Joanessa, po pierwsze: jak dobrze ze zadzwonilas, zeby sie upewnic, czy doktor bedzie! Po drugie: Ty kobieto niezla jestes, ze w sniezyce wybierasz sie sama przez cala Polske na konsultacje! Po trzecie: szkoda z Twoim mezem, ale w koncu to Twoja decyzja. Na pocieszenie: chcialam sobie wstawic zabki, chodze na te popieprzone "konsultacje" juz od pazdziernika!!!! I co ? I nic!!! w Polsce mialabym juz piec razy wstawione, a tu mam termin na polowe marca i jak dobrze pojdzie, to implanty bede miala na Boze Narodzenie! A lekarz praktycznie pod nosem. I tez musialam walczyc dzisiaj ze sniezyca.
Tak w ogole, to chcialas jechac na konsultacje, aby zobaczyc, co to za lekarz i czy moze sie na niego zdecydujesz, czy juz bardziej konkretnie, w sprawie, co bedzie robil z nosem?
Wiecie co, odnosnie tej biednej dziewczyny oblanej kwasem, to jest to znana praktyka w jakims kraju muzulmanskim. Moze nawet w nie jednym, na pewno nie powszechna praktyka, ale jak sie cos gosciowi nie spodoba, to sobie chlusnie kwasem w twarz i zadowolony. A ten jej oprawca na takiego wyglada. Czytalam artykul o tym, jak jakis idiota chcial koniecznie ozenic sie z dziewczyn, ktora nie miala zamiaru wychodzic za idiote, rodzice tez ja popierali. No i jej chlusnal kwasem w twarz i nie dosc, ze dziewczyna ma poparzona skore, to jeszcze wypalilo jej to oczy! To bylo straszne, opisywala, jak probowala ratowac jedno oko, bo drugiego juz nie bylo. Byla chyba w Stanach na specjalnym oddziale. I w pewnym momencie poczula cos cieplego na policzku. I to bylo jej oko... Okropnosc.
Napisalam: kraj muzulmanski, obowiazujacym prawem jest szarja (prawo polegajace na regulach islamu). Zgodnie z nim ustawowe jest prawo zemsty. Znacie ze Starego Testamentu: oko za oko. I bardziej doslownie nie moglo byc: sad tego kraju uznal, ze ten zboczeniec musi przejsc to samo, co jego ofiara. To znaczy, ze matka dziewczyny poleje mu twarz kwasem. I ona zamierza to zrobic. Zadne amnesty international tam nie poskutkowalo. Dobrze tak gnojkowi.
Niestety nie dowiedzialam sie, czy do tego doszlo, bo czytalam artykul gdzies w poczekalni. Ale zywie goraca nadzieje, ze tak! Nie mowcie mi nic o prawach czlowieka. Ja bym byla za tym, zeby za gwalt obcinali jaja!
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki