dziewczyny może mi coś poradzicie, mam problem na dolnej powiece
między dolnymi rzęsami w kąciku oka, zrobiła mi się maleńka biała, kropeczka, guleczka, jak ukłucie szpilki, ale jak dotykam to cholerstwo czubkiem paznokcia, albo kredką do oczu, to mnie to zaczyna swędzić, mam to gdzieś od tygodnia, nie powiększa się, ale i nie znika, a wręcz pojawiły się dzisiaj jeszcze dwie, w odstępie 2 mm, co to może być, i jak na to zaradzić, krawędź powieki jakby się zaokrągliła, nie ma takiego ostrego kantu tu gdzie się oko maluje od środka.
Kupiłam świetlik i od dwu dni wieczorem przykładam, ale poprawy nie ma, no może mniej swędzi, chociaż w sumie swędzi tylko jak dotknę, potem mija, myślałam nawet że może od cieni bo miałam takie prawie 2 letnie, więc je wywaliłam, ale kropeczek jest więcej.
A jeszcze może mi poradzicie w kwestii kremu, muszę coś kupić pod oczy bo mam ostatnio problemy ze snem i wyglądam jak panda, wory i sińce
znalazłam taki krem na allegro firmy Clarena, kiedyś miałam ich Golden Vit C, był super ale teraz widzę nowości
Oxygenatic Eye Cream
Dotleniajaco-napinający krem pod oczy
Aksamitny krem pod oczy z proteinami, kofeiną i witaminami.
Lekki, hypoalergiczny kremo-żel przeznaczony do intensywnej, profesjonalnej
pielęgnacji skóry wokół oczu i powiek. Połączenie protein pszenicy, kofeiny
oraz krzemu gwrantuje szybki efekt napinający i ujędrniający. Kompleks
ekstraktów owocowych w połączeniu z witaminą E działa stymulująco
i antyoksydacyjnie spowalniajac procesy starzenia się skóry. Preparat
doskonale likwiduje oznaki zmęczenia, usprawnia mikrokrążenie, likwiduje
zaczerwienienia, obrzęki i zasinienia wokół oczu. Dzięki napinającej skórę
"proteinowej siateczce" efekt liftu utrzymuje się przez 10-12 godzin.
Tyle opis, może któraś z was go stosowała, albo tak w ogóle się wypowie, a do twarzy znalazłam coś takiego
i chyba się skuszę
Hydro Hyaluronic Elixir
Hialuronowy eliksir nawilżajacy
Pojemność opakowania:
30 ml
Intensywnie nawilżający eliksir z kwasem hialuronowym i jedwabiem, idealna baza pod makijaż.
Kompleks PENTAVITIN® zwany "magnesem wilgoci" w połączeniu z koktajlem substancji aktywnych, efektywnie zwiększa nawilżenie już po pierwszej aplikacji. Usieciowany, niskocząsteczkowy kwas hialuronowy silnie wiąże wodę chroniąc skórę przed ponownym odwodnieniem. Naturalna, pozbawiona potencjalnych alergenów baza zapobiega podrażnieniom i przywraca komfort. Hydrolizowany jedwab odbudowuje płaszcz hydro lipidowy, wygładza naskórek, ułatwiając równomierne nałożenie makijażu.
A może ten lepszy?
Microcollagen & Peptide Cream
Luksusowy krem mikrokolagenowy z peptydami
Pojemność opakowania: 50 ml
Luksusowy krem z mikrokolagenem i opatentowanym kompleksem
peptydowym PEPHA®-NUTRIX, rozkurczającym skórę wokół zmarszczek jak botoks
Biologicznie czynny kompleks peptydowy wzmacnia strukturę skóry , przyspieszametabolizm komórek, napina, rzeźbi kontury i definiuje owal twarzy. Stymuluje regenerację zniszczonych włókien podporowych odpowiedzialnych za jędrność, sprężystość i elastyczność skóry. Synergistyczne działanie składników aktywnych
kremu zapewnia widoczne spłycenie zmarszczek mimicznych i statycznych, stanowiąc bezinwazyjną alternatywę zabiegów przeciwzmarszczkowych.
Krem szczególnie polecany dla cer dojrzałych z tendencją do utraty elastyczności i jako baza pod makijaż. Zawiera naturalne filtry ochronne UV.