Życie zaczyna się po 40-tce. cz 10.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 10.

Post autor: babina7 » 24 maja 2014, 22:59

To był reportaż Ewy Ewart. Wszystkie jej reportaże są super!! Tu nie chodzi o podawanie wit.D dziecku. Dzieci rodzą się z niedorozwojem kości, bo matki mają braki tej witaminy. Szukali przyczyn i znaleźli winowajcę .
Ciekawe czy jakiś lekarz pyta ciężarną "czy stosuje pani filtry'?".
zadowolona

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 25 maja 2014, 00:12

Bajki opowiadacie o szkodliwości filtrów i tyle.
Powiem tak. Każdy ma inna skórę i inne "inklinacje urodowe". Jeden się łatwiej przebarwia, inny opala. Filtry generalnie nie stosuje się na całe ciało, bo by człowiek zwariował i faktycznie ograniczył dostęp witaminy D.Stosuje się na twarz.Czasem na dłonie (jak plamy w ekhm, "pewnym wieku" zaczynają wychodzić). U mnie połączenie filtrów i lasera (zimą) działa znakomicie. I ŻADNA marchewka, suplementy wit. A i tym podobne jako wspomożenie skóry przed opalaniem mi w życiu nie pomogła. A brałam tych preparatów sporo, zanim sięgnęłam po filtry. To, że "zlikwidowali" filtry "100" nie świadczy o ich szkodliwości, tylko o tym, że producenci, korzystając z hossy nabijali ludzi w butelkę i łudzili absolutną ochroną . A takiej nie ma i długo nie będzie. "Setki" nie zapewniały stuprocentowej ochrony i dlatego zabroniono znakować filtry wyżej niż "50"- bo na dzisiejsze możliwości technologiczne to maxymalna ochrona.
Ze filtry są kłopotliwe w działaniu? no są. Ale większość radykalnych środków jest. Jak ktoś ma awersję nie musi stosować. Ale opowiadanie o ich szkodliwości to bajki. Powtarzam - każdy ma inną skórę. Ale nie znam kobiety 50+, która by dobrze wyglądała z opaloną twarzą. I nie ma co opowiadać o trupach, co z uporem Ulrike powtarza. Ile ślicznych kobiet w średnim i starszym wieku paraduje z mocną opalenizna? no żadna, bo wyglądają fatalnie. Z mocno opaloną twarzą to se można do trzydziestki latać.

Co do dyskusji o angielskich zwyczajach. No u nich faktycznie skrajności dziwne są. Położne usiłują wmawiać matkom, że dzieci po nocy trzeba karmić(regularność), czego u nas dawno się nie robi. A takiego brudu jak na basenie na Victorii, to nigdzie nie widziałam. Nigdzie. Czepki, klapki i dezynfekcja nie istnieją. Przed wejściem do basenu nikt się nie płucze pod prysznicem. totalna zaraza. Na innych basenach jest trochę lepiej, ale o prysznicu (choć wszędzie są), czepku i klapkach mowy nie ma. Okropność. Obserwowałam kurs pływania tam i u nas. No kurcze u nas po prostu pływają, a tam siedzą w wodzie, marzną i mają teoretyczny wykład (przez godzinę). Mają więcej takich dziwnych dla nas "kwiatków", ale nie będę narzekać, bo mają i wspaniale rzeczy. Widocznie wszystkiemu nawet mocarstwo (byłe) nie podoła .

Awatar użytkownika
cyryl-bea
Administrator Beauty
Administrator Beauty

Post autor: cyryl-bea » 25 maja 2014, 08:53

niektore skladniki ktore wchodza w sklad filtrów zaburzaja prace melatocytow a co za tym idzie melanogeneze oraz powoduja alergie to fakt? czy mit?
czy mozna odpowiedzi udzielic jednoznacznie, wrzucajac wszystkie filtry do jednego wora?

nie sadze zeby ktos kto zalicza sie do osob posiadajacych wiedze i wiedzacych ze nauka codziennie poczynia krok do przodu mogl jednoznacznie i z pelna swiadomoscia powiedzec czy wyrazic jednoznacza opinie (emo jednoczesnie blokujac sobie droge do zmian slowem - bakja - znajac znaczenie etymologiczne slowa do tego uzywajac go w odniesieniu do calej gamy produktow bez wzgledu na sklad i moc itd.

ze z filtrow nalezy korzystac jak z lekarstwa w sposob ograniczony i kontrolowany a także selektywny pod wzgledem skladu jest to stanowisko czesci swiata nauki i ja do niego sie przychylam, a przychylnosc te opieram na wlasnych doswiadczeniach

ludzie stosujacy filtry raczej nie maja halucynacji zbiorowej i w jednoznacznym stwierdzeniu czy cos jest "bajka" nalezalo by uznac ze maja i ze im sie wydaje a przeciez tak nie jest
bylabym bardzo ostrozna w tego typu stwierdzeniach, zwlaszcza ze badania nad tymi substancjami wciaz trwaja, a u stosujacych je osob, zauwaza sie pewne zmiany po czasie ich stosowania. Sami zainteresowani te zmiany potwierdzaja (emo
moze sie tez okazac ze kiedys ktos nam te stwierdzenie jednoznaczne pokaze gdy zmienimy zdanie i trzeba bedzie wziasc swoja indolencje na klate

ja osobiscie uzyłabym innych slów lub skierowala dyskusje na tor merytoryczny

moim celem nie jest tu podwazania czyjejkolwiek wiedzy tylko wycofanie sie z dyskusji w tym temacie, ktora zamiast merytorycznej stala sie czarno biala
wszak dyskusja nie polega na licytacji a na argumentacji, a ja licytowac sie z nikim nie zamierzam

jesli temat uznacie ze interesujacy to załóżcie odpowiedni temat w odpowiednim dziale i zapraszam do dyskusji ale konstruktywnej polegajacej na faktach tak naukowych jak i popartym wlasnymi doswiadczeniami w tym wzgledzie

drugie sformuowanie ktore mnie przerosło w dyskusji to "pewny wiek", wszak kazdy z nas tu pewien wiek osiągnal (giggle a plamy hormonalne tzw "pewnego wieku" da sie opanowac przez "odpowiednia" terapie pod okiem specjalisty o ile oczywiscie zostanie ona wdrozona odpowiednio wczesnie i bedzie celowana
od dawna tez tajemnica nie jest ze pewien wiek da sie odsunac w czasie przez odpowiednio zastosowana profilaktyke
medycyna estetyczna jak i chirurgia plastyczna nie sa po to, zeby wyleczyc ze starosci a jedynie pozwolic nam sie ladnie zestarzec i optymalnie jak najpozniej sie da zachowujac jednakze zdrowy rozsadek

i tu przytocze przyklad, zebym nie zostala zle zrozumiana:
jesli mi warczy silnik w aucie i spytam TŻ czemu warczy, a jego odpowiedz bedzie brzmiala - ze warczy bo warczy
to uzam takowa za wystaczajaca (potwierdzajac jedynie fakt ze sluch mam dobry i faktycznie warczy)
idac do mechanika taka odpowiedz mnie nie usatysfakcjonuje a tylko wprawi w oslupienie i da do zrozumienia ze on nie ma pojecia dlaczego silnik w moim aucie wydaje takie dzwieki

proponuje wiec, aby kazdy wyciagnal z tej dyskusji wnioski, ktore bedzie mogl przelozyc na skuteczna terapie przciw przebarwieniom skory (muscle

ps przeprszam, ale piszac z serwera mam zablokowany podglad i wypowiedz w wersji surowej jest widoczna przez uzytkownikow, tak wiec po czasie moja wylewnosc (giggle
zostaje skrocona do strawialnych przez czytelnika rozmiarow oraz tresci(giggle
cyryl-bea

Przeczytanie regulaminu ze zrozumieniem treści, jest podstawą miłej zabawy na forum!

Youtube: tu
Portal: tu
Facebook: tu

https://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... g-oczy.gif
https://beautywpolsce.com/forum/upload/1 ... Obraz1.jpg

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 25 maja 2014, 10:44

Cyryl, wyluzuj (rire nie czepiaj się słów
Tu nikt nie pretenduje do roli eksperta, ot taka wymiana zdań i tyle.
Podejrzewam, że Muflon poniosło, tak jak i mnie ponosi, kiedy czytam te tzw. "argumenty", a wg. mnie jest to tylko obserwacja własna, nie poparta żadną wiedzą naukową. Ale to nie jest forum ekspertów, więc sobie mozna poczytać i...robić swoje (giggle

Awatar użytkownika
cyryl-bea
Administrator Beauty
Administrator Beauty

Post autor: cyryl-bea » 25 maja 2014, 10:53

obawiam sie ze jak ja wyluzuje, to z zamiast merytorycznej tresci portalu (co bylo zgodne z jego zalozeniami) z ktorej kazdy moze cos wyniesc skupimy sie na plotkowaniu i obgadywaniu nieudolnych dziel medycyny estetycznej
i biadoleniu ze w moim wieku to moge sie zaczac rozkladac przed pochówkiem

to uwazam ze zasluguje na wytluszczenie
uwazam tez ze wysoki poziom wiedzy pacjenta podnosi poprzeczke lekarzom, wiec od was zalezy jaki poziom wiedzy oni beda reprezentowac

dobra spadam z waszego teamtu w poszukiwaniu odpowiedniego miejsca spoczynku, dostosowanego do odpowiedniego wieku ..........
cyryl-bea

Przeczytanie regulaminu ze zrozumieniem treści, jest podstawą miłej zabawy na forum!

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 25 maja 2014, 11:06

Merytorycznie o filtrach, to ja mogłabym tu napisać, bo mam wgląd do takiej wiedzy, tylko kto to będzie chciał czytać (rofl
A co do określenia: "w odpowiednim wieku",
to też życzę więcej luzu, bo przecież tu nie piszą 18-tki, tylko babki nieco starsze z baaaardzo dużym dystansem do swojego wieku.

Awatar użytkownika
cyryl-bea
Administrator Beauty
Administrator Beauty

Post autor: cyryl-bea » 25 maja 2014, 11:08

no wlasnie wiecej dystansu, ale mniej luzu dla siebie (typu: bo ja juz nie musze, bo sie nie da)
a nie da to sie parasola w tylku otworzyc i to zalezy jakim (emo

za duzy luz powoduje rozpad (giggle
moze zamiast luzowac sie nadmiernie
miske z czypsami oddac dzieciom a w tym czasie pojsc pobiegac z wnukami po lesie (emo

nie godzcie sie z czyms ze tylko wzgledu na metryke a ze wzgledu na mozliwosci (emo
cyryl-bea

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 25 maja 2014, 11:15

oj, pobiegałabym
ale niestety muszę się uczyć, bo ja jeszcze do szkoły chodzę (rofl

Niepotrzebnie się sączy ten jad (no) (no) (no)

Awatar użytkownika
Wiesiunia64
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Wiesiunia64 » 25 maja 2014, 12:44

Miłej niedzieli, dziewczyny (makeup

Nataa
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Nataa » 25 maja 2014, 13:00

babina7 pisze:Dzieci rodzą się z niedorozwojem kości, bo matki mają braki tej witaminy.
Bo jedzą od małego fast foody, a w ciąży nie zmieniają diety, dalej byle co.
Sałatki, surówki i zupy to coś nieznanego. I nie wiadomo jak to się robi.
Ale najważniejsze - nie chce się robić, szkoda czasu, lepiej siedzieć przed TV albo w pubie i palić papierosy.
O, taka świadomość. Lenistwo do kwadratu.

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”