Życie zaczyna się po 40-tce. cz 7.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 7.

Post autor: muflon2121 » 13 sie 2012, 21:57

babina7 pisze:Może dla Ciebie lepszy byłby Cevikap? Jest mniej tłusty i już zawiera w sobie wodę i dodatkowo glicerynę.Stężenie witC maja 10% czyli jednakowe.
http://www.biochemiaurody.fora.pl/domow ... t,419.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Eksperymentowałam ileś tam razy.Mam wit. E na takiej "glicerynowej" konsystencji. Zapycha mnie. Wypryski jak byki. Chyba moja skóra nie bardzo toleruje takie szczelne otuliny. Ponadto- co też już pisałam skora (głównie na twarzy, bo dłonie i ciało jako-tako) bardzo źle znosi witaminę C. Popuchłam od niej, jak od źle podanych wypełniaczy pod oczy. Lekarka laser biostymulacyjny stosowała na to. Tak że jak się coś dzieje to radze na podstawie własnych doświadczeń nie bawić się w próby "że skora się przyzwyczai". Nie każdej skórze to samo służy.Po co mam na siłę stosować. Wyglądam po tym jak Donatella Versace (giggle - oczywiście aktualnie nie za młodu, bo to piękna kobieta kiedyś była.

A tak poza wszystkim to forum Basi Kwiatkowskiej może trochę już - biorąc pod uwagę technologię kosmetyczną - myszką trącić. Nie zdaje się Wam? Ostatnie zarchiwizowane posty są dość stare...Może stąd powszechny optymizm w działanie witaminy C, która jak pokazuje mój przykład może powodować poważne podrażnienie.

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 14 sie 2012, 08:51

nie wiem kto to jest owa basia kwiatkowska...,owszem słyszałam o niej ale od was, zrobiłam miksturę wit e i juvit C, ale po kilku dniach nie mogłam się przyzwyczaić i stosuje do stóp i pięt, mnie strasznie drażnił zapach tych witamin i lepkość skóry po nałożeniu,
także wróciłam do mojego wyprobowanego kremu total 7 olay of olaz , jest wypróbowany, działa na mnie dobrze, bo nowych zmarszczek nie ma, ogólnie nie mam dużo zmarch a cere mam mieszaną i dlatego pewnie ten preparat mi nie służył....wniosek
nie wszystko dla wszystkich

Awatar użytkownika
eweplu
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: eweplu » 14 sie 2012, 09:39

marena43 pisze:nie wszystko dla wszystkich
święta racja, ale ja jestem w tej grupie, na która to dobrze działa, muszę podziękować Babinie (flower) , że napisała o tym, bo ja już to dałam paru osobą i chyba też zadowolone. Ja jestem w tej komfortowej sytuacji, że nie pracuję poza domem, więc z rana i wieczorem po umyciu twarzy nakładam to na jakąś godzinkę- dwie, po czym zmywam i stosuję krem jak zwykle na noc lub na dzień. Skóra po tym jest taka delikatna, mięciuteńka, dla mnie to takie serum na co dzień :).
CKN - 10.08.2010r. Dr. Stępniewski :)

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 14 sie 2012, 23:12

Kwiatkowska, to swietny kosmetolog. Może jej metody sa proste i trącą myszką ale te nowe, to bardzo często tylko nowa nazwa specyfiku . Kiedyś czytałam jej dział analizowania składu kremów. Porównywała skład tych z najwyższej półki do "zwykłych" i często był dokładnie taki sam.
Dla mojej skóry Juvit jest idealny. Nigdy nie miałam tak dobrej cery jak obecnie, nawet peelingów nie muszę robić, bo gładziutko aż blask bije (happy
zadowolona

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 16 sie 2012, 21:53

no ja mam też gładziutko bez pilingów i bez juvitu (rofl lekkie retinoidy na mnie nieźle działają.
Ale tak wogóle to obserwuję, że latem najlepiej moja skóra na twarzy wygląda bez stosowania jakichkolwiek specyfików. Zimą to się zmienia bo jestem wrażliwa na niskie temperatury. Z jednym wyjątkiem. Niezależnie od pory roku stosuję na twarz filtr 50. I po tym z twarzą mi się nic nie dzieje. Oczywiście o żadnym opalaniu twarzy nie ma mowy.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 16 sie 2012, 23:50

Ale może zawsze miałas ładną cerę, a ja nie.... (giggle
zadowolona

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 24 sie 2012, 10:05

Ide dziś zrobic jedna licówke,tak na poróbe i niestety komponent bo nieważ porcelanowe jednak 1000 zl zle zrozumialam. Jezeli spodoba mi sie tej jeden zab,zrobie 8 kompozytów,a jak by okazało sie za jakis cxas ze cos mi nie pasuje,to zdejme z jedynki i dam porcelanowe. Potem moze odłoze znów 2 tys i założe na dwójki . Babeczka powiedziała,ze owszem wizualnie i pod każdym wzgledem ceramiczne sa leprze ,ale i grubsze,co nie oznacza ze kompozyt zle wyglada. Nie mam 8ooo zl na porcelane. Jezeli mi sie dzis spodoba to biore wiecej pieniedzy i moze zrobi mi od razu 8 ? Nie wiem jak wyglada technicznie i czasowo t zrobienie takich licówkek.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

jolantast3
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: jolantast3 » 24 sie 2012, 11:01

Sabrina sama jestem ciekawa jak będzie wyglądać ta licówka ,mi tez są potrzebne ,jak na razie
brak kasy ,mi stomatolog zaproponował 250 zł za jedną i powiedział ze to i tak tanio ,bo tak normalnie to 400 zł
czy dobrze doczytałam że Ty za 1 licówkę płacisz 100 zł

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 24 sie 2012, 11:44

Jolanta wydaje mi sie ze jak bylam u niej na wizycie to babeczka powiedzial 100 zl za jedna ale moze cos zle zrozumialam bo jak do niej dzwonilam pierwszy raz to chyba powiedzial 150 zl . Pogubilam sie ale dzis sie dowiem i nawet te 150 to nie wiele bo gdzie indziej 250 zl ale to w Krakowie a ja robie w malym miasteczku wiec ceny nizsze.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 24 sie 2012, 12:14

Po miesiącu próśb i gróźb, przysłała mi babka zakupioną płytkę z ćwiczeniami Ewy Chodakowskiej. Cwiczyłam wczesniej sama i było okey, teraz ćwiczę przy włączonej płycie i ....masakra! Przy samym wstępie pot mnie zalewa. W połowie słaniam sie na nogach, że podskoczyć nie mogę i musze sie trzymać komody (giggle (giggle .
Daję radę pół godziny....Jestem sama w domu i jak jutro sie nie odezwę znaczy , że wyzionęłam ducha...Cała sie trzęsę i nawet w klawiaturę ledwo trafiam (headbang
zadowolona

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”