pogaduchy o wszystkim i o niczym:) cz. 2

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Lubka
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: pogaduchy o wszystkim i o niczym:) cz. 2

Post autor: Lubka » 10 gru 2010, 00:34

ojjjjjjj Ewa ty nadal chorujesz?? Alez cie wzielo-zdrowka zycze w takim razie (coffee
a ten mikołaj to faktycznie "głupek" no (clin -wszystko do kanapek na sniadanie przyniosl a o pieczywie chyba zapomniał no na twojej liscie nie bylo (giggle
12.07.10Nagor460cc/520drBroma
16.12.10wymianaNatrelleMX370drBroma
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=110" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 32#p637332" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 76#p642476" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 82#p655082" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
tOOsia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: tOOsia » 10 gru 2010, 19:16

Ej strasznie mi smutno.... przygotowania do swiat ida u nas pelna para, juz ciuchy mam gotowe, lista zakupow gotowa, ozdoby do domu naszykowane, wiem nawet co bede szykowac na kolacje (ide do brata i bratowej i musi byc tradycyjnie ale poza tym cos szykujemy dla mojego Slowaka bo on ma inne tradycje). Wszystko juz zaczyna przyspieszac, przedswiateczne porzadki i lista obowiazkow rozpisana.... i tak juz ladnie wszedzie, w sklepach kolorowo, na ulicach mikolaje i lampki... a tu wiadomosc od mamy mojego M czy moglby jej przyslac troche pieniedzy bo nie ma co do garnka na wigilie wlozyc :/
Matko. Jest mi tak glupio i mam straszne wyrzuty sumienia ze rozwalam kase na byle co. Tysiac bluzeczek, szminek, tysiac par kolczykow... bo trzeba ladnie wygladac... a najblizsi nie maja co jesc :(

Ech...
szkoda, ze nie mogla do nas przyleciec na swieta, byloby inaczej :(
24 styczen 2012 - korekta nosa. Dr Stepniewski. JUZ PO!!! JESTEM TAAAAKA SZCZESLIWA !!!

Awatar użytkownika
ewelcia109
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: ewelcia109 » 10 gru 2010, 21:50

Dlatego toosiu ja nie przepadam za świętami
uważam ,ze sa dla bogaczy (triste szczególnie prezenty atmosfera superrrr -ale jest małe ale dlaczego świat jest tak niesprawiedliwy ,ze jedni maja więcej od drugich jak wytłumaczyć dzieciom ze jedno dostało komórkę np.a drugie czekoladę albo nic Boze kto wymyślił te podarki nie mogło się skończyć na słodyczach np i tej prześlicznej choince i atmosferze wigilijnej spotkaniu z rodzina -hmmyyy????
przykre to naprawdę (pleure
aha i pamietam jak bylismy dziećmi z bratem blizniakiem -bylismy szczesliwi jak mama przyniosła nam z zakladu pracy paczki a tam zapach pomarańczy i te słodkości ehhhhhh to byly czasy !!!
ja dzisiaj nie mam pomysłu na prezenty (thinking
Allergan-410FX-410g Dr.Katarzyna Ostrowska -Clark Medimel
Allergan-365TSF-Okragle inspira -poprawka Dr.Artur Broma Warszawa
.Ale nas kusi to co nieświadome, Kochamy : wino miłośc i krew" Ernst Junger
Większość żyje w szarych regułach i oczekiwaniach nadanych przez innych. a pozostali?...tańczą w rytmie własnych emocji i bicia serca.....

Awatar użytkownika
tOOsia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: tOOsia » 10 gru 2010, 22:36

My w tym roku dajemy kase bo taka jest sytuacja... brat wlasnie kupil dom, wiec kazdy grosz im sie przyda do domu. Sobie nie kupujemy nic drogiego, czekamy na promocje po swietach i chcemy kupic malutki, kieszonkowy aparat, jak najtanszy, dla nas na imprezy. Oszczednie.
Prezenty nie sa wazne, wazna jest atmosfera.
I zeby byc z bliskimi.
Ja mialam zle, samotne swieta w zeszlym roku, ze wspollokatorka, z ktora probowalam sie zaprzyjaznic ale sie nie da... i z dopiero co poznanym chlopakiem ktory chcial w swieta imprezowac...
w tym roku bedzie inaczej, z bratem i jego rodzina no i z moim M
teraz chyba rozumiem dlaczego on w swieta wolal imprezowac... samotnosc w siweta nie jest dobra a jak sie imprezuje to sie o niej nie mysli i nie mysli sie o tym, ze mama swieta spedza jedynie z kotem nad marna kromka chleba... :(

chcialabym do niej moc jechac, albo zeby ona przyleciala tutaj... ale juz sie nie da tak zrobic :(
24 styczen 2012 - korekta nosa. Dr Stepniewski. JUZ PO!!! JESTEM TAAAAKA SZCZESLIWA !!!

Awatar użytkownika
ewawawa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: ewawawa » 11 gru 2010, 01:00

Lubka, no bylam dzis znow u doktory (nie tej co ostatnio, ta ostatnio to kosmitka jakas) i tym razem dostalam antybiotyk + wspomagacze, w sumie 4 leki, kazdy inaczej brac, do tego jakies jogurty bede musiala zakupic ... ponoc wygrzac sie tego mojego chorobska nie da, trza wysiec antybiotykiem, glownie z zatok ...
od drugiego mikolaja dostalam jeszcze caly sloj miodu malinowego (heart pycha - czasem fajnie zachorowac zeby taki mniodek dostac (giggle
musialam dzis do klubu pojechac i nawet niezle znioslam 2h tam choc na koniec bylo mi juz zimno-dreszczowo (shake
a mikolaj nie dostawal zadnej listy (wait

tOOsia, no niestety swiat to rozne stopnie ubostwa i bogactwa, nie ma ze kazdemu po rowno i nic na to nie poradzisz ... u mnie w rodzinie na szczescie prezenty sa na jakims tam poziomie przyzwoitosci, nie ma popisywania sie zasobnoscia portfela - chodzi o to zeby kazdemu bylo milo a nie wybranym bardziej (z wyjatkiem maluchow oczywiscie (giggle
no a imprezowanie w swieta to przeciez nie samotnosc bo w koncu imprezuje sie z kims - czyli jakby tez obchodzi swieta tylko na swoj sposob ...

ewelcia, ja tam zawsze mam pomysly na prezenty... staram sie wczuc albo przeprowadzam wywiad srodowiskowy i zawsze sie taki pomysl ulegnie w koncu (nod

a na naszych babskich mikolajkach prezenty maja byc hand made - to dopiero wyzwanie!
w tym roku przesunelysmy o tydzien ze wzgledu na jedna wyjechana psiapsiolke (giggle
5.02.2009 400 ES HP Brzuchański
22.02.2010 total nose again Łatkowski

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 11 gru 2010, 11:32

ewawawa pisze:od drugiego mikolaja dostalam jeszcze caly sloj miodu malinowego (heart
Mniam jak to pysznie brzmi "słój miodu malinowego" (clapping Też chcę, przyznam że pierwsze słysze o takim miodziku (nod Oj by sie pocmokało (sun
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
ewawawa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: ewawawa » 11 gru 2010, 17:16

miód malinowy pyszny (heart
jeszcze mam z cwiartke sloja miodu z mniszka i teraz go dokonczyc nie moge bo sie rzucilam na ten malinowy (giggle

swoja droga ciekawe jak pszczelarze to robia ze ich pszczoly robia miod wlasnie malinowy, albo wlasnie lipowy, albo wrzosowy czy spadziowy, akacjowy czy sosnowy.
na moj maly rozumek to ul powinien stac wsrod tych roslin, np ul pszczol od miodowego powinien stac obsadzony bujnie malinowymi krzakami, ul pszczol od wrzosowego kolo wrzosowiska, od sosnowego w sosnowym lesie itd, ale jak upilnowac pszczoly zeby robily miod spadziowy? a moze to pozniej sie okresla jaki wyszedl?

moj mniodek malinowy ma na etykiecie napisane ze produkuja go mistrzowie pszczelarastwa witkowscy w puńsku (suwalszczyzna) - jest nawet kontakt telefoniczny i mailowy i adres strony - http://www.pierzga.com.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
a takze info ze 320kcal/100g
wlasnie sobie czytam na stronie ktore miody na co dobrze robia i o malinowym napisano:
"Polecany w schorzeniach górnych dróg oddechowych, przy nieżycie żołądka i jelit, przy niedokrwistości oraz prewencyjnie przy miażdżycy. Działa napotnie, rogrzewająco, przeciwgorączkowo. "
zasadniczo:
na gorne drogi oddechowe najlepiej dziala miod malinowy,
na dolne - spadziowy z drzew iglastych
na gorne i dolne - lipowy
na jame ustna i gardlo - wrzosowy
a poniewaz ja mam zainfekowane gorne (zatoki) to wnioskuje ze mikolaj ma swoja pasieke i jest pszczelarzem (wait (happy
bo inaczej skad by wiedzial? (clin (giggle
legnie mi sie jeszcze jedna teoria - mikolaj wcale nie pochodzi z finladnii, tylko z suwalszczyzny (giggle (clin
5.02.2009 400 ES HP Brzuchański
22.02.2010 total nose again Łatkowski

Awatar użytkownika
Lubka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Lubka » 14 gru 2010, 19:39

Nie wiem, ktora z moderatorek przeniosla mojego posta do mojego watku, ale celowo napisalam go tutaj i wolalabym, zeby poki co byl nadal tu z pewnych powodow i prosze o wyrozumialosc bo jak widac sytuacja nie jest za ciekawa....

Dziewczyny mam mega problem (pleure ...
Bylam u Bromy i obawiam sie, ze mimo korekty zostane z mega cycami...ale po koleji.
Obecnie mam okragle 460 i 520cc w ekstra wysokiej projekcji ok 6cm. Mam asymetrie i trzeba po pierwsze ja wyrownac i dr stwierdzil, ze tym razem damy 2 takie same implanty a jezeli chodzi o rozmiar to chcialabym zmniejszyc je o 2 rozmiary-ogolem po pierwszyn powiekszeniu mam miseczke 5razy wieksza, co mnie po prostu zalamalo i od samego poczatku plakalam, ze sa za duze. Dr powiedzial, ze ok mozemy zmniejszyc, o ile chce itp. Wiec powiedzialam, ze fajnie jakby sie dalo o 2 rozmiary, zeby nie wychodzily mi tak spod pach i ogolnie lagodniejsza gore bym chciala, ale nie zeby znow calkiem plasko bylo, ze dlugo, dlugo nic-nagle sutek i cycek spod sutka dopiero. Propozycja dr padla, ze najepiej wtedy dac o o czko mniejsze wkladki od tej mniejszej mojej 460cc czyli proponuje 420cc i ten sam ekstra wysoki profil, ale sie nie zgodzilam, bo to przeciez praktycznie zadna roznica, wiec ewentualnie 390cc i roznica 70cc niby ma mi dac piersi o 2 rozmiary mniejsze...Podjelam temat anatomow-dr zaptoponowal MX model 410 o pojemnosci 410cc i podstawie 13cm-czyli szerszej jeszcze niz mam obecne wkladki i marudze, ze mam je az pod pache...na moje zdziwienie, ze o co w ogole chodzi, ze przeciez one sa jeszcze szersze dr pokazal mi anatoma mx400 z jakichs starych mc ghanow i 525 okragla jaka mam-polozyl na stole i kazal spojrzec od dolu i powiedziec, ktora jest szersza-odp, ze okragla wydaje sie szersza i on mi wyjasnil, ze anatomy wychodza wizualnie wezsze, wiec ja osobiscie uwazam, ze skoro mam pod pacha obecne a chce wezsze to powinnam wziac ten sama szerokosc co mam i ona automatycznie wyjdzie wezsza a nie brac szersze, zeby wyszly takie jak mam?? powiedzialam, ze nie-ze mniejsze ale dr ze mniejsze to sa 370mx i ze one beda za male, ze bede plakalc potem, ze za malo i nie bierze ich kompletnie pod uwage.
dostalam czas do namyslu, ale im dluzej o tym mysle, tym bardziej dochodze do wniosku, ze te propozycje sa nie do przyjecia dla mnie bo:
wszyscy twierdza, ze anatomy wychodza wieksze-dr upiera sie, ze nie ze wyjda mi mniejsze, ale ja oczywiscie nie daje za wygrana i szukam argumentow, ze jednak anatomy wychodza wieksze bo nie oszukujmy sie-jakby wziac okragla 400cc i anatomiczna 400cc to w anatomicznej glora musi byc powiedzmy plaska, wiec te 400cc automatycznie musi gdzies sie rozejsc wiec albo na szerokosc albo w projekcje, co da efekt wiekszego biustu w staniku przeciez, tyle ze ewentualnie u gory bedzie mniej, ale dolu bedzie wiecej, wiec jak mam zamienic 460cc o wymiarach 12,2 i 5,8 na 410cc anatomiczna o wymiarach szer 13 i projekcji 6,1 a wysokosc prawie iedentyczna z obecna wkladka bo 12,1 to gdzie tu mowa o mniejszym cycku??? bo ja tego nie widze za cholere i wrecz moge smialo powiedziec, ze wedlug mnie cycek zostanie tej samej wielkosci lub nawet nieco wiekszy...wkladka 520 ma wymiary 12,6 i proj 6,1, wiec to co uzyskam z tego anatoma 410 bym porownala z ta znienawidzona przeze mnie moja wieksza piersia...o co tu kurde chodzi??? czy ktos mi moze to wyjasnic????? bo ja kompletnie nie rozumiem jak dr moze mi mowic, ze piersi wyjda z tego o 2 miseczki mniejsze???????????
bo dla mnie to kompletnie nie logiczne!!!
skonsultowalam sie z innym lekarzem w tej sprawie, obejrzal cycki i tez mi powiedzial, ze po pierwsze bardziej na anatomiczne by stawial w moim przypadku i jezeli chce mniejsze o 2 rozmiary to napewno nie mx410 z raczej cos z MF o mniejszej projekcji i wkladka szeroka mniej wiecej tak, jak teraz ta mniejsza co daje mi anatoma MF335cc i to juz bardziej prawdopodobne, ze przy roznicy 185cc w wiekszej i 125cc w mniejszej, moze udaloby sie uzyskac 2 miseczki mniej.
A Broma twierdzi, ze absolutnie nie bo beda za male wyjda. On jest najbardziej za tym, zeby to byly 420cc lub ewentualnie 390cc-jak z anatomow do MX410. Jak dla mnie to ni cholery z tego 2 rozmiary mniej nie wyjdzie-a nawet nie wiem czy o 1 rozmiar by wyszlo przy tych okraglych ewentualnie, ale ja sie sklaniam bardziej do anatomow juz bo mam naprawde dosyc historii tych cyckow i nachetniej wrocilabym do stanu wyjsciowego jezeli taki cyrk ma byc z tego zmniejszania....
Jak z 460 na 410 ma mi wyjsc tyle mniej??? ucieknie gdzies jedynie 50cc a reszta po prostu ulozy sie inaczej przy anatomie, ale pojemnosc cycka zostanie prawie taka sama, wiec jak mi to da 2 rozmiary mniej????
jade jutro do niego-mam nadzieje, ze bedzie w klinice i albo powiem, ze pierd....e te cycki i tylki wyciagam albo powiem, ze na moje wlasne zadanie ma mi dac 335cc anatoma i ani ml wiecej!!!!!!
Mialo byc ladne, jedrne D a jest pieprzone baloniaste G, ktore mnie tyle nerwow, lez i zdrowia kosztuje, ze glowa mala....nawet Vivi, ktora lubi duze piersi przerazila sie na widok tego mam na klacie-k*** jaki balony i ze takie spod pachy buly...Szczura tez to potwierdzila, wiec chyba sobie tego nie ubzduralam???
Dziewczyny co byscie zrobily na moim miejscu??? Niektore z was podobnie jak ja maja obcykane tabelki, wiedza co z czym jak i dlaczego-co myslicie o tej teorii dr, ze mi wyjda z tego 2 rozmiary mniej???
12.07.10Nagor460cc/520drBroma
16.12.10wymianaNatrelleMX370drBroma
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=110" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 32#p637332" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 76#p642476" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 82#p655082" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
ewelcia109
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: ewelcia109 » 14 gru 2010, 20:41

Wiem co czujesz Lubciu (triste
Ja mam 410 FX i powiem Ci ze sa duze ,ale nie ogromniaste ...
radzic nie moge bo sie nie znam a tak naprawde hmmmmyyy?ja sklaniam sie ku anatomom MX model 410 (thinking bylo by duze D tylko nie takie lezace ...
zecze Ci trafnego wyboru i obys Byla szczesliwa naprawde szczesliwa Buziaki Lubciu Trzymaj sie!!!
Allergan-410FX-410g Dr.Katarzyna Ostrowska -Clark Medimel
Allergan-365TSF-Okragle inspira -poprawka Dr.Artur Broma Warszawa
.Ale nas kusi to co nieświadome, Kochamy : wino miłośc i krew" Ernst Junger
Większość żyje w szarych regułach i oczekiwaniach nadanych przez innych. a pozostali?...tańczą w rytmie własnych emocji i bicia serca.....

Awatar użytkownika
ola banderola
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ola banderola » 14 gru 2010, 21:56

Rany Lubka ja to Ci nie pomogę, jedynie co mogę powiedzieć, to że życzę Ci żebyś w końcu miała takie piersi jakie sobie wymarzyłaś...A kiedy masz mieć tą operację?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”