Allegro, Buyvip ...

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
magdusia
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: magdusia » 11 wrz 2007, 21:59

Hej ,ja tak sobie myśle że jak kupujemy towary na allegro, na bazarze i w sephorze i w różnych innych miejscach to skąd mamy mieć pewność że te towary są oryginalne? Żadnej pewności!!\
więc ja wole nie przepłacać i i tak kupić najtańszą wersje danego produktu i miec pewnosc ze chociaż nie przepłaciłam, bo kto mi powie ze taki koncern jak sephora dallas itp, dla obcięcia kosztów raz na jakiś czas nie zakupią partii syryjskiej albo od chińczyka i nie sprzedadza jako idealne oryginały?
++dla przykładu jeśli ktoś handluje ciuchami i markowe ciuchy sa za 1/10 ceny na giełdzie to żadna nowość, a kupić jakis perfum w wersji testera lub oryginał niczym sie nie różni od tego z renomowanych perfumerii!!
++ kolejny przykład, było nawet o tym głośno! jakiś czas temu moj mąż(jeszcze niedoszły::)) kupił w m.... m..... głośniki creative i jak po roku przestały działac zglosil sie do m... m... z rekalamcja, tam mu powiedzieli ze juz nie ma gwarancji na ten sprzet bo juz rok minął!!
Zadzwonił do Irlandii a w Irlandii bezpośrednio w CREATIVIE pani powiedziała ze głośniki zostały 2 lata wstecz (przed naszym zakupem) wycofane z rynku europejskiego, z winy producenta (jakaś tam wada towaru) i niema ich juz w żadnym markecie w sprzedaży!!
Co sie okazało, to to ze m... m.... odkupił to prawdopodobnie(bo do tego nikt nie dojdzie) od jakiejś firmy zajmującej sie skupem i utylizacja tego sprzętu, pewnie za grosze i za grube pieniądze sprzedawał nam klientom!!!

Nasze głośniczki dla nie poznaki, aby klient nie mógł sprawdzić w europejskim rejestrze towarów wycofanych przez creativa miały zaklejone numery fabryczne!! a to co na kartonie było zamazane. Zeby cała afere uciszyć oddali nam nowe głośniki warte 2700 zł, a stare (warte tyle samo) kazali sobie zostawić. i jeszcze mp3 dali gratis
No i jak jest z uczciwością takich ogromnych koncernów? Jaka pewność że to co kupujesz jest oryginalne świeże?

+++ w zeszłym roku miałam w sprzedaży małe długopisy zwierzątka w futerku, jak sie okazało to firma nici ma takie same paskudy, ale z inną metką i pewnie na stronach u chinczyków przez internet możesz zamówić takie same(mimo że towar zastrzeżony znaczkiem nici) w jakiej tylko chcesz ilości

Oryginały i podróby wychodzą z jednej i tej samej fabryki, tylko ta fabryka ma iluś prezesów i jeden prezes ten oryginalny produkt sprzeda jednej firmie i zarobi miliony i drugiej nielegalnej po kryjomu i też zarobi miliony.Czyli jeden prezes sprzeda jednej firmie a drugi prezes nastepnej i wszyscy na swoj sposob sa szczesliwi

no i ja kupuje na allegro najtansze wersje danego produktu :)

Awatar użytkownika
Mari
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: Mari » 11 wrz 2007, 22:47

magdusia pisze: bo kto mi powie ze taki koncern jak sephora dallas itp, dla obcięcia kosztów raz na jakiś czas nie zakupią partii syryjskiej albo od chińczyka i nie sprzedadza jako idealne oryginały?
:-D :-D :-D
tak pomyśleć może tylko osoba, która nie ma pojęcia o tym jak działają perfumerie, nie mówiąc już o obowiązującym prawie.

Awatar użytkownika
basteros
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Re: Jazda konno, a powiększenie biustu???

Post autor: basteros » 02 sie 2009, 14:24

Tak więc wrzucam moje pociechy :-D Jeszcze nie zajeżdżone, ale już niedługo... applaus
Moje to kary i ten najniższy kasztanek :-) Niedługo mam sprawę o odzyskanie klaczki też małopolaczki 8-) Wygrałam ją na allegro.pl i facet nie chce oddać... :-| Chociaż mu się nie dziwie bo wygrałam ją za cała zlotówkę :badgrin:
upload/1255907554_75.JPG
upload/1255907572_59.JPG
7-12-2009 Dr Brzuchański (+)(+) EuroSilcon 325 cc HP okrąglaki Są BOSKIE !!!

Awatar użytkownika
zalikoralik
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Mix przypadków z allegro.

Post autor: zalikoralik » 02 sie 2009, 21:03

do bastoros jak tak przez przypadek i z ciekawosci z to sprawa z allegro to duzo zachodu ile to trwa bo ja tak z allegro samochod na kup teraz kupilam i tez facet nie chce sprzedac z gory przepraszam za zasmiecanie watku
podniesienie dr obrocki to juz tuz tuz 30.03.2009 nowa ja jupi juz po

Awatar użytkownika
ladykate
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: ladykate » 03 sie 2009, 15:13

basteros śliczności PDT_Love_05

co do allegro.......tak bywa, a najgorsze jest to ze taki sprzedający zazwyczj nie ponosi zadnej konsekwencji :roll: , admini z allegro olewają takie rzecz a moim zdaniem powinni na stałe blokowac konto bez mozliwosci ponownego zalzenia
Nie odk³adaj zycia na póŸniej!!!!
dr BrzuchaĂąski - juÂż po! applaus
http://ticker.7910.org/an1cCAcNw360010M ... anV6IA.gif

Awatar użytkownika
basteros
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: basteros » 03 sie 2009, 17:25

Ladykate,Dzięki :-D Są takie cudowniachne że aż bym je schrupała applaus
A tym całym allegro się nie przejmuję i idę z tym do sądu. Już mam napisany pozew o wydanie mojej własności tylko muszę go podpisać w PL żeby można go było wysłać ;) To nie moja wina że facet nie ustawił ceny minimalnej...poza tym chciałam mu dać więcej, bo wiem ile to kosztuje, ale skoro zaczął ściemniać że zdechł albo że go sprzedał, a za tydzień ponownie wystawił na allegro, to nie mam skrupułów odebrać moją własność za symboliczną złotówkę :roll:

Awatar użytkownika
ladykate
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: ladykate » 03 sie 2009, 19:10

baseros popieram, pewnie troche to potrwa, ale jak sie zakonczy to daj znac jaki rezultat
Nie odk³adaj zycia na póŸniej!!!!
dr BrzuchaĂąski - juÂż po! applaus
http://ticker.7910.org/an1cCAcNw360010M ... anV6IA.gif

Awatar użytkownika
basteros
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: basteros » 03 sie 2009, 19:14

No pewnie że dam... Mam nadzieję że już niedługo będę w posiadaniu przepięknej młodej małopolaczki applaus

Awatar użytkownika
OMEGA
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Re: Mix przypadków z allegro.

Post autor: OMEGA » 03 sie 2009, 20:14

basteros też uwielbiam konie :-)

Naprawdę jak się coś wygra na allegro za np. 1zł to ma się do tego pełne prawo i ma się szanse wygrać ze sprzedającym?

Kiedyś (bardzo dawno temu) jakiś allegrowicz powystawiał perfumy od 1zł i nie cieszyły się zbytnio zainteresowanie, a były to oryginalne perfumy (chyba :-) ) jakieś chanele, hugo bossy, cerutti i nie pamietam co jeszcze, kilka wygrałam za 1zł a kilka za 3 coś. Wygrałam wszystkie aukcje u niego bo tak się zawzięłam za jakieś grosze, ale nie chciał sprzedać :-? tłumaczył się, że przez pomyłkę wystawił aukcję na 3 dni a chciał dłużej i, że mi nie wyśle tych perfum i oddał pieniądze które mu przelałam (bo zazwyczaj po wygraniu aukcji po chwili robię przelew aby mieć z głowy i szybciej dostać paczkę). Gdybym wiedziała to bym walczyła o te perfumki. Ale skoro mówicie, że administracja allegro się tym nie zajmuje to i tak nie miałabym szans, musiałabym podać go do sądu, ale to już by się nie opłacało. O konia oczywiście warto walczyć i to bardzo!

basteros jak go dostaniesz naprawdę za tą symboliczną złotówkę to powiem Ci, że szczęściara jesteś!! :-D
27.04.11r dr Stępniewski korekta powiek górnych
03.02.12r usta emervel 1ml
19.09.12r
[/color] usta emervel 1ml
[/color]

16.12.2010 r. - Pamięta się te rzeczy, których nie można zapomnieć

Awatar użytkownika
basteros
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Re: Mix przypadków z allegro.

Post autor: basteros » 03 sie 2009, 21:01

Omega, akurat mój przypadek to jeden z niewielu i taki dosyć skromny... ;) Konik tak młody jest wart około 4000 zł a dopiero potem po zajeżdżeniu, po kilku latach można za niego sobie liczyć dużo dużo więcej... :-) Czytałam o przypadkach na allegro i były to sprawy gdzie w grę wchodziły o wiele grubsze pieniądze, np. jedna babka chciała kupić swojemu tacie łódkę na rybki. Zaczęła licytować jedną taką watrą kilkadziesiąt tysiaczków i wygrała ją za złotówkę :shock: Sprzedający skapnął się że nie ustawił ceny minimalnej i chciał wycofać aukcję ale zrobił to troszkę nieumiejętnie i zakończył aukcję nie wycofując wcześniej oferty kupującej :-| więc aukcja zakończyła się wygraną owej pani :-) Jakieś 2 lata temu było głośno o aukcji jakiegoś samochodu Grand Cherokee, który był wart o ile dobrze pamiętam ponad 100 000 tys. a niechcący poszedł za 20 000 :shock: Oczywiście facet musiał oddać samochód...
Jeżeli chodzi o twój przypadek z perfumkami to byś je na pewno wygrała ale nie wiem czy warto było by się sądować o kilka buteleczek, bo chyba więcej zjadł by cię adwokat ;) Jeżeli chodzi o allegro to odpisali mi na każde moje zapytanie w tej sprawie i powiedzieli że w razie potrzeby dla sądu udostępnią całą dokumentację przebiegu aukcji. Pisałam także do całej Federacji Konsumenta i oni mi poradzili żebym napisała pozew o odebranie mojej własności i że jest to sprawa wygrana na plus dla mnie :-D
Zobaczymy jak to się potoczy 8-) W przyszły piątek podpiszę w PL pozew u mojego adwokata i wyślemy go poleconym... Jak tylko coś się wyjaśni to od razu dam wam znać ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”