Życie zaczyna się po 40-tce. cz 7.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 7.

Post autor: marena103 » 18 paź 2012, 06:05

po kolei, euku i ulla płaszczyk jest w kratkę biało-czarną, natomiast skórzany, to klasyczny krój, który jest zawsze modny(czytaj ponadczasowy), a np. ramoneski czy inne kurtki nie, ale ramoneski też mi się na dziś podobają, a że babciowy..hm..... no w końcu jestem babcia, (happy
babina mnie nie przeszkadza jak to nazywasz "szatkowanie" postaci, uważam że nie wszystko musi być na wypust , i zakrywać talie, dla mnie może być sylwetka przecięta talią, w końcu po to są paski, nie mam w talii 100 cm żebym musiała się tego wstydzić,i zakrywać wszystkim na wierzch, osobiście żakietów nie lubie, i nosze sporadycznie, od wielkiego dzwonu, ale dzięki za uwagi, co do lengisów w centki, no cóż ....mnie nie przeszkadza że pogrubiają, a gładkie do gładkiego nie koniecznie musi być i do czarnej tuniki mogą pasować, tym bardziej że krótka nie jest i do spodni za długa, mierzyłam i wyglądało kiepsko, odznaczaly się kieszenie przez materiał,...i to tyle względem mody
basia dzięki za rady, o spodniach myślałam klasycznych typu papieros, ale skoro piszesz że nie ma to kupie u nas, nie mniej jednak połaże i popatrze może coś ustrzele, po świętach tam są chyba mega wyprzedaże czy też się mylę? a ja zostaje tam do nowego roku
a do syna mogę jechac kiedy tylko będę chciała, oby na to pozwoliły finanse i praca noi zdrówko... (nod

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 18 paź 2012, 10:20

No to swietnie Marzenko, w przyszlym roku mozemy poszalec na wyprzedazach :-) na razie to i u mnie finansow nie bedzie w nadmiarze bo troche juz w tym roku zaszalalam. Ale jak mozesz tam jezdzic to za jakis czas ....:-)
Co do spodni to pewnie bys kupila, ale trzeba byloby duzo sie nachodzic bo tu w sklepach glownie waziutkie. A szkoda czasu w Londynie na ciagle lazenie po zakupach.A na ramoneski tez tutaj szal prawie jest, co mnie zaskoczylo. Tez mi sie zreszta bardzo podobaja, ale juz mi kasy nie starczylo :-)))
Ja tez nie wiem co babina z tym szatkowaniem postaci gledzi. Normalna sprawa, ze sie sylwetke modeluje a to zaznaczajac talie a to poszerzajac ramiona. Kto powiedzial ze ma byc olowek czy tuba bez szatkowania?
Pomijajac kwestie indywidualnych preferencji oczywiscie, ale cos takiego jak szatkowanie postaci nie istnieje :-)

Awatar użytkownika
Eeku
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Eeku » 18 paź 2012, 13:08

merana43 moze i plaszczyk ze skory jest zawsze modny.Ja jednak nie zmienie zdania,ten fason co Ty masz bardzo postarza!
Plastyka brzucha 25.02.11 Szczecin. Artplastica .Dr.Grazyna Nasinska-Jurek
Wiek 39 lat
Wzrost 1.67 cm.
Waga 54 kg.
Jedno dziecko 20 lat

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 18 paź 2012, 13:11

Marena mnie tez się bardzo podoba to zestawienie łacznie z kolorem wlosów i figurą. Zresztą to moje ulubione kolory na jesień.
Babina w tej sukience wygladasz rzeczywiscie kiepsko, chyba dlatego że jest pewnie z jakiejs bawełny, opieta i podkresla wszystkie nierównosci do tego jeszcze kiepski dekold. Po prostu kiecka Cie pogrubia a nie Ty wygladasz w kiecce grubo. W spodniach bardzo fajnie, ale i w dobrze skrojonej sukience olówkowej na szpileczce też wygladałabyś dobrze. Na "okazjonalne" wyjscia spodnie podobają mi się tylko w zestawieniu z wyrazistą a nawet lekko ekstrawagancką bluzką lub z klasyczną bluzką i mocnymi akcentami - biżuteria czy pasek.
I zgadzam się z tobą że dłuzsze włosy odmladzają.

Odzienie wierzchnie w moim guscie? chyba własciwie wszystko w czym dobrze wygladam.Lubię plaszcze klasyczne, długie i krótkie. Skóra- może być kórtka krótka, dłuzsza, plaszcz max do kolan. Nie uwazam że plaszcze ze skóry są nie fajne. Mam taki jeden z nubuku klasyczny w kolorze pudrowego rózu, jest bardzo elegancki . W spodniach skórzanych jak widac chodzę, Ramoneska - super,kiedys chodziłam, teraz taką ma mój syn :) ja czuję się za leciwa.
Sukienki, spódnice optymalna dlugość do kolan lub tuż przed. Miniówki tylko po domu.Kolory - wszystkie w których dobrze sie czuję. Czasem lubię załozyć cos z pazurem. Nie wyobrazam sobie siebie w stroju z takimi prześwitami jak kilka stron wczesniej miała na sobie Sandra. Jak pisałam wcześniej staram się nie przesadzic żeby nie wygladac groteskowo, to chyba wyglada najgorzej.
Będę się jednak upierać że fason, materiał i dopasowanie do osobowosci i urody tworzy fajną całość (happy .
Np. na słowo korzuch wiele osób reaguje dreszczem a ja mam taki o który wciąz mnie ktos podpytuje gdzie kupiłam i do tego mega ciepły. Nawet jak się komuś nie podoba nie zarzuci że wyglada jak korzuch który wiekszosci kojarzy się podobnie [attachment=1]P1282266a.jpg[/attachment][attachment=0]P1282348 (Kopiowanie).jpg[/attachment]

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 18 paź 2012, 16:08

Tak sobie bredze, bo ja mam uraz (giggle .Mam tylko 1,60 i mogłabym byc szczuplejsza więc wszystkich mierzę swoją miarą, a staram się nie skracać i nie pogrubiać ubraniami.Miałam raz legginsy wzorzyste i to była masakra! Wydawało mi sie , że mam uda jak słoń.
Dzisiaj upolowałam super spodnie w Zarze.Wysokie, czarne, wąziutkie a w kolanie i łydce lekki luzik. Mierzyłam do niskiego obcasu i było super.Do szpilek miodzio. Jest do nich marynarka ale ma srebrne epolety i się waham, bo ja raczej wszystko na złoto..Fajny komplet, bo materiał taki czarny żakard {raczej elegancki a fason "dzienny".
http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/s ... IE%20RURKI" onclick="window.open(this.href);return false;
zadowolona

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 18 paź 2012, 16:29

ja tez mam tyle wzrostu +/-. Nigdy, prawie nigdy nie chodzę na płaskim obcasie bo wtedy swiat jest dla mnie za duży. Na wszystkich patrzę w gorę. A w domu to juz wogóle, mąz wysoki, dzieci jeszcze wyzsze a ja i kot takie gremliny po domu biegamy
Fajne te spodnie I fajna struktura materiału. One są elastyczne czy takie na sztywno?
Napisałas że one są wysokie a na zdjeciu wygladaja jak biodrówki?Kurcze przydały by mi się chyba takie, tylko koniecznie biodrówki bo ja mam brzydki tylek do wysokich.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 18 paź 2012, 17:06

Ja mam krótki tułów, to na mnie są wyższe i dłuższe niż na modelce.No i mam czarne. Na końcu nogawek mają zameczki i fajnie wygląda jak się ciut rozsunie. Mają 2% elastyny i sa takie mięsiste.
zadowolona

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 18 paź 2012, 22:40

Babinka, te spodnie są świetne! Lecę je obczaić do Zary.
Ja z kolei mam nadzieję, że ten żakard troszkę doda masy moim patyczkom :)
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 19 paź 2012, 00:14

popatrz na taką marynarkę żakardową {jest czarna ale trochę inny wzór niż na spodniach} .Ma takie srebrne , duże epolety z łańcuszkami. W sklepie internetowym jej nie znalazłam. Powiedz , co o niej sądzisz..

Mierzyłam dzisiaj ten płaszcz i chyba jutro go kupię.Ma kapuzę i jest taki płaski { na jesienne wycieczki}
http://store.orsay.com/index.shtml?lg=p ... Type%3Dall" onclick="window.open(this.href);return false;
zadowolona

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 19 paź 2012, 09:12

Spodnie rewelacja w poniedziałek chyba tez pójdę je przymierzyć. Mam brazowy żakiet chyba w podobnym wzorze i materiału bardzo ja lubię. Zwłaszcza ten tłoczony wzór.

Dziewczyny korzystałyscie kiedys z tej strony? http://pl.strawberrynet.com/main.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”