Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz.4

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz.4

Post autor: Kwiatuszek* » 15 wrz 2010, 19:19

IMG_1345 (Kopiowanie).JPG
IMG_1344 (Kopiowanie).JPG
IMG_1327 (Kopiowanie).JPG
Dziewczyny a ja wrócę do dawnego tematu firan, bujałam sie z tymi firankami jakis czas bo nie mogłam sie zdecydowac na nic. Nowoczesnie nie mogłam bo raczej klasyka u mnie. Jeszcze problem bo stoł stoi pod oknem i długie firanki raczej odpadają. Wiec na balkon sa długie a na reszcie krotkie. No i wreszcie mam. Dzielę sie z wami ta nowiną. Jakos nie mogłam inaczej sfotografować. daje wiec w dwoch fotkach.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 16 wrz 2010, 01:05

to są firanki i boczki, czy tak imitują boczki?
zadowolona

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 16 wrz 2010, 18:00

Tak to sa boczki, ale własnie takie cieniutkie firankowe,żeby nie było za mdło a jednoczesnie nie za ciezko, bo ja osobiscie nie przepadam za cięzkimi zasłonkami czy tez boczkami. jak je babina nazywasz.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 16 wrz 2010, 18:12

To pieknie Ci sie udało wkomponować! Przy drążku to widać, ten ciemny pas fajnie maskuje.
Bardzo mi sie tez to podoba { boczki pod spodem , firana na wierzchu i wydaje sie , że to komplet o identycznym wzorze (nod
http://deccoria.pl/galeria/foto,id,39203,465596" onclick="window.open(this.href);return false;
zadowolona

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 16 wrz 2010, 18:38

Kwiatuszku bardzo fajne te firaneczki.
Babina galeria powala (tmi Pięknie!!
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 16 wrz 2010, 20:04

masz na mysli moją z dekupażami??? (rofl (rofl (rofl (rofl (rofl (rofl Czy o ten pokój wklejony powyżej? Napisałam juz do właścicielki, bo sama nie wiem jak ona to zrobiła. Na lewym oknie firanki wydają się białe, a pod nimi brązowe boczki.Jak patrze na prawe okno, to na tle kaloryfera widac, że firanki sa brązowe....???
zadowolona

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 16 wrz 2010, 20:30

Ten ciemny pas u gory to jest kawałek materiału odczety od boczkow i doszyty do gładkiej firanki / ale ona nie jest całkiem gładka, ma taki jakby praążek, ale nie przez całe firany tylko takie kreseczki. Dlatego daje to taka całosc. Firanki są kremowe lekko i z obciaznikami na dole. Napewno wiecie o czym piszę nazywajac to obciążnikiem. Bardzo ładnie sie wtedy firanki układają.

W tej galerii bardzo podobaja mi sie dodatki, czyli gadzety. takie osczedne a eleganckie. Zaraz na swojej komodzie zrobie porzadek. Powywalam wszystko i tylko jeden akcent taki postawie. Jakąs mise albo coś w tym rodzaju. Ale najpierw muszę zmienic dywan, oswietlenie i wtedy dodatki. Dopoki mam psa musi byc jak jest, bo kto ma psa i to jeszcze w bloku wie co to znaczy. Nie pomorze mycie łap, szczotkowanie, wycieranie pyska po każdorazowy jedzeniu i piciu przez psa. Pies to wielka radośc ale i udręka. Codzienne odkurzanie i przecieranie podłogi a i tak sierśc w szafkach kuchennych sie znajdzie. Pracy tyle co i przy dziecku jedynie,ze nie płacze. Ale jak chory pies noc tez zarwana niejedna.

Wracajac do galerii, salon przepiekny. Ale to salon a nie jakis pokoj 20 m w bloku.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 16 wrz 2010, 23:10

wiem co to pies a szczególnie bokser w domu. Od smierci mojej zrobiłam remont, powymieniałam meble, a ostatnio dywan. Nie mialam co zrobic ze starym, bo porzadny, wełniany i trzymałam na poręczy tarasu. Wyjeżdżając wniosłam do do sionki {by deszcz nie zmoczył}. Jak wróciłam po tygodniu i otworzyłam drzwi ,to uderzył mnie zapach psiej sierści...Dawniej tego nie czułam, bo człowiek się przyzwyczaja do zapachów. No i jeszcze mi się zdarza zobaczyć na skarpetkach męża jakieś ślady sierści.
Co do galerii, to codziennie tam zaglądam .Czytam komentarze, można wiele podpatrzeć .Tez maja swoje spotkania i widzę, ze wymieniają się prezentami itp. jest tam taka pani Bellissima, daje piękne zdjęcia {plastyczka chyba?}. Często pisze o swojej córce, która gra w Majce. Ostatnio tez dała jej zdjęcia.Bardzo sympatycznie (yes)
zadowolona

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 21 wrz 2010, 12:26

Babina bo ja juz sie pogubiłam (thinking Ten dom w galerii co podesłałaś link to jest twój dom,czy czyjś?
Pokaż mi jeszcze gdzie mogę ogladnąć Twoje prace.widziałam je chyba ale moz to nie były Twoje moze cos namieszałam?
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 21 wrz 2010, 15:05

Dekupaze i nastepne galerie z domem i stokrotkami (happy } są moje takie staroswieckie.Natomiast ten salon z firankami w pasy nie moje {to było jedno zdjecie}. Nie lubie takich nowoczesnych wnętrz ale przyznaje, ze to mi sie bardzo podoba. Tak wszystko konsekwentnie dobrane.

upload/1285075054_ZdjA_cie0064.jpg
upload/1285075156_ZdjA_cie0062.jpg
A to moje ostatnie prace.Tam za kieliszkami zegar {jeszcze bez wskazówek, bo schnie (giggle }
zadowolona

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”