Na emigracji-czyli jak sie odnalezc ?cz.4

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 21 kwie 2009, 17:58

renusia pisze: Wczoraj caly dzien siedzialam na ogrodku a teraz cycki mam spalone :badgrin:
ty lobuziaczku hihihi no sloneczka ostatnio nie brakuje hihihi
Londyjka pisze:A co do epiduralu,jak mowisz,ze to jest karalne gdy trzeba za niego placic,no wlasnie,niby tak ale nikt sie jakos tym nie przejmuje i o tym tez jest glosno... :roll:
no wlasnie... w Wawie jak rodzily moje znajome i siostra to musialy placic za epidural..... :evil: moze wkoncu to zmienia nasi politycy bo to wstyd zeby kobieta musiala placic za to a jak jej nie stac to musi cierpiec....
mojej sis tak dziecko wypychali- przy pomocy rak z brzuszka ze mial duuzo problemow jak sie urodzil... na szczescie bylo minelo i jest juz wszystko okay...
Londyjka,
a ty sie nie denerwuj tylko pisz jak tam Mia sie czuje?
turek.mg pisze:a porody w Pl są różne, ja miałam salę jednoosobową wszyskie wygody, jeden z najlepszych szpitali w Wawie
pewnei ze sa rozne... to nie od kraju zalerzy tylko od doswiadczenia i wiedzy doktorkow ;)

ale mysle ze wieksza wiedze ma jednak ktos kto rodzil w pl czy w innym kraju a nie ktos "teoretycznie" studiujacy kto przeczytal pare ksiazek i rzuca posh tekstami... :roll:

renusia, a wlasnie ..dawno temu mialas operacje? bo ja chyba niemoge opalac swoich nabytkow przez rok? ale niewiem wlasnie czy to prawda?
musze zapytac doktorka ;)
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
shandapanda
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: shandapanda » 21 kwie 2009, 20:02

Przepraszam,ze tak sie nagle wtrace ale zawsze mnie zastanawialo dlaczego Polskim dzieciom kobiety rodzace za granica nadaja nie-polskie imiona..No niby mozna to latwo wytlumaczyc- bo lepiej, bo beda sie tu uczyc, bo moze w przyszlosci zostana tam na stale... Jednak kiedy taki czlowiek wroci po latach do kraju, to potem masz Ci los- biega po Polskim podworku Kevin z Brianem :roll: (przyklad na mojej ulicy :badgrin: ). Nie neguje tego, jednak tez nie popieram. Jest wiele pieknych Polskich imiom, ktore sprawdzaja sie rowniez za ganica. To tyle :-)

Londyjka- gratuluje bobasa 8-) Sliczne imie- Maja 8-)

Awatar użytkownika
bluebeleczka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: bluebeleczka » 21 kwie 2009, 20:10

shandapanda pisze: kobiety rodzace za granica nadaja nie-polskie imiona.
mnie sie polskie imiona nie podobaja, a raczej niewiele mi sie podoba, poprostu.
rzecz gustu i upodoban. ;)
"Life is a stupid game, but atleast the graphics are awesome!"

Awatar użytkownika
shandapanda
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: shandapanda » 21 kwie 2009, 20:15

bluebeleczka pisze:
shandapanda pisze: kobiety rodzace za granica nadaja nie-polskie imiona.
mnie sie polskie imiona nie podobaja, a raczej niewiele mi sie podoba, poprostu.
rzecz gustu i upodoban. ;)
To prawda,ze nie ma wielu ladnych imion (teraz same Amelki, Zosie,Oliwki) , nie jestem rowniez jakas konserwatywna osoba, ale nie dalabym dziecku zagranicznego imienia :roll: Tak jak piszesz-kwestia gustu. Do mnie to jednak nie przemawia..takie robienie sie 'zagranicznym' na sile :oops: tylko mnie zle nie zrozumcie :!: ;)

Awatar użytkownika
bluebeleczka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: bluebeleczka » 21 kwie 2009, 20:29

shandapanda pisze:robienie sie 'zagranicznym' na sile tylko mnie zle nie zrozumcie
bynajmniej ja cie zle nie rozumiem, wiem o co chodzi i pewnie troche, wiecej lub mniej w tym prawdy jest.
pamietam jak bylam mala bawilysmy sie z kolezankami w dom i moje lalki czyli dzieci mialy na imie martin i alice, wiec...

potem wiele lat bedac w ciazy z moim synkiem wiedzialam ze bedzie to alex i nie jako skrot- jako pelne imie, aleksander mi sie nigdy nie podobal, a alex poprostu uwielbiam. nie wiem czym sie kierowalam, naprawde nie umiem uzasadnic. aczkolwiek wiem ze jakis zachwytniegdys zagranica mial na to wplyw. przyznaje sie bez bicia. :badgrin:
"Life is a stupid game, but atleast the graphics are awesome!"

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 21 kwie 2009, 21:28

shandapanda pisze:Sliczne imie- Maja 8-)
chyba raczej Mia:>

I nie wydaje mi sie, ze ktos robi sie na sile zagranicznym, poprostu zyjac za granica jest latwiej kiedy dziecko ma imie latwe do zapisania i wymowienia w danym kraju 8-)
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png
13.07. 2009- JUŻ PO
350cc HP, anatomiczne, pod mięsień, Eurosilicone - implant pekl po 9 latach

19.06.2019 - wymiana na okragle 450cc ES

Awatar użytkownika
tOOsia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: tOOsia » 21 kwie 2009, 21:45

Londyjka nie denerwuj się bo malutkiej mleko zaszkodzi ;) (tak się mówi, nie? :P)
mnie się podobają takie tradycyjne polskie imiona jak... np... Maria
no i co poradzę? :)
jakby mi sie spodobało jakies zagraniczne to pewnie nie wahałabym się nadać dziecku ... gdyby w miarę ładnie wyglądało w zestawieniu z nazwiskiem...
podoba wam się zestawienie takie jak np. Jessica Grzanka ?? :D
(mam nadzieję, że nie trafiłam w nazwisko żadnej z forumowiczek... tak tylko strzelam )

niestety moje nazwisko panieńskie i to, które niedługo zamierzam nosić... są bardzo polskie ( moje przysżłe nazwisko podobno jest rzadko spotykane i hrabiowskie :roll: )
więc imiona typu Jessica, Brian... nie pasowałyby
24 styczen 2012 - korekta nosa. Dr Stepniewski. JUZ PO!!! JESTEM TAAAAKA SZCZESLIWA !!!

Awatar użytkownika
marta2454
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marta2454 » 21 kwie 2009, 21:56

shandapanda, a ja mieszkam w UK urodziłam tu córcie i ma polskie imie Maja i wcale nie myślałam żeby dać jej :-) angielskie :))))))
03.03.2010 Plastyka brzucha - dr Brzuchański :)

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 21 kwie 2009, 22:38

tOOsia pisze:więc imiona typu Jessica, Brian... nie pasowałyby
mi osobiscie tez sie takie imiona nie podobają, ale jesli kiedys bede miala dzieci i bedzie to coreczka to moze bedzie to rowniez Mia, albo Lily :) A synek np Alex. Chociaz mozna znaleźć uniwersalne imiona, jak Anna czy Victoria 8-)
13.07. 2009- JUŻ PO
350cc HP, anatomiczne, pod mięsień, Eurosilicone - implant pekl po 9 latach

19.06.2019 - wymiana na okragle 450cc ES

Awatar użytkownika
ghostdog
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: ghostdog » 21 kwie 2009, 22:46

A po trzecie i po czwarte...wiekszosc z nas i tak tu pewnie zostanie i problem Briana na polskim podworku nie zaistnieje...amen 8-)
2006 Latkowe cycuchy
2008 Kasprzykowe powieki
botoxik here i come:)

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”