chorobliwa zazdrosc

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
GosiaczEq
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Re: jak walczyć z zazdrością

Post autor: GosiaczEq » 25 sie 2009, 09:28

Kasia wiem, że to pewnie już gdzieś pisałaś, ale jakoś nie dojrzałam, po ile macie lat? i skąd to dziecko? przypadek czy to była jego żona? i do kiedy oni byli ze sobą? do urodzenia czy rozstali się przed?
Z tego wątku co pisałaś o związkach to widać, że z Nim jesteś przeszczęśliwa, fajnie się czyta jaka między wami miłość i aż chciałoby się tak, no ale jak widać ideału nie ma i zawsze musza być jakieś minusy.
Ja chciałabym tak jak Ty mieć, tzn tak z facetem, ale u mnie na początku też tak było.. bosko i cudownie, a później się wszystko zmienia i wielu rzeczy mi się też odechciało, więc nie mogę tak powiedzieć, że to nie moja wina.. no ale okazuje się, że swojego faceta zaczynam poznawać dopiero po 2,5roku .. dopadła nas też fala kryzysu ;) i powazne mysli i decyzje.. no ale wlasnie jak tu zadecydowac, kiedy niby jest okej, jestes szczesliwa, ale jednak jest cos co Ci przeszkadza.. i kiedy i czy w ogóle podjac decyzje, ze to cos jednak przewyzsza to szczescie i lepiej zakonczyc. Zakończyć można szybko, ale żałować długo .. bo może później się pozna kogoś innego, ale okaże się, że znowu jest coś co nie daje nam spokoju :roll: a przeciez my tez nie jestesmy idealne :-) .
Kasia z tego co zauważyłam nie da się rozdzielić miłości faceta.. każdy normalny facet kocha 3 kobiety.. swoja matke, zone i corke i to jest dla niego jedna milosc i o to nie mozna byc zazdrosnym, bo oni nie umieja rozdzielic tej milosci. W dodatku w tej miłosci zona jest na ostatnim miejscu.. bo matka go urodziła i to wiez nierozerwalna, a córka przez niego spłodzona i to jego duma, a żona to po prostu kobieta jego zycia.. i facet kocha was wszystkie, ale nie mozna miec mu za złe kiedy zamiast żony wybierze matkę czy córkę. On kocha matke jak matke, zone jak zone, a corke jak corke, a my widzimy w nich wszystkich tylko kobiety, ktore nam go zabieraja ;) . Nasza miłość jest inna bo dziewczyny rozdzielają, miłość do ojca ma zupelnie inny charakter, niż milość do meza, tak samo jak i do syna, dlatego faceci nie sa zazdrosni o nich, ale np juz o faceta ich córy .. to ho ho ;) ;) .
Wiele razy się spotkalam z tym, ze zonaty facet mowil, ze najbardziej kocha swoja matke :!: i trzeba to zrozumiec, bo chyba same chcialybyscie uslyszec pozniej od swojego syna, ze kocha was najbardziej na swiecie 8-) .
Z tą miłością trzeba się pogodzić, Kasiu pewnie gdyby twoj facet miał syna to by było trochę inaczej, ale z córką nie wygrasz :-| bo on was traktuje na równi + to co napisałam wyżej ..matka to jego przeszłość, córka przyszłość, a żona to teraźniejszość. Dzięki matce może teraz żyć, dzięki Tobie jest szczęśliwy, a dzięki córce wie, że jego geny beda przechodzic na kolejne pokolenia 8-) .
Nie muszę być idealna, ważne że jestem wyjątkowa =)

Awatar użytkownika
marta2454
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marta2454 » 26 sie 2009, 12:58

Gosiaczku ale żeś sie rozpisała hihi ale to prawda co napisałaś i trzeba się z tym pogodzić ja jako matka mogę stwierdzić że u mnie na pierwszym miejscu są moje dzieci i to normalne
03.03.2010 Plastyka brzucha - dr Brzuchański :)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png

samanta_kafe
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: samanta_kafe » 26 sie 2009, 17:14

myślę że trochę prawdy w tym jest co Gosia napisała...
nie można uogólniać, ale.. ;)

ale i tak myslę, że kobiecie-towarzyszce życia łatwiej "wygrać" z mamą niż z córką faceta.. chyba częstsze są przypadki, gdzie facet staje jednak za żoną niż swoją mamusią, niż odrzuca swoją córcię bo kobieta go zmusza do tego.. tak mi się wydaje ;)
ja miałam cięzkie przeboje z ulegością mojego faceta w stosunku do mamusi i z jej kompletnym brakiem wyczucia (potrafiła w piątek o 22 zadzwonić że mój facet MUSI coś dla niej zrobić jutro, podczas gdy np mieliśmy od dwóch tygodni zaplanowane jakieś ważne zakupy czy spotkanie ze znajomymi.. a on dobry synek nie umiał odmówić. ale już się nauczył ;) ) - ale dałam radę hihi ;)
27 kwietnia '09 - dr Broma - mentor round 325cc HP PDT_Love_16

Awatar użytkownika
marta2454
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marta2454 » 28 sie 2009, 14:10

a postawcie się np. w takiej sytuacji że może byc na odwrót masz dziecko jesteś samotna , zakochujesz się w męzczyżnie wolnym i to on musi pokochac twoje dziecko pewnie też jest zakłopotany ale cóż jeżeli się kogoś kocha żadna przeszkoda nie stanie na drodze do szcześcia (może głupio to zabrzmiało bo dziecko nie jest przeszkodą ale człowiekiem który w szczególności potrzebuje miłości )

Awatar użytkownika
GosiaczEq
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GosiaczEq » 29 sie 2009, 01:04

Samanta no właśnie zapomniałam dodać, że mówię o takich rodzinach, gdzie kontakty między sobą są dobre, wiadomo, że zdarzają się tacy faceci, co w ogóle urywają kontakt z matką itd itd. Ale wiele razy się spotkałam, że facet stawiał na równi matkę z żoną, w różnych sytuacjach. Czasem może nawet nas zaskoczyć kiedy pewne siebie dowiadujemy się jednak , że jest ktoś ważniejszy :-| .
Marta problem z dzieckiem jeszcze jest zależny od tego czy ono ma 2 rodzica, bo jeżeli matka jest samotna , a ojciec nie kwapi się do wychowania, to łatwiej zaakceptować taką osóbkę, ale jak jest sytuacja gdzie dziecko jeżdzi od 1 do 2 to już się robi problem. W ogóle najgorsze jest to, że trzeba dbać o psychikę takiej osoby, bo najbardziej jest narażona na jakieś zaburzenia, depresję itd.
He kobieta to inaczej myśli, bo w ten sposób, że to "ona powinna dać facetowi dziecko", a jak się okazuje, że inna kobieta już mu dała dziecko too już jest nie bardzo. Tak sobie sama wnioskuje co napisałam :-D i wy chyba jestescie bardziej zazdrosne o te matki tych dzieci a nie o nie, bo gdyby facet sam je wychowywał, to na pewno każda by je pokochała, a jak w tym jest jeszcze 1 kobieta to bardziej o nią chodzi a nie o tą niewinną istotkę hihih ;)
Nie muszę być idealna, ważne że jestem wyjątkowa =)

Awatar użytkownika
marta2454
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marta2454 » 01 wrz 2009, 21:48

masz rację ale jaka matka zdrowa matka zostawi swoje dziecko ja bym w życiu nie zostawiła swoich dzieci nikomu,dlatego trzeba się pogodzić z pewnymi sprawami

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 01 wrz 2009, 23:39

a ja dodam tak od siebie do kasi zeby az tak bardzo sie nie przejmowala bo to co czuje jest normalne i wydaje mi sie ze gosia ma racje piszac ze zazdrosc nie jest o dziecko a o to ze inna kobieta jest matka bo nam sie kojarzy ze kobieta ktora da mezczyznie dziecko jest dla niego najwazniejsza....

kasiu, ciesz sie swoim szczesciem ktora masz przy tym mezczyznie
a co dalej to pokaze czas.....

p/s moja kolezanka jest z mezczyzna teraz ktory ma corke 10cio letnia z byla swoja kobieta i w tym zwiazku jedyna zazdrosna osoba jest wlasnie ta "byla"........
robi straszne awantury ze oni we trojke sie spotykaja
i powiem wam ze to trudny temat bo z 1 strony jestem sama matka i rozumiem jak mozna sie wsciec widzac obca kobiete ktora spedza czas z moim, tylkko moim dzieckiem a z 2 strony... jak ja bym kiedys miala nowego partnera to tez bym chciala by spedzal z nami czas i nie bardzo by mnie obchodzilo co mysli o tym ojciec "dziecka"...
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

magdoonia
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: magdoonia » 02 wrz 2009, 12:00

Bolą mnie zęby :evil: . Mam separatory nałożone oh(m1 . Będę nosić aparat ortodontyczny beurk .
Chcę się bezwstydnie przyznać, że zazdroszczę ludziom zdrowych, pięknych i prostych zębów :cry:
i wcale, a to wcale nie walczę z tą zazdrością bad1 Będę ją w sobie nosić i pielęgnować tak długo aż mi się zęby naprostują ( :-) )

Uciekam jeść.

Pomymłam sobie moją kaszkę mannę i popielęgnuję moją zazdrość :evil:
zrezygnowałam z forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Natalele
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Natalele » 09 lis 2009, 02:13

Mnie toczy chorobliwa i absolutnie bezpodstawna zazdrość o faceta. Dosłownie zżera mnie od środka i zmusza do robienia okropnych rzeczy, co wpływa negatywnie na związek. Facet dzielnie się trzyma i wykazuje dużo zrozumienia - jestem BPD, dla będących w temacie.
Jak Wy sobie radzicie z przesadną zazdrością? Jest tu ktoś z BPD?
Dr Kubasik 20.11.09. McGhan 275 cc.

Natalele
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Natalele » 13 lis 2009, 09:55

Hello :)
Dr Kubasik 20.11.09. McGhan 275 cc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”