Co Was denerwuje?

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
ola banderola
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Co Was denerwuje?

Post autor: ola banderola » 10 sty 2010, 23:35

no być może, ale jeżeli tak to jak dla mnie lubią bardzo agresywny seks, ze wskazaniem na bardzo,a może ona nie chcę i on ją tym młotkiem znieczula...sama już nie wiem :roll: :badgrin:

Awatar użytkownika
magda1600
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: magda1600 » 11 sty 2010, 19:05

Mnie najbardziej wnerwia zachowanie rodakow w obcym kraju. Wcale nie chodzi o robienie geby i osmieszanie Polakow w oczach innch narodowosci. Problem lezy w stosunkach braterskich, a w zasadzie ich braku. Ujmujac problem ogolnie, wielu Polakow ogarnia chec dominacji i udowodnienia za wszelka cene, ze sa oni lepsi. Na kazdym polonijnym forum mozna poczytac gdzie kto pracuje, ile zarabia i jakie skonczyl studia, a fakt, ze wlada obcym jezykiem nawet lepiej niz "tubylcy" nie moze pozostac niezauwazony. Niemal kazdy stara sie pokazac, udowodnic innym, ich ulomnosci, niedociagniecia kultury osobistej i brakow w edukacji- oczywiscie wszystko boczkiem, przy okazji gornolotnych wypowiedzi. Czesto pojawia sie jakies lacinskie przyslowie, niestety rownie czesto napisane z bykiem- bo jak to osobnik z tak wysokim IQ, moze sprawdzac w slowiniku jak napisac cos poprawnie, skoro jest na to za madry. Gdy tylko czyjes poglady dalece odbiegaja od panujacych na forum trendow, jest natychmiast atakowany i rownany z pracownikiem McDonald'sa(przy czym porownujacy nie maja pojecia,ze 99% pracownikow tej firmy to studenci, ktorzy zmuszeni sa samodzielne pokryc koszty nauki). Idac za problemem jezykowym, bardzo wazne jest by czesto zamieszczac slowka,a nawet cale sentencje w obcym jezyku, oczywiscie mozna w ten sposob zadbac o swa reputacje- nikt bowiem nie zapyta takiego delikwenta o znajomosc owej mowy. Wszelkie nazwy instytucji( jak rowniez "czego sie da") sa pisane w j. obcym, choc z latwoscia mozna przedstawic sprawe przy uzyciu polskiej nazwy. Udzielajacy sie, czesto wspominaja rowniez o licznych kursach, na ktore uczeszczaja do coll. Uzywaja przy tym jak najwiekszej ilosci "literek"( tak sobie nazwywam skrotowe nazwy, typu:NVQ, NCFE,PGS itp.). Ilosc najwyrazniej ma swiadczyc o wysokim poziomie zaawansowania-na nieswiadomych mozna latwym sposobem zrobic wieksze wrazenie, nie zapominamy jednak o umieszczeniu czarodziejskiego Level 2, 3,+...

Denerwuja mnie tez ludzie w kosciele, ktorzy nie ida na msze, jesli nie maja nowego plaszcza i spodni z dobrego sklepu( to akurat rzecz wzgledna). Patrza tylko jak inni sa ubrani, jak uczesani i jakim to samochodem przyjechali.

Nie wiem dlaczego, ale wady te najbardziej staly sie dla mnie zauwazalne gdy wyjechalam z Polski . Moze dlatego, poniewaz czlowiek na obczyznie bezwiednie szuka osob blizszych sercu. Moze szuka "wspolnego" jezyka i porady. Niestety po dluzszym czasie zamiast rad pojawia sie tylko zawisc. Bardzo cenie Polakow i jestem dumna ze swego pochodzenia. Wiem,ze jestesmy wytrwalym narodem, potrafimy osiagnac bardzo wiele. Niesamowicie uparcie przemy do przodu i wiekszosc z nas potrafi zdobyc upragnione cele. Wiem,ze w naszym kraju wszyscy musimy walczyc, miec skonczone studia (i nie tylko jeden kierunek), uczyc sie jezykow, dbac o rozwoj intelektualny, poniewaz konkurencja na rynku pracy jest ogromna. Wnerwia mnie tylko bezdusznosc i karmienie sie upodleniem innch. Inne nacje potrafia sie jednoczyc i zyc jak brat z bratem, my szukamy okazji udowodnienia swojej wyzszosci- tylko komu?Samym sobie czy tym, ktorzy akurat sa nizej(z pewnych wzgledow).

Dla oslody wspomne, ze oczywiscie na obczyznie tez mozna spotkac zyczliwych ludzi i zyskac nowych przyjaciol. Kazdy z nich jednak przyzna,ze im mniej " polskich znajomosci", tym zdrowiej. Przykre, prawda?
Ważne- Regulamin Forum Beauty w Polsce:
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopic.php?f=26&t=739" onclick="window.open(this.href);return false;
Galeria zamknieta: galeria@beautywpolsce.com
Samouczek: http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 26&t=11210" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
ola banderola
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ola banderola » 11 sty 2010, 19:38

Lepiej bym tego nie ujęła, sama mieszkam w Niemczech i też niestety mam takie odczucia...
A to ostatnie zdanie to czysta prawda i podpisuję się pod nim...

Awatar użytkownika
dyduska
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: dyduska » 12 sty 2010, 00:19

Ja tez mieszkałam kilka lat za granica, dokładnie we Włoszech i mogę to potwierdzić. Zawsze było tak, że koleżanki Polki zazdrościły wszystkiego i tylko dołki jedna pod drugą kopały.
Nie powiem, był czas, że nasze rodaczki mi pomogły, a w zasadzie jedna, ale w momencie kiedy zaczęłam za wiele rozumieć, za dużo zarabiać mieć za dużo włoskich znajomych, odwróciła sie ode mnie szybciutko i jeszcze obrabiając tyłek gdzie i komu się dało.
Mam też wielu znajomych np w Anglii, którzy wpadają co jakiś czas do kraju i chwala sie jak to Pana Boga za nogi złapali tylko, że jak raz chciałam żeby któryś z nich pomógł mi w znalezieniu lokum bo miałam zamiar się tam wybrać to jak jeden mąż przestali odpisywać. Zaznaczam, ze nie szukałam u nich azylu, pracy, itd tylko informacji na odległość z racji tego, że są na miejscu to więcej wiedzą.
Moj wniosek taki, obawiali się, że przyjadę i na własne oczy zobaczę te ich cudne życie w ośmiu w jednym mieszkaniu i dlatego nie chcą się przyczyniać do mojego przyjazdu albo, inna opcja, boją się, że i ja mogłabym wieść tak cudowne życie jak oni a przecież to tylko dla wybrańców. Ło mamo. W każdym wypadku dla mnie Polacy za granica zachowują się beznadziejnie. I wkurza mnie to
6.05.2010 - lip lifting - dr Broma - super!!!
25.10.2012 - powiekszam piersi :-) - dr Broma - juz po - Natrelle 410 MX - pojemność 370

Awatar użytkownika
wiola8282
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: wiola8282 » 12 sty 2010, 07:46

Smutna prawda dziewczyny :-?
Sama jestem za granica i za wielu zaufanych znajomych nie mam, wiadomo z jakich powodow arf
Jakie to przykre, ale najgorsze jest to, ze zamiast sobie pomagac w obcym kraju, to oni jeszcze robia pod gorke sobie nawzajem...ech brak slow.
19.10.2009 - dr Bieńkowski - CKN
17.05.2010 - poprawka - lepiej ... nie mówić...
12.07.2012 - poprawka u dr Szczyta - nareszcie wymarzony nosek
02.08.2017 - operacja u dr Kolendy - anatomki Mentor 375ml
Wyjsciowka : viewtopic.php?f=27&t=17759&p=982060#p981948

Awatar użytkownika
ola banderola
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ola banderola » 12 sty 2010, 09:14

My z mężem jak się przeprowadziliśmy do Niemiec, to znaliśmy mieszkającą w Niemczech parę od kilku lat, która znała realia i myśleliśmy, że będą nam służyć dobrą radą i w razie jakiś wątpliwości podpowiedzą: co i jak...
Niestety nasze pozytywne nastawienie do pomocy ów pary prysnęło jak przysłowiowa bańka mydlana :-?, ta dziewczyna zaczęła nam wysyłać mailem zdjęcia telewizora jaki zakupili, mebli....żeby nam pokazać jak im się to nie żyję, dla mnie to było żenujące i nigdy nie pozwoliłabym sobie na coś takiego, nigdy z ich strony nie padło żadne pytanie, czy może nie potrzebujemy jakieś rady etc, nic z tych rzeczy. Poradziliśmy sobie z mężem sami i jest super, sami sobie wszystko zawdzięczamy i dzięki Bogu z tą parą nie mamy kontaktu. Polacy żyjący za granicą mają jakąś manie pokazywania jak to oni nie są ustawieni i że żyją jak wielcy panowie, wkurza mnie to strasznie... :-?

Awatar użytkownika
ola banderola
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ola banderola » 21 sty 2010, 18:53

Ja napiszę, że denerwują mnie bardzo bracia Mroczkowie, Kasia Cichopek - Beza i jej mąż Crazy Frog i jak dla mnie takie z nich gwiazdy jak z koziej dupy trąbka :roll:

Natalele
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Natalele » 21 sty 2010, 19:31

:badgrin: Dokładnie :-)
Dr Kubasik 20.11.09. McGhan 275 cc.

Awatar użytkownika
dyduska
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: dyduska » 22 sty 2010, 11:19

:badgrin: ja też się pod tym podpisuję. Dołożę jeszcze obsadę Na Wspólnej i ogólnie ten serial, a nawet wszystkie polskie seriale, których nie cierpię. Jak jadę na kilka dni do mamy to niestety MUSZĘ tolerować, że ona je ogląda i chciał nie chciał jednym okiem widzę co się tam dzieje i jak dla mnie to jedna wielka żenada! Od muzyki jakiejś tam w tle, przez obsadę, scenariusz na dialogach kończywszy normalnie porażka jakaś. A najgorszym z najgorszych jak dla mnie jest niekończąca się Moda na sukces :evil:
6.05.2010 - lip lifting - dr Broma - super!!!
25.10.2012 - powiekszam piersi :-) - dr Broma - juz po - Natrelle 410 MX - pojemność 370

Awatar użytkownika
ola banderola
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ola banderola » 22 sty 2010, 11:36

No dokładnie te koszmarne polskie seriale typu: klan, m jak miłość - a powinno być m jak mnie mdli, pierwsza miłość, no koszmar jakiś :cry: Te dialogi i obsada, no naprawde porażka :evil:
I też mam ten sam problem jadę do PL, a moja mama serialiki i to cały maraton, a mnie aż nosi, no ale co zrobić, db e tylko parę dni muszę to znosić ;)

Mnie strasznie irytuję jak mówią nasza gwiazda Marcin Mroczek, a przepraszam jaki z niego aktor czy gwiazda, jak dla mnie to aktor jednej roli i w żadnej superprodukcji nie zagrał :evil: i ta słodka bezunia jak ją widzę i słyszę to z tej słodyczy wylewajacej się z ekranu zęby mnie swędzą :-D
Gwiazdą to może być Krystyna Janda, Olbrychski etc. a nie te Boroki :evil: :evil: :evil:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”