psyche człowieka jest częścią tego układu. Nierozerwalną, integralną. Czy na prawdę tak trudno to zrozumieć?

Jeszcze nie dawno zarzucałaś, że to na Ciebie wylewa się wiadro pomyj. A co sama czynisz ? Dlaczego zarzucasz mi, że się czymś chwalę? Strasznie to słabe... Czyżby brak argumentów?
Wspominam o swoich studiach tylko dlatego, że związane jest to z kontekstem mojej wypowiedzi i całym wątkiem. Nie piszę tego w każdym poście, tak jak Ty o swoim doświadczeniu życiowym...
Dzielę się swoją wiedzą zdobytą z poważnych i szanowanych źródeł a nie internetu... I nie jest to tylko wiedza książkowa.A i może to też Cię rozzłości, ale skończyłam 3 kierunki studiów ( to tak w ramach dalszego chwalenia się (clin )

Nie będę udowadniać, że bytu nie ma. Najpierw by ktoś musiał udowodnić, że on w ogóle istnieje. Potem można by to dopiero podważać... Ja zresztą nie twierdzę, że go w ogóle nie ma. Za byt można uznać w pewnym sensie świadomość własnego ja, czy też po prostu ego. Wraz z lobotomią i innymi trwałymi uszkodzeniami mózgu ta świadomość jednak znika...

Nie wierzę za to w inwazję obcych bytów i leczenie z niej poprzez egzorcyzmy.

Owszem zdarza się, że ludzie słyszą obce głosy, albo, że w jednym ciele "mieszka" wiele "bytów". Ale wszystko ma już swoje wytłumaczenie w nowoczesnej psychiatrii. Jedno schorzenie nazywa się schizofrenią a drugie osobowością wieloraką lub dysocjacyjnymi zaburzeniami osobowości (potocznie mówi się na to rozdwojenie jaźni).

babina7 Lekarze też są różni, tak samo jak studenci. Dlatego mówiłam, że nie ufam lekarzom bezgranicznie, bo znam to środowisko można powiedzieć od podszewki (clin
Jakim Ty jesteś lekarzem to ja nie wiem. Ale same studia medyczne o niczym jeszcze nie świadczą. Zresztą jak wiadomo medycyna nie jest nauką statyczną lecz dynamiczną i tutaj też zachodzą pewne zmiany...

A zdjęć Sabriny nie będę raczej rozlegle komentować. Powiem tylko tyle, że istnieje coś takiego jak flara czy inne zniekształcenia i zakłócenia optyczne wynikające z wad np. w budowie obiektywów czy nawet niekorzystnego kąta padania światła... Albo zdjęcie mogło się źle naświetlić (także cyfrowo). Litości...

Awatar użytkownika
cyryl-bea
Administrator Beauty
Administrator Beauty

Post autor: cyryl-bea » 14 lut 2015, 16:37

matko litosci .......... byty na zdjeciach

odnosze wrazenie ze niektore od(byty) trzymaja ludzi w sredniowieczu, ale za to z powodzeniem pozwala im to oddawac stolec w teraźniejszość na slowo POSTĘP i parę innych (angel

nie mozna kogos przekonywać do wiedzy naukowej, jesli nie ma podstw wiedzy elementarnej

widze ze sa tu lekarze tak wiec od dzis jestem kosmonautą a co mi tam tozsamosc wirtualna jest cool (mooning
ja tez robie bledy ale jakos poprawnie potrafię napisać kierunki swoich studiow mimo poczatkow demencji (giggle

ale piszcie dalej (emo mam nadzieje ze reżyserzy polskich komedii zasięgną inspiracji w tym temacie (giggle

ps ja nie neguje zajawisk niezbadanych bo takich zapewne jest tysiace a sposob ich interpretacji
ktory je po prostu osmiesza i sciaga do poziomu szeptuchy
cyryl-bea

Przeczytanie regulaminu ze zrozumieniem treści, jest podstawą miłej zabawy na forum!

Youtube: tu
Portal: tu
Facebook: tu

https://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... g-oczy.gif
https://beautywpolsce.com/forum/upload/1 ... Obraz1.jpg

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 14 lut 2015, 16:42

A ja mam parę książek o fizyce jądrowej czy to czyni mnie już fizykiem?
A jak nie to może doczytam co nieco w internecie w ramach podnoszenia kwalifikacji?

Nataa
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Nataa » 14 lut 2015, 17:15

viriel pisze:A i może to też Cię rozzłości, ale skończyłam 3 kierunki studiów ( to tak w ramach dalszego chwalenia się (clin )
No nie rozzłości mnie, bo ja mam 5 dyplomów różnych uczelni.
I jakoś przez 3 lata pobytu na forum się nie chwaliłam, czego to ja na studiach nie miałam, tak jak co niektóre osoby przy każdej konfliktowej okazji.
Jakby to był koronny argument .... (giggle

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 14 lut 2015, 17:25

jak powszechnie wiadomo nie ilość dyplomów świadczy o wiedzy, inteligencji i mądrości (clin

Nie chwaliłaś się swoimi dyplomami za to w każdym poście podkreślasz swoje doświadczenie życiowe, wiedzę i zdobyte doświadczenie. Negujesz wiedze innych, szczególnie młodszych od siebie tak jakby wiek świadczył o mądrości. Wiek nie jest tożsamy nawet z doświadczeniem, bo można mieć 50 lat i całe życie spędzić między kuchnią a telewizorem.

Rozumiem, że do reszty się nie odniesiesz? Tak myślałam (clin

Nataa
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Nataa » 14 lut 2015, 17:32

viriel pisze:Rozumiem, że do reszty się nie odniesiesz? Tak myślałam (clin
Nie, bo szkoda mi czasu na dyskusje z Tobą.
One niczego nie wnoszą dla mnie.
Wolę z innymi.

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 14 lut 2015, 17:36

No tak merytoryczne dyskusje bywają meczące i frustrujące szczególnie gdy brak argumentów (clin
Zatem kiś się w swoim sosie.
Żegnam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”