Życie zaczyna się po czterdziestce.Tak ja

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
lianka
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: lianka » 19 paź 2008, 14:59

szparek nie bedzie miedzy deskami, dokładnie scisniete wyglada jak parkiet, ukladanie parkietu jest drozsze od deski. Jeżeli zdecydujesz sie na deske to radze przykleic do wylewki miałam ulozone deski na piance i musialam reklamowac bo tak skrzypialo ze nie dalo sie chodzic, mojej rodzince podobalo sie to skrzypienie ja oczywiscie zareklamowalam i zdzierali mi podloge ukladali na nowo i kleili. Teraz nie rozni sie od parkietu niczym tylko miedzy pokojami musisz zrobic progi a parkiet mozna klasc bezprogowo. Listwy tez lepiej drewniane porzadne kupic, nie plastykowe.

pierwsze zdjecie to parkiet, drugie deska barlinecka kolor ten sam, tylko teraz w sypialni słoneczko mocno swieci :-D
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... arkiet.jpg http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... /deska.jpg
2006 -2008 r. Dr BrzuchaĂąski

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 19 paź 2008, 16:07

lianka pisze: dobra opcja jak ktos nie lubi dywanow, [/url]
Ja dywany mam,ale zdjełam tylko na czas remontu. Dywany nie są duże,ale są bo jakoś tak bez dywanów to zimno by było ;) Latem w upalne dni w domu na dole jest chłodniutko od tych fliz,ale zima ciągnie troche chłodem węc dywany muszą być.
Pisze posta i wpiepszam łyżeczka lody z pojemnika,zagryzam to wszystko ciastkami,ale jestem świnia,a potem sie złoszcze,że mi tyłek rośnie. ;)
Do antyków też można dobrać przepiękną ceramiczna antyczna podłogę imitującą parkiet,kamień,cegłe,nie musi byc parkiet. Widziałam takie łączenia i oczy mi wychodziły :o
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 19 paź 2008, 20:07

Wiecie, jak chcecie praktycznie i łatwiej w utrzymaniu - to tylko ceramika. Drewno nie musi być panelowe czy parkietowe. Piękne wzory można układać (powtarzalne lub nie-). Niestety ma jedna wadę ; szpary były i będą. Reaguje natychmiast na wilgoć w powietrzu. Przyklejone może się wybrzuszać (jak wciągnie wilgoć) . Nie przyklejone lubi trzeszczeć.
Nie ma idealnie :-0

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 20 paź 2008, 09:10

Siedzę od rana na kompie,bo od 7 mej godziny mam robotników w domu. Kurcze ale jestem nie wyspana. W tym pokoju gdzie siedze mam temperaturę 20 st ale na dole mam 15 !!!!!
Obiecali,ze dziś skończą z tymi kaloryferami i będę mogła grzać. Dobrze że mam kołderkę elektryczna i pieski sobie na niej leżą,bo nie przetrwały by tego zimna.
Dwa lata temu,moze trzy wimieniłam okna,po WIELKIEJ paroletniej przepychance z mężem. Mieliśmy 15 to letnie stare podwójne drewniane okna,przez które wlewała się woda jak bardzo lało. Jak był wiatr to ruszało firankami. Walczyłam z moim chytrym mężem parę lat o ich wymiane. oh(m1 Wymyślał pierdoły,że może kominek,to bedzie cieplej...? Miejsca na kominek nie mamy,trzeba by było staszne kombinacje robić żeby go postawić.
Przyszli kiedyś do nas znajomi którzy są autorytetem dla mojego męża i ten facet powiedział,że mąż chyba zwariował myśląc o kominku,przy tak starych oknach. Mąż w 5 min podjął decyzje że wymieniamy okna!!!
Ucieszyłam sie,ale myślałam,że szlak mnie trafi bo ja tyle lat o to walczyłam,a on posłuchał kolegi. Pare lat walczyłam o wymiane kaloryferów,które w ogóle nie grzały a za gaz płaciliśmy w zimie po 800 zł i było mi zimno. Mąż zmniejszał ogrzewanie,a ja podkręcałam i taka walka była przez lata. W końcu sie wkurzyłam zabrałam klucz od pomieszczenia gdzie sa piece i.....postanowił zmienić ogrzewanie. Kaloryfery pozwolił wymienić,ale chciał zostawic stary piec który już do niczego sie nie nadawał i facet który go co rok naprawiał,powiedział,że wiecej nie przyjdzie,ze piec jest do wymiany. Znów teraz walczyłam o wymiane pieca przy okazji wymiany kaloryferów. Nie chciał o tym słyszeć,bo piec kosztuje 7 tys. Dopiero jak przetłumaczył mu znajomy,że koniczna jest wymiana pieca, uwierzył!!
Nie wiem czy istnieje jeszcze jeden taki egzemplarz ja mój mąż. Już chyba większej sknery to nie ma. :(
Przez 20 lat namawiałam męża,żeby poleciał ze mną i z córką na urlop. Ciągle było NIE bo nie zamknie firmy,bo duża strata....Przyszedł do nas znajomy i powiedział...
-Słuchajcie może polecimy do Egiptu?
I polecielismy!! Za rok tez z tymi znajomymi i tez nie było problemu. :evil:
Moje prośby na niego nie działają :( ;)

Awatar użytkownika
lianka
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: lianka » 20 paź 2008, 10:14

Sabrina, rozumiem ze masz gazowe ogrzewanie? Potrzrebujesz jedno czy dwufunkcyjny piec? Którą marke preferujesz?

Wywalilabym takiego meza!!! Zdanie znajomych jest wazniejsze od Twojego?? :oops:

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 20 paź 2008, 10:20

lianka pisze:Wywalilabym takiego meza!!! Zdanie znajomych jest wazniejsze od Twojego??
Lianka podkrecasz Sabrine do podpilowania galezi na ktorej siedzi?? :badgrin:
Jak mozna wywalic zywiciela ,no chyba ze jest na podoredziu jakis lepszy, nowszy i hojniejszy model.
:p

Mysle ze nie ma co dywagowac ,fajnie jak sa tacy znajomi,co maja u meza sile przebicia.Nic tylko zapodawac im swoje pomysly a oni beda je dalej mezowi przekazywac,,i sprawa rozwiazana.
Wszytskie drogi prowadza do Rzymu ,cel jest wazny a w jaki sposob osiagniety ,czy to takie wazne?:)
Nie obrazilabym sie na posiadanie kasiatego meza,juz ja bym tam znalazla sposob zeby dotrzec do jego portfela ;)
Gorzej jak sie ma golodupca,to nic sie nie wymysli :(

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 20 paź 2008, 10:46

Lianka mam już jakiś piec "Junkers" ci faceci co robią ogrzewanie mi go polecili,a ile ma faz to nie wiem? Ostatnio mój mężulek co sobote na dodatkowej "fazie lata" i tez chwilami mam go już dość. Szkoda,że ja nie lubie alkoholu bo przez parę weekendów tez bym sie nachlała i żeby mnie taką "śliczną" oglądał.
Ullrike najbardziej do mojego męża przemawia łóżko,ale wiesz jak to jest ;) musiało by mi strasznie na czymś zależeć,ale to tak na śmierć i życie [np lifting i piersi] żeby mi się chciało przez łóżko sprawy z nim załatwiać. Wole już marznąć i na urlop nie latać,bo bez tego się obejde A BEZ LIFTU NIE! haha. Strasznie mu naobiecywałam przed liftem i piersiami,że będe takie fajne cyce miała,to będzie częściej.... :badgrin: On też słowa nie dotrzymuje,to czemu ja mam dotrzymywać ;) Mówi że go wydymałam bez mydła haha :badgrin:

Awatar użytkownika
lianka
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: lianka » 20 paź 2008, 11:12

Sabrina, chodzi mi o funkcji tzn. piec ma tylko grzanie czy grzanie i woda ciepła.

Ula, nie podkręcam Sabriny, ona dokładnie zna swojego meza i wie jak ma postapic w danej sytuacji ale mąż dla ktorego jest ważniejsze zdanie innych.... dla mnie nie do przyjecia :| Wiem... powiesz ze mam inna sytuacje.... ja tylko wyrażam swoje zdanie. Dla mnie nigdy nie istniał taki pogląd czy facet ma kase czy nie, czy tylko pieniądz liczy sie w życiu?

Mam do Was pytanie, koleżanka ma corke 19 lat twarz dziewczyna ma całą w czarnych punktach plus kaszaki, jezdzila z nią do jakiegos lekarza-profesora, wydala nie pamietam ile ale pokazna kwote za leki, wizyte troche niby poprawilo sie ale bardzo minimalnie. Jak skonczyla leczenie to wyszlo jej jeszcze wiecej tych zaskorniakow i kaszakow, chodzila do kosmetyczek to w miejscach czarnych pryszczy wylazly czerwone... no i szukala pomocy u mnie a ja nie mam pojecia co robic :?

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 20 paź 2008, 11:18

Sabrina, oni tak mają. Przynajmniej wiekszość. Był taki okres, że moglismy przeprowadzić się do własnego domu. Ale zmienilismy na większe mieszkanie. Pod względem ogrzewania, znam mojego męża na tyle, że WIEM, że chodził by i przykręcal ogrzewanie, aby koszty nie rosły. A ja nienawidzę zimna. Ale i awanturować sie na okragło tez nienawidzę. męczy mnie.
Tak więć guzik mi teraz może podkręcić (zaworu na instalacji aż tak nie pilnuje :-)

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 20 paź 2008, 11:28

Oj ale sie obsmialam Sabrina tos go zalatwila bez mydla.Fajny ten Twoj mezulo nawet mi sie podoba ,bo ma poczucie humoru i to najwazniejsze. [smilie=to funny.gif]
Z wesolym zawsze idzie sie jakos dogadac,a najgorzej z posepnym nudziarzem.
A nawet jak sobie czasem wypije,ja np z alkoholu problemu nie robie.Poki do nalogu daleko.

Lianka moze nie to, ze najwazniejsze to zdanie innych, tylko maz sabriny szuka potwierdzenia.A jak inni popra zdanie zony to on juz nie wnika,i moze nawet mysli ze np wymiana okien to byl jego pomysl.
No pewnie ze kasa wazna jest
,lepiej sie zyje ,swobodniej.Przyjemniejszy facet z pieniedzmi niz bez.Raz ze dla takiego faceta z pieniedzmi ja mam wiekszy podziw i szacunek.Dwa, swiadczy to o nim ze nieglupi jest skoro potrafi pieniadz zarobic.
Bo facet musi kobiecie imponowac..samo kochanie to za malo, w pewnym momencie w zyciu nie wystarcza.

Co do tej 19-latki dziewczyny.Te czarne punkty to utleniajace sie zaskorniki.Ogolnie ma wzmozone wydzielanmie gruczolow lojowych.Trza wszytskiego probowac teraz tyle jest sposobow ,jak chodzi po dermatologach to remedium dla niej w koncu znajda.
Teraz na topie jest ten lek izotek, sama mam na niego chrapke.I chyba zaczne brac takie minimalne dawki ,bo juz nie moge wytrzymac z ta swoja zapryszczona geba.
Mlodziez to kilogramami jje,bardzo niebezpieczny dla watroby lek ale ponoc rewelacja.
zajrzyjcie na to forum www.izotek.pl
Dobry jest ponoc i laser .Dziwne ze po kosmetyczce miala czerwone plamy,ja tez mam czerwone plamy bo wrazliwa cere ,ale na syfki pomaga mechaniczne ich wycisniecie.W efekcie po oczyszczaniu buzia po tygodniu jest ladniejsza.

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”