TYCIE zaczyna się po 40-tce:(

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

martam46
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Re: TYCIE zaczyna się po 40-tce:(

Post autor: martam46 » 20 lip 2011, 21:17

Staram się cwiczyć tak jak opisujecie bo też pamiętam zasady gdy chodziłam na siłownię ale mimo to coś mi od czasu do czasu szwankuje.
Byłam dzisiaj na konsultacji u szefa Centrum Estetyki Ciała w Katowicach,bo myślałam że mogę szybciej pozbyć sie galarety z nóg i tyłka (envy A doktor pooglądał mnie z każdej strony i powiedział,że na mój cellulit to żadne odsysania,że wręcz może mi poigorszyć a nie polepszyć,że mój kłopot polega na niewydolnych naczyniach limfatycznych i muszę położyć nacisk na ich usprawnieniu.Zalecił endermologię,fraxel,mezoterapię,rowerek,platformę wibracyjną.Mogę wybrać z tego co chcę.Normalnie kopara mi opadła bo jeszcze tydzień temu inny doktor /to samo miejsce/ chciał mi wszystko zrobić co tylko chciałam.Po raz pierwszy spotkałam się z osobą,która wprost mi powiedziała,że wybulę kasę i nie będę miała tego czego chcę i on mi odradza.Dokładnie oglądał ciało,tłumaczył,zalecał.Wyszłam bardzo zadowolona z tej wizyty chociaż wolałabym uzyskać efekt bez katowania (giggle (headbang .Po powrocie do domu wzięłam się za orbitrek,platformę wibracyjna i ciężrki.Teraz wiem,że poprostu muszę ćwiczyć,klepać się i co tylko by poprawić stan skóry.Oj nie ma lekko. (trans

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 21 lip 2011, 09:47

triceps cwicze hantelka o ciezaze 2 kg proste cwiczenie staje sie przed lustrem reka z hantla wyprostowana do gory pionowo druga lapie ja za łokiec i ta wyprostowana jest zginana do tylu nad glowe 3 serie jpo 15 powtorzen na kazda reke
biceps cwicze 5 kg ciezarki w obie rece i naprzemiennie zginanie i dociaganie do ramienia powoli tez 3-4 seriej po 15 powtorzen
ramiona hantle 3 kg albo 2 kg rece zgiete w lokciach i od tulowia do wyprostu w linie prosta mysle ze zrozumienie, nastepnie rece wyprostowane do boku i rece wyprostowane do prozdu wszystko jak najwolniej i dokladnie
pod koniec rece tak bola ze az pieka i ma sie wrazenie ze spuchly
chociaz od 3 miesiecy nie cwicze to nadal mam wyrzezbione z grubsza te rece urlike widziala jaki mam triceps i mi galaretka nie lata
na te lapy zadne zabiegi nie pomoga trzeba cwiczyc
na triceps jest wiele wiecej cwiczen ale ja podalam te najprostsze
dla budowania miesni nie mozna robic duzo powtorzen i trzeba robic 3 dni przerwy np jednego dnia triceps a za dwa dni biceps i potem zmiana
dobrze tez robic pompki chocby damskie jak kto da rade

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 21 lip 2011, 09:57

Martam46, sześc lat temu przytyłam pare kg,na udach pojawił sie celu i wszytko zlikwidowałam bieżnią.Tam gdzie chodzilam na silownie, dla kobiet byla tylko bieznia a reszta same maszyny dla facetów. Zawsze jak sie chudnie i ĆWICZY,celu sie zmniejsza.Odsysanie tkanki tluszczowej powoduje nierówności i wyglda sie jeszcze gorzej.
Tkanka dłuszczowa tak czy siek potem odrasta ale w miejscach obok odsysania i powstaja garby na ciele.Odessać mozna podbródek,małe boczki ale nie duże widoczne powierzchnie jak uda i brzuch.Owszem po odsysaniu pewnie efekt jest ok a,le nik nie ujawnia swoich nóg [nie pokazuje zdjeć] jak wyglada pare lat po odsysaniu.Czasem na Pudelku pokazuja takie odessane dziewczyny,szok!
triceps cwicze hantelka o ciezaze 2 kg proste cwiczenie staje sie przed lustrem reka z hantla wyprostowana do gory pionowo druga lapie ja za łokiec i ta wyprostowana jest zginana do tylu nad glowe 3 serie jpo 15 powtorzen na kazda reke
biceps cwicze 5 kg ciezarki w obie rece i naprzemiennie zginanie i dociaganie do ramienia powoli tez 3-4 seriej po 15 powtorzen
ramiona hantle 3 kg albo 2 kg rece zgiete w lokciach i od tulowia do wyprostu w linie prosta mysle ze zrozumienie, nastepnie rece wyprostowane do boku i rece wyprostowane do prozdu wszystko jak najwolniej i dokladnie
Tez to ćwicze,ale nie z takimi obciazeniami,ale faktycznie chyba sa cieższe.Podnoszę z ziemi i nawet nie patrze na wage,tylko patrze jak czuje ciazar w ręce.Dzis musze zobaczyc jakimi ciężarkami ćwicze.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 21 lip 2011, 14:12

Strasznie wolno to idzie odbudowa miesni ,ile sie czlowiek namacha wydaje sie ze daje z siebie naprawde wszytsko a tu d...
zrobilam sobie zdjecie na poczatku czerwca ,staje dzis w lustrze porownuje i wygladam tak samo jak na tym zdjeciu ... (doh
latwiej z cellulitem ,ja moze nie mialam jakiegos drastycznego cellu ale widac ze tylek gladszy dolki na pierwszy rzut oka niewidoczne.Ale codziennie jest godzina rolleticu z podczerwienia po cwiczeniach.
Racja ze liposukcja to nie rozwiazanie,przynajmniej na brzuchu co z tego ze brzuch mniejszy jak gory dziury i doliny,
A jak ktos sobie uda odessie to nogi sa juz calkiem nie do pokazania.
mnie liposukcja nie neci ,chyba ze calkowita plastyka: wyciac skore z tluszczem ,zaszyc i zostaje tylko blizna,
Zeby nie ta blizna oj jak przyjemnie byloby tym sposobem zalatwic problem latajacych ramion:)

Madonna starsznie wyzylowana jest ,az nieapetyczna,dlaczego tak? czy tyle cwiczy czy takie ma predyspozycje ze ma wycwiczone cialo , ktore wcale fajnie nie wyglada.

martam46
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: martam46 » 21 lip 2011, 14:22

Ja zabrałam się już na poważnie za ćwiczenia.Bedzie napewno lepiej ale niestety nie tak jakbym chciała.Sama sobie jestem winna bo należało nieprzerywać ćwiczeń w przeszłości.Wykombinowałam to odsysanie bo bez potu pozbyłabym sie mankamentów, a tu zdziwko bo sie nie da.Muszę poprostu usprawniać krążenie limfatyczne by nie było zastojów .Zapomniałam tylko zapytać doktora czy masaże bańką chińską są wskazane.Ale chyba tak bo endermologia też jest oparta na podcisnieniu.
Dla mnie Madonna wygląda potwornie,no nogi może jeszcze ujdą ale ręce ma okropne.Przesadziła z tymi ćwiczeniami bo we wszystkim musi byc umiar.

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 21 lip 2011, 15:05

ula, miesnie rak przy odpowiednim obciazeniu sie dosc szybko buduja, mysle, ze niedlugo zauwazysz duza poprawe.
i niestety trzeba jesc miesko, zeby sie mialo z czego zbudowac.

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 21 lip 2011, 17:04

Mieska jem bardzo malo ,wiecej wszelkiego rodzaju serkow.
typowych obiadow w ogole nie jadam.
A z tym obciazeniem...ja przedewszytskim nie chodze na typowa silownie,
Bo mnie to machanie 10 razy po 15 powtorzen nudzi.
Chodze na ogolno rozwojowe zajecia gdzie jest duzo smiechu ,zartow i potu .I czas leci momentalnie niewiadomo kiedy.
Na razie niech sa te zajecia, moze jak przez pol roku nie bede widzila efektu to wtedy wlacze silownie.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 21 lip 2011, 18:06

Trzy tygodnie juz chodze na silownie i jakoś marnie mi idzie to ubywanie w centymetrach. tydzien temu miałam dwa cm mniej a dzis tylko 1 cm (headbang i taka ocięzała jestem,gruba,nalana wrrrr Mam nadzieje ze to woda sie odłozyła.
Córka na wadze tez stoi tak jak stała,ale bardzo schudła w centymetrach. Wszytko jej prawie spada z tylka.
Przed urlopem czyli 4 tygodnie temu kupiła krótkie spodenki w które nie mogła sie wcisnac,ale kupiła z postanowieniem ze schudnie.Dzis sobie o nich przypomniala i jak je ubrała to szczęka nam opadła,bo takie luzne!
Starość jest straszna,paskudna i głupio Bozia to wymysliła! (headbang (thinking

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 22 lip 2011, 11:31

sabrinko dobrze to bozia wymyslila'
jakby starosc byla piekna to nikt nie chcialby umierac i odchodzic z tego swiata a tak musi byc ze czlowie sie zuzywa jak maszyna i przestaje dzialac
co do silki nie poddawaj sie, nie widac w cm roznicy bo miesnie puchna wlasnie tak po 3-4tygodniach i zajmuja wiecje miejsca ale tluszcz sie spala i tego sie trzymaj
ja nie chodze juz 3 miesiace dzis rano sie zmierzylam
i tak talia 71 cm biodra 99 cm (w najgrubszym miejscu tj przez uda i posladki) udo 54 cm waga 57,2 kg a juz bylo tak pieknie i widzialam 55 z przodu ....no trudno juz na to lato nie zdaze sie wylaszczyc ale zaczne pod koniec sierpnia to do nastepne roku bede taka laska ze szok

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 22 lip 2011, 11:45

co do silki nie poddawaj sie, nie widac w cm roznicy bo miesnie puchna wlasnie tak po 3-4tygodniach i zajmuja wiecje miejsca ale tluszcz sie spala i tego sie trzymaj
Ojj Kochana,dzieki,pocieszyłas mnie.

ja nie chodze juz 3 miesiace dzis rano sie zmierzylam
i tak talia 71 cm biodra 99 cm (w najgrubszym miejscu tj przez uda i posladki) udo 54 cm waga 57,2 kg/quote]
To mamy prawie tak samo,bo ja w tali czasem mam 68 a na nastepny dzin mam np 71!! W biodrach mialm 101 a teraz po 3 tygodniach 99-100,tylko co mnie dziwi to to,ze spodnie są luzniejsze i to nie ze sobie wmawiam,ale czuje,a niby zadnej róznicy hmmm.
Za duzo jem chyba płatków owsianych z ta kaszka dzieciecą,musze troche to ograniczyć,bo to ma w chilere kalorii.Zdrowe bo zdrowe,ale jednak kaloryczne. Wczoraj córka nie wytrzymała kupiła sobie kebaba,a ja samóą bułke pite,przypieczoną,wsadziłam do niej parówke sojową,posmarowałam,całą bułke grubo musztardą i wpieprzyłam o 21!!!!,ale nie mogłam sie powstrzymać tak mi sie takiej bułki zachcialo. (giggle

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”