Wkładka/spirala - opinie!

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

agniecha27
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Re: Wkładka/spirala - opinie!

Post autor: agniecha27 » 14 lut 2011, 16:02

przepraszam Sabrina ,bo to przeze mnie Ci sie oberwalo (angel
do mnie jednak lepiej dotarlo to pierwsze okreslenie ,bylo bardziej wywazone (rofl (nod (nod

szkoda ze tak musimy uwazac tu na slowa ,myslalam ze to wolne forum (doh

Awatar użytkownika
Ulka1053
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: Ulka1053 » 20 cze 2011, 00:52

Temat niezbyt aktualny, ale mzsze wtracic swoje 5 groszy. Mam Mirene juz 8 lat(druga, zostala wymieniona po 5 latach) i tylez samo czasu nie mam okresu, ani jakichkolwiek innych problemow. Spiralke jak najbardziej mozna zastapic kolejna(tak bylo u mnie), a lekarz , ktory cytologie robi tylko przy wymianie(czyli raz na 5 lat) to dla mnie k$%$%%^l. W ciagu 5 lat to 3 razy na raka szyjki macicy mozna umrzec!!! Ja na cytologie chodze co roku i Mirena jeszcze nigdy nie byla w tym przeszkoda! Nie wiem jak na to wpadlyscie?
"... ważne jest, aby pozwolić pewnym rzeczom odejść. Uwolnić się od nich. Odciąć. Zamknąć cykl. Zamknij drzwi, zmień płytę, posprzątaj dom, strzepnij kurz. Przestań być tym, kim byłeś. Bądź tym, kim jesteś..."
P.Coelho

agniecha27
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agniecha27 » 20 cze 2011, 11:50

Ulka nie o to nam chodzilo (angel
rozmawialysmy jakie badana trzeba zrobic podczas wymiany spirali , oraz jak dlugo czekac aby nowa zalozyc.
no wiec konieczna jest cytologia
ale nikt nie psal ze co 5 lat (nod
doskonale wiemy ze trzeba robic raz do roku ,ale podczas wymiany spirali jest ona rowniez obowiazkowa (angel

Awatar użytkownika
Ulka1053
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: Ulka1053 » 21 cze 2011, 17:40

No tak to sie zgodze (kiss , zle zrozumialam, sorrki.
Ale to tez kwestia organizacji, ja cytologie zrobilam miesiac przed wymiana spiralki, wiec na miejsce starej dostalam od razu nowa (clapping
Pozdrowienia!
"... ważne jest, aby pozwolić pewnym rzeczom odejść. Uwolnić się od nich. Odciąć. Zamknąć cykl. Zamknij drzwi, zmień płytę, posprzątaj dom, strzepnij kurz. Przestań być tym, kim byłeś. Bądź tym, kim jesteś..."
P.Coelho

agniecha27
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agniecha27 » 22 cze 2011, 11:27

Ulka a ja myslalam ze musi byc mesiac przerwy aby organizm se troche odbudowal
pocieszylas mnie ta wiadomoscia , bol tylko przy jednej wizycie (angel

Awatar użytkownika
Ulka1053
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: Ulka1053 » 22 cze 2011, 20:31

Moja Pani Doktor nie miala zadnych przeciwskazan:)
A ja nie chcialam miesiac ryzykowac, zreszta strasznie mnie ta spiralka rozpuscila, uwielbiam to zycie bez miesiaczki (clapping
P.Coelho

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 26 cze 2011, 21:42

Bez miesiaczki???

Slyszalam, ze krwawienie nadal wystepuje, tylko jest troche slabsze? I ze jeszcze sa dodatkowo krwawienia "pomiedzy"?
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

Awatar użytkownika
Ulka1053
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: Ulka1053 » 26 cze 2011, 21:58

Miesiaczki moga byc slabsze, albo calkiem zaniknac. Ja po zalozeniu pierwszej mialam slabiutki okres 2-3 razy, a od tamtej pory (8 lat) ani kropelki (clapping . Siostra moja ma tak samo a wiecej dziewczyn z hormonalna spiralka nie znam. Ja jestem z nia bardzo szczesliwa (yes)
P.Coelho

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 26 cze 2011, 22:38

Ja tez sie szykuje do mireny z hormonem i również mam info od mojej gin iż miesiaczka w większości przypadków zanika. Oj cieszy mnie to bardzo.
majamajamaja może słyszałaś o tej starej spiralce, też jest jeszcze zakładana i przy niej może występować ciągłe krwawienie lub częste.
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 27 cze 2011, 22:30

Hmmm... wydaje mi sie, ze po prostu czytalam o skutkach ubocznych spirali. Wlasnie z zycia to nie znam nikogo ze spirala, zeby sie dowiedziec bezposrednio. Ale to w sumie fajna sprawa, jesli miesiaczka tak ot zanika. Wreszcie jakas sprawiedliwosc, skoro juz kobiety musza brac na siebie odpowiedzialnosc za "poczynanie" albo i nie...

Ja tak biore piguly od 15 lat, bo od dziesieciu nie moge sie zdecydowac na dziecko... (wow
No... taki ze mnie przypadek...

W kazdym razie chcialam zapytac, co Wy myslicie o tych hormonach? Czy w pigulkach, czy w spirali, caly czas zastepcze hormony... Ja nie wiem dokladnie, czy to tak dobrze... Lekarze sa przeszkoleni tak, aby doradzac (ci niemieccy, z ktorymi rozmawialam na ten temat), ale ja mam watpliwosci... i zadnej dobrej alternatywy tak naprawde...
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”