Życie zaczyna się po czterdziestce.Tak ja

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

galga
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: galga » 18 paź 2008, 10:19

kochana masz racje ze tak moze byc bo sama mam znajoma ktora wziela doroslego psa ze schroniska i miala problemy z nim ,nie gryzl ale byl nieposluszny itp.ale nie pytala jaki jest pies tylko wziela bo sie podobal. Mialam na mysli psa ze schroniska po testach cos takiego istnieje!!! robia to wolontariusze z milosci do zwierzat a nie z checi wypchniecia psa bo wiedza ze jesli okaze sie, ze piesek nie jest taki jak zapewniali moze trafic z powrotem do schronu lub gorzej...oni za bardzo je kochaja,a pracownicy roznie,czesc jest tam z tzw powolania a czesc z przypadku.Pies wziety np z fundacji MEDOR ,ANIMALS jest sprawdzony pod wieloma wzgledami,czy jest agresywny,czy slucha czy potrafi nawiazac na nowo lub poraz pierwszy kontakt z czlowiekiem itp trzeba wziasc psa sprawdzonego i nie bedzie klopotow,nie wszystkie psy nadaja sie do adopcji!!!pracownicy czesto zatajaja prawde o psie lub nawet nie wiedza bo jest im to obojetne,. oddaja psa byle komu na jeszcze gorsze warunki niz mial w schronie.Najwazniejsze nie rozmnazac niechodowlanych psow,oby kazdy mial na tyle oleju w glowie co Sabrina zeby pomyslec ze na jednym razie sie nie skonczy i wykastrowac suczke.Ja chyba naprawde uczlowieczam mojego galgo ale nie jest to szkodliwe,a powodem tego jest,nie do wiary-nadmierne posluszenstwo psa!!! pierwszy raz mam takiego psa psa i ostatni.a wczesniejsze byly rozne,kupione u dobrego chodowcy szczeniaki, a z wychowaniem klopoty,jeden gryzl dzieci i totalne nieposluszny kochane nie ma reguly,zalezy jak trafisz pochodzenie psa niczego nie gwarantuje,a jaki bedzie pies gdy dorosnie tez nie wiadomo.Dlatego ja wezme ze schroniska ale psa po obserwacji,chce takiemu nieszczesnikowi zwyczajnie pomoc,np psa ktoremu zmarl wlasciciel.Mam znajoma pania dr ktora ma zawsze starsze kundle z fundacji i sa to psy najkochansze na swiecie.Moj tez ma trudna historie za soba nim do mnie trafil

Awatar użytkownika
lianka
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: lianka » 18 paź 2008, 11:44

Mam trzy kundelki :-D dwie dziewczynki i chłopczyka, dziewuchy wysterylizowałam namawiała mnie do tego zabiegu pani weterynarz. W zyciu nie powtorzylabym tego zabiegu, do tej pory wzruszam sie jak przypomne sobie ich mordki jak zostawialismy z mezem sunie w gabinecie i jak odbieralismy je. Nie powiem, jest wygoda mam spokoj nie musze liczyc kiedy ktora ma cieczke, ale naprawde zle sie czuje jak sobie przypominam ze są jałowe :( nie interesuje mi rasa psow kocham ich wszystkie, marze o azylu ale o takim prawdziwym, jak bede na emeryturze sprzedam dom i kupie chałupę na odludzie i bede miala zajecie.
2006 -2008 r. Dr BrzuchaĂąski

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 18 paź 2008, 14:12

A ja pije sobie teraz piwko. Chyba z rok nic nie piłam,a dzis cos mnie wzięło. Wiem,że po lifcie nie powinno sie iles tam pic alkoholu ale strasznie mnie cos zebrało. [smilie=happy.gif]
Mam w domu wymiane kaloryferów i mam totalny syf :evil: Chodziłam wściekła od rana,bo wszędzie jest centymetrowa warstwa białego pyłu,pakuły,brudne szmaty i mam dość!!! Przez trzy dni wstaje o 7 rano czyli w środku nocy :cry:
Dal tego chyba to piwko było mi potrzebne bo troszkę sie rozluzniłam. W poniedziałek obiecali,ze skończą. Mój mąż oczywiście gdzieś polazł bo pewnie na ten bajzel woli,nie patrzeć. Mnie nie chce sie nigdzie iść i niestety siedze w tym syfie :evil:
Oczywiście sprzątanie spadnie na mnie!
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 18 paź 2008, 18:53

Czy któras z Was korzystała z zabiegu w kapsule POWER SLIM ? własnie zbieram sie do wyjazdu i mogę sobie takie cos zażyczyć ;) moze macie jakies doswiadczenia, czy warto np. codziennie przez tydzień itp.

Mam nadzieje troche wypocząć i pomysleć nad terminem jakichś zabiegów ;)

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 18 paź 2008, 18:57

Sabrina wiem co to znaczy, miałam w czerwcu robioną łazienke, ale mieszkałam wtedy na działce. Ja nie rozumiem,ze Ty sama sprzatasz? Dlaczego nie zapedzisz i domownikow do pomocy. U mnie by tak dobrze nie mieli.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 18 paź 2008, 23:32

A ja mam nadzieję, że w styczniu {mój fachowiec obiecał wrócić z Anglii} zaczne remont starego domu. Będę burzyć jedną ścianę żeby powstał salon i z niego będzie wejście do sypialni. Dzisiaj byłam z mężem wybierać podłogi {też wymieniam} i tapety.Nie wiem czy lepsze te parkiety egzotyczne czy deski takie jak panele. Teraz mam tam panele[takie zwykłe} już 10 lat i brzydkie się zrobiły, miejscami się powycierały i gdzie nie gdzie spuchły. Teraz chcę zrobić solidnie i do śmierci...No i nie wiem czy marbou czy jotoba. Każda firma ma różny odcień tego koloru i już głupia jestem. Jak nie padnę, to może sobie całą kuchnię zmienię...Była już architektka i takie fajne pomysły mi poddała, ale jak pomyślę, że muszę skuć prawie 20 metrów płytek :o .Z drugiej strony, człowiek coraz starszy, to chyba lepiej takie ciężkie roboty mieć za sobą. Potem tylko co parę lat wymiana tapet dla odświeżenia.

Awatar użytkownika
lianka
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: lianka » 19 paź 2008, 11:06

Babina, mam w salonie parkiet a w sypialniach deske barlinecka, nie ma porownania... parkiet to parkiet, oczywiscie wyjdzie Ci podloga z parkietu drozsza. Panele drewniane dobre jak malo co chodzi sie po tej podlodze, ale jak intensywnie uzytkujesz to tylko parkiet, bardziej wytrzymala podloga to z glazury, nie myslalas o tym? Zalezy jaki bedzie styl. tez mam wybite dwie sciany, ogromny salon polączony z kuchnia, pietro bez drzwi, tylko do łazienki i na schody.
Burzenie scian nie było trudne, syn byl w wieku przejsciowym i mogl sie wyladowac walac po scianach mlotem :badgrin:

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 19 paź 2008, 11:41

Babina najpraktyczniejsze sa płytki podłogowe. Mam je już 10 lat i nic im sie nie dzieje. Ja mam imitujące parkiet. Płytka 40/40 cm. Salon mój miał jedną ściane którą wyburzyłam,bo za nia był w planach bezsensowny pokoik którego nie miała bym jak zagospodarować.
Pojechałam do architekta który zatwierdził przebudowe i zrobiłam łuk do tamtego nie używanego pokoju. Mam tam teraz pokój na większe imprezy rodzinne imieninny,Wigilia.
Salon i tamten pokój mam we flizach parkietowych,a kuchnie,jadalnie i przedpokój w innym kolorze. Odkurzę,przelecę mopem [woda z octem] i mam błysk.
Może tez położysz glazurowe płytki? Ja mam teraz remont więc one są zakurzone,widac też łuk który wybiłam i tam mam stół na 12 osób.
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... nCE%29.jpghttp://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... nCE%29.jpg

Zobacz też tu,może wpadni Ci jakis pomysł?
http://www.lazienki24.pl/Salonowe,103,97.html
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
lianka
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: lianka » 19 paź 2008, 12:51

no własnie Sabrina, tez nie mam do konca usunietych scian tylko porobione łuki. Tez zastanawialam sie nad płytkami, podoba mi sie salon w glazury, dobra opcja jak ktos nie lubi dywanow, troche żałuje ze zrobiłam jednak parkiet.
Na pierwszym zdjeciu udalo mi sie uchwycic wszystkie łuki.

http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... %3Buki.jpg http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... 0komin.jpg
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... uchnia.jpg

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 19 paź 2008, 14:27

Dzieki za porady. Parkiet egzotyczny nie jest droższy os deski barlineckiej czy innej deski. Jest piękna marbou po ponad 300 zł/m2.Waham się nad tym ,bo obawiam się szparek między deseczkami.Nawet na ekspozycjach sklepowych były dość duże szpary, a deska ma mniej łączeń.....Płytki może położe w przedpokoju ,chociaż czytałam, że optycznie pomieszczenia wydają się większe jeśli jest podłoga jednolita, a u mnie nie są duże powierzchnie. W pokoju odpadają. Mam antyki i wszystko musi być jak 100 lat temu :badgrin:

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”