Życie zaczyna się po 40-tce. cz 8.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 8.

Post autor: Sabrina » 25 cze 2013, 21:51

ullrike pisze:Sabrina wez w allegro wrzuc haslo "telefon dla seniora" :)
Dzieki ,patrze:) Klawiszy nie musi iec duzych bo pisze ze slownikiem wiec nie patrze na litery,tylko patrze jaki slownik slowa wybiera,i potrzebne mi sa wlasnie duze litery na wyswietlaczu. Okulary jak ubiore to ok ale musial bym miec z 15 parzeby zawsze pod ręka miec
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 25 cze 2013, 22:07

Wyświetlacz, to ja umiem wymienić , bo wszystko pokazane na <you tube>, kłopot w tym, że przy samodzielnym majstrowaniu straciłabym gwarancję , a telefon miał miesiąc. Z resztą oszczędność niewielka, bo same ekrany są właśnie drogie.....
Napisałam, że dostałam etui skórzane od córki {moje otwiera się jak notes, też wygodne} chodzi mi o to, że nie produkują smartfonów z klapką, skoro są telefony z klapką....
Sabrina, a mój sam pisze. Ja mówię , a on pisze sam co ja powiem. Okulary nie potrzebne (yes)
W google też nie wpisuję, tylko mówię hasło! Coś pięknego. Raczej sie przyzwyczajaj do nowości, bo jak człowiek stanie w miejscu, to sie cofa szybko...
zadowolona

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 26 cze 2013, 07:44

cyt. babina
Moja torebka, to waży z 4 kilo . Dokumenty , ładowarka, telefon, 2 pary okularów słonecznych, 2 pary do czytania, parasol, portfel, Taśma miernicza, klucze od 3 mieszkań i garażu {wszystkie z brelokami) szminki, błyszczy, krem do rąk.jakaś krzyżówka, puderniczka, chusteczki, notes, pisaki, zapalniczki, fajki, jakieś zdjęcia.......

no babina jak będziesz taką ciężką torebkę nosiła to będziesz miała problem z kręgosłupem, ja swoją zmiejszyłam i odciążyłam teraz ciągle przekładam zawartość i zmieniam torebki, ale przerzuciłam się na mała, właśnie ze względu na zalecenia po operacyjne żeby nosić maksymalnie 2 kg i najlepiej rozłożone na dwie ręce, więc torebka mała i już
co do telefonów, jak dla mnie jedyny mankament dotykowego jest taki, że w zimie jak mam zimnego palca nie moge odebrać, musze sobie palca obchuchać, ja mam ELG P880, jest dosyć duży, jest spoko, fajnie robi fotki, nagrywa filmy HD, prosty w obsłudze, chiciaż ja nie ustawiałam funkcji mówienia do wysyłania sms, bo po co, kto ma słyszeć co ja chce napisać,mam zainstalowany whatsApp i nim np wysyłam zdj do syna do londynu za darmola, i mam jeszcze zainstalowanego Line, na tym można gadać dowoli bez żadnych kosztów, też nim gadam z synem,

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 26 cze 2013, 08:22

babina7 pisze:Wyświetlacz, to ja umiem wymienić , bo wszystko pokazane na <you tube>, kłopot w tym, że przy samodzielnym majstrowaniu straciłabym gwarancję , a telefon miał miesiąc. Z resztą oszczędność niewielka, bo same ekrany są właśnie drogie.....
Drogie, ale jak w przypadku Sabriny, gdzie nie naprawiała na gwarancji to trzeba odczekać aż się pojawią na allegro tel sprzedawane na częsci. Kupuje się wtedy za grosze i po sprawie.

Ja jakoś też nie moge się przekonac do nowości. Mam jakiś stary model Samsungai jestem zadowolona. Kiedyś mąz mi dał jakiegoś nieużywanego smartfona. Tylko się wkurzałam , tyle funkchcji i zakladek.
Choć przyznam ze opcje o których piszesz Babina są super.

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 26 cze 2013, 08:32

babina7 pisze: Raczej sie przyzwyczajaj do nowości, bo jak człowiek stanie w miejscu, to sie cofa szybko...
tez jestem za tym i uwazam ze lepiej miec telefon ktory robi wszytsko,i na miejscu sabriny celowalabym jednak w tego polecanego przez babine note, tylko chcialam powiedziec ze teraz jest tak duzy wybor roznych telefonow ,ze kazdemu wg jego potrzeb.
i np moj malzonek ma Samsunga na budowe ,odebral w salonie orange,gumowy prosty ,moze nim sobie rzucac i do woli mieszac z budowlanym pylem.

A do smartfona mozna sobie sciagnac program "lupa" ,i miec pod reka np w restauracji do odczytania menu ,gdy sie okularow zapomni.

Awatar użytkownika
stradapl
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: stradapl » 26 cze 2013, 09:15

dziewczyny
musze sie przyznac do pewnej glupotki (blush
robilam zakupy ciuchow na wczasy dla siebie i syna w ubieglym tygodniu w salzburgu i hmmm kupilam 2 sukienki ... ktore zamierzam wlozyc po liftingu (giggle bo takie dziewczece ( moja uroda to dziewczeca niestety i buzia juz nie pasuje )
pomyslalam ze kupujac te sukieneczki przyciagne dobry los i musi sie lift udac by te nabytki przyszlego lata wlozyc (tongueout
mialyscie takie wyskoki przed liftem ? (tmi
to sa sukienki w stylu jaki nosila ilona ostrowska w rancho nim zostala wojtowa
taki styl odwiesilam na polke z 15 lat temu ale z okazji nowej twarzy , tfuuuu jak sie uda to sie wymlodze na maxa
potrzebuje do nich jeszcze kozaki , myslalam o mojej ulubionej marce lorenzi a tu buuum w tym sezonie nic takiego nie ma pasujacego
kilka lat temu bodajze widzialam gino rossi bezowe cudne na lato
rzadko robie zakupy w polsce , moze wam sie rzucilo cos w oczy ? bede wdzieczna za podpowiedzi
"Różnica między niemożliwym a możliwym leży w ludzkiej determinacji."
"Niektórzy patrzą na świat i pytają: Dlaczego? Inni patrzą na swoje marzenia i pytają: Dlaczego nie? "

Awatar użytkownika
maxi1207
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: maxi1207 » 26 cze 2013, 09:40

stradapl calkim fajny pomysl z tymi zakupami. Ja przed liftem nie zdazylam bo wszystko bylo
W biegu i na ostatnia chwile, ale podoba mi sie. Super

Sabrina a jak to jest jak musisz pisac w innym jezyku? Trzeba za kazdym razem przestawiac jezyk
w smartfonie i potem do niego mowic?
1994-2000 biust Dmytrzak (porażka i naście poprawek)
2009 korekta powiek Skupin
2010 biust Dmytrzak (udało się)
30.04.2012 Pełny lift,endo czoła,endo brwi,korekta powiek dolnych, liposukcja policzków Surov (już po)

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 26 cze 2013, 11:01

Sabrina a jak to jest jak musisz pisac w innym jezyku? Trzeba za kazdym razem przestawiac jezyk
w smartfonie i potem do niego mowic?
Nie mam pojęcia, ja pisze tylko po polsku, ale pytanie pewnie mialo byc do Babiny (giggle albo innej dziewczyny.
Ja mam samsunga za 120 zl (giggle
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
maxi1207
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: maxi1207 » 26 cze 2013, 11:15

Sabrina (giggle (giggle dziekuje

Babina jak to jest z tym smartfonem?
1994-2000 biust Dmytrzak (porażka i naście poprawek)
2009 korekta powiek Skupin
2010 biust Dmytrzak (udało się)
30.04.2012 Pełny lift,endo czoła,endo brwi,korekta powiek dolnych, liposukcja policzków Surov (już po)

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 26 cze 2013, 11:21

Marena , esmsy piszesz ale jak chcesz powiedzieć to tylko naciskasz mikrofon.Nic nie ustawiasz na stałe.
Spróbowałam powiedzieć po angielsku (giggle . Wysyła po angielsku ale tekst jest fonetyczny , więc ciężko odczytać (giggle .
Ta lupa, to super! Dzisiaj sobie ściągnę. Ja mam obowiązkowego kota {tego szarego} , fortepian { wnuczki spiewają do muzyki} i latarkę {do grzebania w torebce}.
Mniejszą torebkę zakupiłam , bo kręgosłup już załatwiony. W sierpniu mam zabiegi : jonoforeza, solux, laser, magnetronik i gimnastyka......sypię się , oj sypię. Wczoraj noga mi spuchła nad stawami palcowymi {może jakies zapalenie od halluxa? Chciałam kupić Fastum, ale zrobili na receptę. Za dwa dni jadę na wakacje i taka kaleka jestem......
zadowolona

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”