Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.2

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 03 mar 2009, 09:55

beata-malgorzat
ja zawsze blokuje drzwi od srodka tak zeby nikt mi nie otworzyl drzwi tak na wszelki wypadek weszlo mi to juz w krew
noi nic nie zostawia sie w samochodzie nawet pustej reklamowki bo zlodziej moze sobie nie wiem co wyobrazac
ja kiedys mialam wlamanie do sam to wyrwali mi glosniki z tylnej polki oczywiscie policja nikogo nie zatrzymala
takze teraz jestem przezorna
babinko
wielkie gratulacje jak wnusia ma na imie bo jakos nie zauwazylam
a ja wam sie pochwale ze w paxdzierniku (oby wszystko poszlo dobrze) zostane drugi raz babcia - stara sie ten moj synek jak tylko moze

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 03 mar 2009, 10:16

Beata no wsciec sie mozna.To taki pech,wypadek incydentalny ze akurat ciebie spotkalo??
No chyba to sie u was tak nie zdaza czesto jak w Polsce.
Tutaj naglasniaja takie przypadki,kaza zamykac drzwi bo czesto byly takie historie ze stojac w korku a torebke masz na przednim siedzeniu podbiega chlopaczek szarpie za drzwi i juz torebka jego.A Ty nie wiesz czy zostawiac samochod i gonic za torebka.Czy dalej posuwac sie w koreczku.
Ja sama tez kiedys taki numer zrobilam w zdesperowaniu, ze otworzylam facetowi drzwi jak przystanal na swiatlach i wsiadlam mu do samochodu proszac o podwiezienie kilka przystankow :badgrin:
Nie denerwuj sie limit nieprzyjenych zdarzen ma kiedys kres.Jedz spokojnie na zajecia, no a srodki ostroznosci zalecane.

Dietka przykarmieniu na poczatku musi byc lekkostrawna i to wystarczy.Najlepiej jak mamusia nie objada sie za duzo tylko duzo pije i to nie sokow a lekkich herbatek,i to wystarczy zeby miec duzo pokarmu.
Ja pamietam jak przy pierwszym dziecku schizowalam z karmieniem,wciaz mi sie cos zdawalo..a przy trzecim..nawet mamka jednodniowa bylam,:)
I malej przez trzy lata cycek smakowal az zal bylo sie rozstawac i jej i mi no ale coz przedszkolaki juz raczej nie powinny ssac piersi..hehe

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 03 mar 2009, 10:32

W moich obu samochodach drzwi zamykaja sie automatycznie w kilka sekund od wyjazdu , a tutaj juz zaparkowalam i mialam wysiadac bo bylam przed domem i wtedy ten facet sie wgramolil , byl jakis dziwny , nie rozumial francuskiego i bez przerwy mowil w swoim jezyku , czysto ubrany , nie agresywny , moze chory psychicznie , nie wiem , tak czy siak moja ulica jest bardzo spokojna i wszyscy sie znaja chocby z widzenia , a on sie przyplatal nie wiadomo skad. A ten zlodziej co mi ukradl gps nie wszedl nawet do samochodu , bo mam elektronicznie blokowane drzwi po podwojnym zamknieciu , nie ma sily ich otworzyc , wybil szybe i zabral co zobaczyl :evil: Jesli dzisiaj wybiore sie na kurs autobusem to bede musiala sie przesiadac trzy razy :evil: a powrot mam po 22 -drugiej brrrr :evil:
NIE LUBIE MIASTA
KOCHAM WIES ;)
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 03 mar 2009, 10:52

Babino no z tym jedzeniem synowej to jest okropnie. Ona ciagle je gotowaną pierś kurczaka i rosól, na wszystko uważa tzn,żeby nie było ostre, zero pieprzu w ogóle czyta w internecie i sie stosuje.

Ja jej mowie,że Ty tak nie uważaj mocno bo może nalezy powolutku ją przyzwyczajać do normalnego jedzenia.
Synowa twierdzi,ze jak coś zje to mała reaguje, narazie jest malutka i musi tak jeść.
Ale to sie potwierdza, bo w szpitalu jednak nie pozwolili Ci zostawić tych smakołykow.

Ja tylko miesiąć karmiłam to nie pamietam już jak to było.

Babino podaje Ci link do sklepu internetowego, tam synowa kupuje. Napawno Twoja corcia zna te sklepy, ale moż e Ty bys chciala zrobić małej jakis prezent. No w kazdym bądz razie wklejam / chyba sukieneczka bedzie dla Alicji z tej stronkihttp://pchelka.eu/index.php?cPath=43_68

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 03 mar 2009, 10:54

beata-malgorzata, takie fatalne połaczenia tam macie, że aż 3 przesiadki? Ja sie przyzwyczaiłam tylko środkami komunikacji masowej po mieście poruszać. Prawie wszędzie sie tramwajem dostaję. Inna sprawa, że w centrum pracuję (ale mieszkam na peryferiach). Zawsze mi sie zdawało, że u Was jakoś spokojniej jest. Z drugiej strony jakby taki raj był to by Vlaam Belang nie powstała (to tak odnośnie, ekm, kolorowych, bez pejoratywnych kontextów jednakże). No ale limit złych zdarzeń masz chyba na razie wyczerpany:-)

Wiecie co, babcie? to wiaderko idiotyczne jest. jak pamietam, to ideą kąpieli dzieci było m.in. niedopuszczenie do odparzeń. Strategicznymi miejscami były więc pachwyny i inne zagłębienia w małych fałdkach. To jak pytam w takim wiaderku do fałdek niemowlaka dotrzeć? jakis idiota to wymyslił. Niech se tam noge moczy !
A te bajerki i zaworki przy wanienkach? Przecież dziecko się raczej w pokoju kąpie (stabilna temperatura i brak wentylacji czyli cugu). To trzeba ją (wodę) do jakiegoś wiaderka spuścić. A wiaderko wynieść . Ręcznie. To tak samo jakby wanienke wynosić. Jak dla mnie to jeden bajerek więcej. Niepotrzebny. Przy tych rozwiązaniach umywalka jest genialna w swojej prostocie. Choć może trochę ryzykowna ;-0

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 03 mar 2009, 17:45

Juz nie mam niczego wartosciowego w samochodzie wiec ...moge jechac bez obawy na kurs :? Nie jetem dzis w nastroju , moze ten kurs mnie rozrusza, do tego chce mi sie spac , u fryzjera myslalam ze spadne z fotela przysypiajac co chwile :roll: :badgrin:

Jak tam nasze sliczne babcie ?

wstawilam fotki mojego pierwszego makijazu w "wizazu"
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 03 mar 2009, 18:25

Beatko, lecę do wizażu.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 03 mar 2009, 22:46

Dzięki za porady. Sok z marchewki jednak wypiła :p Dzisiaj też jej zaniosłam.Można ,tylko musi być świeży. Robię i jadę ,a mam 5 minut drogi.
Dotykałam już wnuczki!! Myślałam, że ciemna, a ona jest czarna! Ma dłuuuuuugie rzęsy i karnacje po marchewce :badgrin: .
Córka zachwycona taką dietą, bo właściwie tak jadła i cieszy się, że będzie miała wytłumaczenie przy odmawianiu poczęstunkom . Szkoda tylko, że nie wszystkie owoce można , bo ona z rodu "królików". Mięsa nie jada, czasem wmusiłam gotowanego indyka.
Czyli bez wyrzeczeń może karmić do gimnazjum :p

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 04 mar 2009, 10:37

Babina coby o tym nie powiedział, daje do myślenia.

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 04 mar 2009, 10:38

jejku.... niesamowite.... aż mi łezki poleciały ze wzruszenia....to pewne ,że babcia dała znak....piekna historia...

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”