dzisiejsze związki

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
marta20wawa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Re: dzisiejsze związki

Post autor: marta20wawa » 19 sie 2009, 21:44

Nikomu nie musisz sie tłumaczyć jeśli tak Wam dobrze. Mam znajomych którzy maja dzieci,są 10 lat po ślubie ale każde wakacje spedzaja osobno i jakos dobrze im z tym, wiec.........
Niewielu ludzi dostaje to, czego pragnie i tak niewielu zasługuje na to, co dostaje....."

Awatar użytkownika
toxic
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: toxic » 20 sie 2009, 09:29

marta20wawa pisze: Mam znajomych którzy maja dzieci,są 10 lat po ślubie ale każde wakacje spedzaja osobno i jakos dobrze im z tym, wiec.........
Fajna opcja w sumie:) Mozna troszke odpoczac od siebie... Tylko nie kazdy facet potrafi to zrozumiec...
24 MARCA 2010 Dr.Kasprzyk 265 TRF - w koncu je mam :)

http://pdgm.pitapata.com/j3qqp2.png

Awatar użytkownika
kasia3210
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: kasia3210 » 20 sie 2009, 10:17

Ojej, ja sobie tego nie wyobrazam. Kazda wolna chwile chcialabym z Nim spedzic. Jak ide gdzies sama, na balety czy gdziekolwiek to nie bawie sie tak dobrze jak wtedy kiedy On jest obok. Ale zakupy z Nim to wychodza mi najlepiej: zawsze wlazi ze mna do przymierzalni i zaklada moje spodnie albo na glowe albo na rece i wydziera sie na cala przymierzalnie: "Kaska, ale Ty masz zaaaajeeeebiiiiiste cycki/nogi/itd !" :-D Trzode robi, ale On wlasnie jest taki zwariowany i na maxa mi to odpowiada :) nie idzie sie z Nim nudzic.
To z Nim moge gadac na gg, nawet kiedy siedzi kolo mnie, to z Nim bawie sie najlepiej na baletach, to z Nim przegadalabym cale noce i to z Nim skoczylabym na bunge, mimo ze panicznie boje sie wysokosci. Ktos powie: "A dziewczyno, a gdzie tu chwila na oddech?!", ja odpowiedzialabym, ze On jest dla mnie calym powietrzem, bez ktorego sie dusze.
Podsumowujac, wg mnie Nasz facet powinien byc dla nas przyjacielem, kochankiem i partnerem ! Tacy wlasnie byli jego rodzice - wszystko robili razem i byli szczesliwi, a jego ojciec do konca swoich dni byl na tyle romantyczny ze potrafil napisac rano na lustrze swojej zonie jej pomadka: "Kocham Cie Basiu" - to jest milosc idealna i z niej chce czerpac przyklad.
Ale powinny byc tez zwiazki gdzie oboje z partnerow potrzebuja innego typu oddechu. :-)
30-03-2009 - dr K. Ostrowska-Clark - 510FX Allergan 350gr (12.5x13.0x5.6)

Awatar użytkownika
toxic
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: toxic » 20 sie 2009, 11:05

kasia3210 tylko pozazdroscic :-) Ja niestety po prawie 4 latach razem z moim Misiem, czasami potrzebuje odskoczni - pobyc troche sama,pomyslec. Lubimy spedzac ze soba czas, ale bez przesady :oops: Ja np lepiej bawie sie w towarzystwie kolezanek na imprezie, z moim moge isc ewentualnie do restauracji ;)
A co do rodzicow twojego chopaka - to jest wlasnie prawdziwa milosc - takiej niestety jest coraz mniej w naszych wspolczesnych czasach, a szkoda.

samanta_kafe
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: samanta_kafe » 20 sie 2009, 12:25

kasia3210 pisze:Ojej, ja sobie tego nie wyobrazam. Kazda wolna chwile chcialabym z Nim spedzic.

Kasiu, podpisuję się pod wszystkim, co napisałaś 8-)
27 kwietnia '09 - dr Broma - mentor round 325cc HP PDT_Love_16

Awatar użytkownika
marta20wawa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: marta20wawa » 20 sie 2009, 18:16

kasia3210 pisze:Ojej, ja sobie tego nie wyobrazam. Kazda wolna chwile chcialabym z Nim spedzic. Jak ide gdzies sama, na balety czy gdziekolwiek to nie bawie sie tak dobrze jak wtedy kiedy On jest obok. Ale zakupy z Nim to wychodza mi najlepiej: zawsze wlazi ze mna do przymierzalni i zaklada moje spodnie albo na glowe albo na rece i wydziera sie na cala przymierzalnie: "Kaska, ale Ty masz zaaaajeeeebiiiiiste cycki/nogi/itd !" :-D Trzode robi, ale On wlasnie jest taki zwariowany i na maxa mi to odpowiada :) nie idzie sie z Nim nudzic.
To z Nim moge gadac na gg, nawet kiedy siedzi kolo mnie, to z Nim bawie sie najlepiej na baletach, to z Nim przegadalabym cale noce i to z Nim skoczylabym na bunge, mimo ze panicznie boje sie wysokosci. Ktos powie: "A dziewczyno, a gdzie tu chwila na oddech?!", ja odpowiedzialabym, ze On jest dla mnie calym powietrzem, bez ktorego sie dusze.
Podsumowujac, wg mnie Nasz facet powinien byc dla nas przyjacielem, kochankiem i partnerem ! Tacy wlasnie byli jego rodzice - wszystko robili razem i byli szczesliwi, a jego ojciec do konca swoich dni byl na tyle romantyczny ze potrafil napisac rano na lustrze swojej zonie jej pomadka: "Kocham Cie Basiu" - to jest milosc idealna i z niej chce czerpac przyklad.
Ale powinny byc tez zwiazki gdzie oboje z partnerow potrzebuja innego typu oddechu. :-)

Kasiu zazdrosze Ci i mam nadzieje że u Ciebie zawsze tak bedzie!
Tego typu miłości jest już coraz mniej na swiecie, ale wydaje mi sie że każda dziewczyna, albo prawie każda, chciałabym miec kogos takiego przy sobie. Może trzeba dłużej szukać i miec oczy szeroko otwarte....
Niewielu ludzi dostaje to, czego pragnie i tak niewielu zasługuje na to, co dostaje....."

Awatar użytkownika
kasia3210
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: kasia3210 » 21 sie 2009, 10:55

Z moim poprzednim bylo calkiem inaczej. On robil co chcial i ja robilam co chcialam, az wypatrzylam mojego obecnego i sie zauroczylam, bo oboje kusilismy los. Moj obecny nauczyl mnie spedzac czas ze soba w kazdej niemal sytuacji, nauczyl mnie rozmowy w zwiazku i partnerstwa. Razem sprzatamy, razem kupujemy ciuchy - on pomaga w szukaniu ciuchow dla mnie a ja dla niego, razem planujemy, pyta mnie o opinie odnosnie jego firmy, liczy sie z moim zdaniem, ale chce byc glowa rodziny. Wogole tego ostatniego to nigdy nie przerabialam z moim poprzednim zawsze byly jakies miny i klotnie, nie pomagal mi, a ten sam mowi: "Dawaj do Poznania na zakupy". Ale sa tez klotnie w naszym zwiazku i problemy....nie ma idealnych zwiazkow.
Teraz nie mam zamiaru kusic losu, dobrze mi z nim. :-) poza tym facetom do szczescia potrzebne jest praktycznie tylko jedzenie i sex :D

Awatar użytkownika
toxic
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: toxic » 21 sie 2009, 11:56

kasia3210 chcialabym miec tak jak Ty - naprawde.

samanta_kafe
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: samanta_kafe » 21 sie 2009, 12:37

Kasiu - to chyba trzeba trafić na taką osobę 8-) bo ja w poprzednich związakch też tak nie miałam..
niektórzy znajomi uważają, że to głupie tak sto proc wolnego czasu razem chcieć spędzać, ale jak pisałam - ludzie są różni ;) dla mnie głupotą jest nie chcieć ;)

mam nadzieję, że tak jak jest będzie zawsze - czego i Tobie życzę 8-)
27 kwietnia '09 - dr Broma - mentor round 325cc HP PDT_Love_16

Awatar użytkownika
kasia3210
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: kasia3210 » 21 sie 2009, 13:08

toxic i samanta_kafe, ja marze by u mnie bylo tak przez cale zycie jak jest teraz. Ale wiem ze jest to mozliwe, bo jego rodzice tacy byli i on jest jak jego ojciec. To prawda ze chyba na "taka" osobe trzeba trafic. Cale zycie trzeba pracowac nad zwiazkiem i przede wszystkim duuzo rozmawiac. My zawsze gadamy przed snem kupe czasu az wkoncu ktos zasypia w polowie zdania. On widzi kiedy jest mi zle i pyta wtedy: "Co Ci jest Kasiu?". Ja robie to samo. Nie mam szans by cokolwiek przed nim ukryc, wszystko wyczyta na mojej twarzy.
W poprzednim zwiazku bardzo sie rozbestwilam przez takie "robienie kazdy swoje". Byc moze bedzie tak ze wkoncu zapragniemy gdzies pojsc/cos zrobic samemu, ale poki co nie przewiduje takiego czegos.
Jego ojciec wolal swoja zone nawet do garazu jak naprawial motor, przynosila 2 piwka i sobie siedzieli razem - on naprawial a ona sie patrzyla - zyc bez siebie nie mogli. On budzil ja w srodku nocy i mowil: "Basiu posluchaj jak swierszcze ladnie spiewaja". Jak wyjezdzal do pracy to codziennie jej mrugal swiatlami w aucie, jak przyjezdzal to trabil, ona zegnala i witala go zawsze w oknie. Nigdy nie jedli osobno, ona zawsze na niego czekala. On robil sniadanie a ona obiad.
Aha, ostatnio moj nagral filmik jak pytal mnie czy go nigdy nie zostawie, musialam przysiegac:) on tez :) i powiedzial: "No to juz zawsze bedziemy razem".
On ma stresujaca i odpowiedzialna prace i niestety czasem nie moze tych problemow zostawic w pracy, wtedy bardzo potrzebuje w domu oparcia....
Wiecie co, u nas wszystko jest tak jasne odnosnie tego jak najlepiej sie zachowac by dac szczescie, bo my non stop gadamy:
- o zyciu,
- o pracy,
- o modzie (on nauczyl mnie ze do kolorowej bluzki pasuja najlepiej kolorowe szpilki a nie tylko zawsze czarne- dziewczyny ja na to nie zwracalam uwagi wczesniej - mialam 2 pary szpilek:)) to wkoncu wzial mnie za reke i odrazu kupilismy 5 par kolorowych butow na wiosne/lato. Teraz powiedzial ze bedzie akcja z kozakami na jesien/zime:D
- ...
Gadamy wszedzie: w czasie jazdy autem, w lozku, wola mnie jak sie kapie w wannie i mowi: "Kasiu, chodz pobadz ze mna". Do pracy dzwoni mi 5-10 razy dziennie - nie przesadzam, by pochwalic sie czego to on nie osiagnal, albo jakas porazka, ja robie to samo. On potrzebuje duzo bliskosci i ja.
Sukcesem jest wg mnie u nas bliskosc, rozmowa przez duze R i sex. Porazka: moja zazdrosc.
toxic, marta20wawa, samanta_kafe, Gosiaczeq, zycze Wam i sobie duzo szczescia w zwiazkach, znajdzie ten zloty srodek, a moze juz znalazlyscie :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”