Życie zaczyna się po czterdziestce.Tak ja

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 29 paź 2008, 09:32

Moja mama robiła brwi i kreski. brwi wyglądaja fajnie,ale to chyba ona mi mówiła,ze potem robią sie niebieskawe,albo na forum czytałam. Kwiatuszek jednak pisze,że jej nic sie nie działo.
Z kreskami to jest tak. Ogladałam program w TV i kosmetyczka powiedziała,ze dojrzałe kobiety NIE POWINNY robic dolnych kresek,bo to optycznie powoduje opadniecie dolnej powieki. Nie powinny tez robi górnych i dolnych bo pomniejsza to oko. Powinny robic tylko górna która optycznie unosi oko w góre.
Moja mama jest zachwycona kreskami bo jak rano wstaje to nie wygląda jak by z pożaru uciekła-ma brwi,i podkreslone oko. Mnie osobiście te jej kreski sie nie podobaja,a brwi i owszem. widziałam kiedys kobiete w naszym wieku,która miał zrobione kreski i nie miała wytuszowanych rzęs...hmm,mnie sie nie podobało.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 29 paź 2008, 09:58

A ja się własnie zastanawiałam nad kreska na górnej powiece. :? A ty piszesz ,że nie za bardzo to wygląda.Teraz sama nie wiem. :roll: Właściwie to i tak bede malowac oczy,ale myslałam ,żeby dobrze sie tez czuc bez makijażu,np.na basenie albo zaraz po wstaniu z łożka. Może tylko tak delikatnie na górze między rzęsami. :? Tylko ,że nigdy nie widziałam takiego makijażu. Hmm...nie wiem... Za to myslałam ,że te brwi to wyglądają nie za dobrze ...A powiedz Sabrina czy Twoja mama robi sobie jeszcze hennę na te brwi od czasu do czasu????

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 29 paź 2008, 11:18

Sabrinko masz rację.Nie tylko starsze, ale młode też, kreska zamyka oko.Najlepiej na cienkiej kresce położyć ciut szarego lub brązowego cienia i tak rozetrzeć. Oko jest fajnie przydymione. Uczę się tego ,tylko wciąż przesadzam z dolną powieką. Na basen ,taka kreseczka jest fajna.Ktoś powiedział, że niewymalowane oko kobiety po 40 jest jak wysuszony agrest :o

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 29 paź 2008, 11:31

miraabel, na górnej powiece można robić kreske,na dolnej jest nie wskazane
Moja mama robiła hennę,ale teraz nie wiem czy robi. W każdym razie jak wychodzi z domu to zawsze tuszuje rzęsy. Ja tez robie sobie hennę na rzęsy i delikatnie na brwi,bo jak rano wstaje,to sama sobie chce sie podobać. Poza tym w weekend jak nigdzie nie wychodzę to sie nie maluje,a nie chce przy mężu taka spłowiała chodzić,wiec henna bardzo mi odpowiada.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 29 paź 2008, 14:01

No tak,tak zrozumiałam ,że na dolnej nie jest wskazane (zreszta nie bardzo mi sie to podoba).A z ta henna to chodziło mi o to ,że oprocz makijażu permanentnego na brwiach, trzeba ja robić ,bo przecież jesli same włoski są jasniejsze niz ta namalowana kreska pod nimi ,to nie wygląda to zbyt ładnie.

Babina,mi tez sie podoba taki przydymiony makijaz i właśnie tak się maluje.Ta permanentna kreska byłaby tylko widoczna rano ,no i na przykład na basenie-tam gdzie nie ma jak sie umalować. Oko zawsze byłoby trochę wyraźniejsze,mimo że nie umalowane. ;)

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 29 paź 2008, 14:12

eeeeeeeee, to jest to uciązliwe. A ja myslałam, że pernanetny załatwia sprawę całościowo :-( Przydymiona kreska jest super. Jeszcze jej nie dopracowałam, bo to wyższa szkoła jazdy

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 29 paź 2008, 14:52

W galerii "oczy" jest taka fajna cieniutka kreseczka. Tak żeby wyglądać jak człowiek zanim się umaluje :badgrin:

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 29 paź 2008, 15:12

Aha,obejrzałam tę kreske-fajna. O! Może cos takiego... [smilie=happy.gif]

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 29 paź 2008, 17:25

babina7 pisze:Nie tylko starsze, ale młode też, kreska zamyka oko
alez tam, bajki ;) otwiera, podkreśla i jest fajna. jak jest dobrze zrobiona to co ma zamykac? przeciez to nie jest krecha tylko w linii rzęs lekkie podkreślenie.
Ja mam i wiem co mówię:) zapewne wiele osób w Waszym otoczeniu ma taki makijaż, tego po prostu nie widać.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 29 paź 2008, 19:21

Lekkie podkreślenie jest fajne! Ja robiłam kreskę ołówkiem i z czasem tak się przyzwyczaiłam do niej, że robiłam coraz grubszą i grubszą... Dopiero na zdjęciach zobaczyłam, że już przypominam sowę :cry: .!!! Teraz chcę się odzwyczaić i używam cienia. Ciekawe ile taka cieniutka kreseczka kosztuje?

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”