Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.2

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 15 sty 2009, 18:38

muflon2121, bylam z synem na laserze. Bolało go jak cholera.
Moje naczyńka potraktuje innym lserem za dużo mniejse pieniądze. Podobno 300 zl zapłace za policzki. Mam termin na przyszły tydzień.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 15 sty 2009, 20:33

Sabrina, i co, lekarka Ci powiedziała, że te wybroczyny co to nam po lifcie pozostawały to znikną?
Kurczę, że tez te lasery są bolesne...Jak tak myślałam o laserze na przebarwienia (posłoneczne). Ale perspektywicznie raczej, bo to jednak wieksza forsa. Ale jeśli boli...

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 15 sty 2009, 20:46

Ja mam zamiar na wiosne wziac serie zabiegow laserm typu mozaika.Tak mi zachwala doktorek ze chyba sie skusze chociaz na dwa razy.
Podobno buzia gladsza ,mniej widoczne pory.Chcialby czlowiek jeszcze troche siebie ulepszyc.
Teraz szyi mialam nie robic a jednak diabel mnie podkusil.
Zawsze troche tego restylanu skora wypila,Beata ty chyba robilas wlasnie restylanem usta i wypelnienia/Dlugo ci trzymalo?
Na mojej szyi na razie za duzo siniakow zeby stwierdzic czy skora jest jedrniejsza:)

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 15 sty 2009, 21:04

Zastanawiam sie czym sie rozni mezoterapia od mezoliftu, skoro i tu i tu wstrzykują igielką rózne prepatary.

Wyczytałam,ze jest preparat, ktory sie nazywa "JUVEDERM ULTRA jedyny wypełniacz na bazie kwasu hialuronowego, ktory zawiera środek znieczulajacy. Juvederm Ultra to nowa generacja wypełniaczy, stworzona po to by zapewnic jak najwieksza satysfakcje, zarowno dla pacjenta jak i lekarza"

podaje stronke, jak ktoras chce poczytać, bardzo dobrze opisane wszystkie wypelniaczehttp://www.pcc.torun.pl/05.php

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 15 sty 2009, 21:44

muflon2121, fraxel bardzo boli,ale może ten inny laser nie? Kurczenie nie zapytałam!
Syn był znieczulony i okropnie go to bolało. Lekarka powiedziałaze on ma niski próg bólu.Może my kobiety inaczej to znosimy? Kiedys oszczykiwała mi lekarka twarz juz nie pamietam czym i myslałam ze zdechne z bólu!!!!
Ullrike a jak szyjka zadowolona jesteś?
chciałam poczytać o Twojej szyi ale trafia mnie tak wolno działa forum Przy zmianie stron ciśnienie mam 800/1200 !!!!!
Napisz tu pare zdań :-)
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 15 sty 2009, 21:49

Restylanem robie bruzdy nosowe dwa razy do roku , i dwa razy ostrzykiwalam sobie nim usta i chyba siedzial przynajmniej 4 miesiace lub ciut dluzej czyli klasycznie.
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 15 sty 2009, 22:06

Kwiatuszek*, ja miałam bruzdy nosowo-wargowe Juvedermem. Trzyma OK. Wiesz, prawie wszystkie preparaty (Restylany, Surgidermy, Juvedermy, inne)sa na bazie kwasu hialuronowego. Chyba innych teraz nie stosują. Maja tylko rózna gęstość. Co do bolesności. Juvedrm, owszem, znieczula bardziej niż Restylan (miałam troche takiego rzadkiego, pogrudkowal sie pod oczami :-( ) ale też boli. O wiele mniej i do wytrzymania, bez problemu, ale boli trochę. Wszystko kurcze boli, jak to zastrzyki. O, pod oczami prawie nie boli. Tam podobno inne unerwienie.
Mnie sie wydaje, że mezoterapia to nazwa ogólna, wszystkiego co ci ładują w celu ujedrnienia i uwodnienia skóry. A że za każdym razem inna? lekarz indywidualnie dobiera.
Ale.
Stosuję juz drugi sezon Zorac 9retinoidy-złuszczanie). Od niedawna przestałam sie tam fatalnie na całej twarzy łuszczyć. Zaniepokojona weszłam na forum laboratorium urody i wyczytałam, że skóra niewidocznie schodzi jesli twarz jest dobrze nawilzona. Może coś w tej mezo jest? No faktem jest też, że juz ponad rok BEZ PRZERWY - lato i zima ładuję filtry 50 na twarz. Bez filtra nie wychodzę z domu.
Kurcze z tym bólem. Generalnie obszar wokół ust jest bolesny. mezo w tym miejscu bolało, w innych tak sobie.

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 15 sty 2009, 23:23

Ja juz pisalam w watku mezoliftu ze roznica miedzy mezoterapia a mezoliftem jest i to spora.
Mialam i jedno i drugie aplikowane w szyje.
Po mezoterpii byly jednodniowe czerwone plameczki jakby mnie pchla pogryzla.Na drugi dzien nie bylo sladu.
Mezoterapie odbieralam jak jezdzenie maszyna do szycia po szyi ,szybkie, geste, lekkie uklucia.
Mezolift to konkretne glebokie zastrzyki .Wkluwanie i powolne dawkowanie i wyciaganie igly.
Robia sie krwiaki i wybroczynki
Hmmm...nie wiem czy ta moja skora bedzie lepsza po tym mezolifcie.Nadmiar skory nadzwyczajniej trzeba wyciac,bo jest jej za duzo.Wtedy dopiero widac by bylo poprawe.
Tak ze dwa cm ,jakby sciagnal i wycial byloby w sam raz ,szyjka bylaby idealna.

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 16 sty 2009, 09:24

dziewczyny
a czy robilyscie sobie moze eksfoliacje kwasami
ostatnio na ten zabieg namawia mnie kosmetyczka ale nie wiem czy jest skutecny i dobry
podobno splyca zmarszczki, przebarwienia i w ogole poprawia wyglad skory
jak ktoras to robila to niech mi ten temat przyblizy, plis

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 16 sty 2009, 11:07

ullrike pisze:Na mojej szyi na razie za duzo siniakow
ja robię te zabiegi ale nie mam siniaków..... ciekawe od czego to zależy?

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”