Życie zaczyna się po czterdziestce.Tak ja

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

galga
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: galga » 16 paź 2008, 17:29

Sabrina pisze:Lekarz wysterylizował od razu suczkę i mam z głowy,ona też :roll: Muszę poszukać im domków gdzie będa mogły spac a kanapach ;)
Sabrinko ja nie o lifcie ;tylko" o pieskach,to super ze wysterylizowalas suczke,psy niechodowlane powinny byc sterylizowane.dzis operujemy po raz czwarty nasza suczke charta galgo,ma guzy niezlosliwe bo nie byla sterylizowana a mlodych takze nie miala,STERYLIZACJA CHRONI WLASNIE PRZED TEGO RODZAJEM GUZAMI!!!.przed kazda operacja boimy sie czy wynik badania guza nie bedzie wyrokiem,i wlasnie tak szukajac informacji o chorobach u psow zajrzalam na strony schronisk w Polsce-masakra ,zwierzeta sie zagryzaja wzajemnie,zamarzaja ,spia na betonie itp zagladnijcie- krzyczki,krazel,ostruda, warszawa-paluch,sytuacja jest dramatyczna w calym kraju,moim nastepnym psem bedzie wlasnie taka sierota ze schroniska,nigdy juz nie kupie psa bo wiem o ich tagedii,ale nie o to chodzi,mysle ze byloby dobrze abys umiescila pieski u ludzi znajomych a nie z ogloszenia ,bo niestety czesto konczy sie to tak ,ze ktos kupi,wezmie psa bo mu sie tylko zdawalo ze go chce miec,lub za duzo je,czy nie tak sobie wyobrazal go jak dorosnie i koncza w schronie a tam jest DRAMAT,jesli bedzie to ktos znajomy to raz ze wiesz komu powierzasz je,a dwa ze ten ktos bedzie musial to przemyslec bo nie moze juz oddac pieska NO BO CO CI POWIE GDZIE PIESEK?!chyba mi odbilo bo placze jak widze ich los ale taka juz jestem(1 procent podatku oddaje na bezdomne zwierzeta) NIE GNIEWAJCIE ZE TAK SIE WTRACILAM ALE TAK BYM CHCIALA ABY TE PIESKI BYLY SZCZESLIWE!!

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 16 paź 2008, 19:31

Piszemy tu o wszystkim,wiec o pieskach tez możemy :-) Założyłam bloga gdzie bede umieszczała zdjęcia piesków. Zrobie ogłoszenia,porozklejam u nas w miejscowości i okolicznych wsiach,bo bardzo bym chciała,zeby te pieski znalazły blisko mnie domy. Na ogłoszeniach umieszcze adres strony gdzie można pieski oglądnąć.
Chciała bym od czasu do czasu podglądnąć czy im jest dobrze i na jakie "piękności" wyrosły :-)
Gdy by poszły jednak gdzies dalej,to wezme domowe adresy,wezmę adres e-mail i poproszę od czasu do czasu o fotki jak dorastają.
Już mi sie ryczeć chce jak pomyslę,że będe musiała je oddać :cry: Gdy bym nie miała juz trzech piesków to bym sobie je zostawiła :?

Dziewczyny sory ale nie mogłam sie ;) opanować
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... nCE%29.jpg http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... nCE%29.jpg http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... nCE%29.jpg
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... nCE%29.jpg http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... nCE%29.jpg
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 16 paź 2008, 20:59

Śliczniutkie są :-)

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 16 paź 2008, 21:39

Takie kochane, a ostatnio czytałam o jakimś bandycie {to zbyt delikatne określenie} co kupował szczeniaki ,by je pożerały psy ,które szkolił do walk psów!!!!!! Takiego ,to do klatki z lwami i to nie bardzo głodnymi, żeby go tak po kawałeczku skubały przez tydzień :(

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 16 paź 2008, 21:50

Czasem pokazują w TV reportarze o okrucieństwie w obec zwierząt,to nie oglądam,bo potem to strasznie przeżywam :cry:

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 16 paź 2008, 22:34

No slodziutkie sa takie małe szczeniaczki. jednak faktycznie decyzja o psie musi być przemyslana. To obowiązek i ograniczenie w podrozowaniu, bo nie zawsze jest z kim zostawić pieska. Poza tym moja bokserka chce jeżdzić wszedzie z nami a czasem jest goraco , upaly i ona sie męczy w podrozy i my.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 16 paź 2008, 22:36

koleżanka pracuje charytatywnie w Tow.Opieki nad zwierzętami, jak się spotykamy, to pierwsze ją proszę, żeby nic nie opowiadała o tych bezdomnych zwierzakach, bo zawsze to odchoruję {psychicznie}
zadowolona

galga
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: galga » 17 paź 2008, 11:46

moja suczka jest juz po operacji,wyciety guz a teraz czekamy na wyniki z laboratorium czy nie jest to guz zlosliwy,3 pierwsze nie byly... lekarz powiedzial ze guz byl usytuowany w miejscu gdzie przeplywa limfa i jesli guz byl slosliwy zostal przniesiony ta droga czy cos takiego,ale nie kontaktowalam za bardzo,wiem jedno lecze ja dopuki to ma sens,na razie jest zdrowa nic ja nie boli,ma apetyt,wiec licze na to ze to zlykly guz,ale wiem jedno jest to ostatni pies ktorego kupilam od chodowcy,nastepny bedzie ze schroniska,moze mieszaniec,bo to bez znaczenia dla mnie,nie moglabym juz spac spokojnie wiedzac ze w schronie jest piesek ktory cierpi a nikt go nie adoptuje tylko dlatego ze jest stary,moze chory lub nie rasowy.Mozna wziasc pieska ktorego wolantariusze znaja z opisem czy jest agresywny,czy lubi dzieci,inne zwierzeta,czy nadaje sie do domu czy tylko do ogrodu,czy potrafi pokochac swa nowa rodzine.Psy ze schronu kochaja tak samo a moze nawet mocniej ...

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 18 paź 2008, 09:04

Mam nadzieje,że to zwykły guz a nie jakies paskudztwo.
Moja teściowa uśpiła pół roku temu 13 letnia suke ,miała raka i razem z tą suką wychowywał sie od 8 lat taki przybłęda ala- rodwailer. Jak suke uśpili,to ten drugi kundel w przeciągu trzech miesiecy tez dostał raka,oślepł,ogłuchnął i tez go musieli uśpić. Chyba z tęsknoty to wszystko sie do niego doczepilo. :?

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 18 paź 2008, 09:23

Wiecie ,tak was czytam,i powiem no ja lubie psy.Ale nie ze wszytskim tu sie zgadzam co piszecie.
Nie ma co mnozyc psiego nieszczescia ,lepiej pilnowac psiej antykoncepcji,bo Sabrina mimo Twoich dobrych checi nie wiadomo gdzie te pieski trafia.Chetnych na kundle a i na rasowe psy wcale nie ma duzo,bo to obowiazek.
Humanitarne usypianie slepych miotow ,jestem za.Schroniska sa pelne ,a psy tam przebywajace zestresowane,i skrzywione psychicznie.Bo po takich przezyciach jak tam maja nie beda i nie moga byc normalne.
Dlatego galga mysle ze psie odczuwanie za bardzo uczlowieczasz,stary pies ze schroniska wcale nie bedzie ci wdzieczny ,szybciej ugryzie ci dziecko,albo bedzie niereformowalnie lal w mieszkaniu ,bo tak jest nauczony.
Kiedys chodzilam po forach psich,i ludzie ktorzy wzieli doroslego psa ze schroniska ,zala sie i maja problem,bo personel schroniska specjalnie im wcisnal psa agresywnego ,albo chorego zeby sie go pozbyc i miec z glowy.Niech sie nowy wlasciciel martwi.

A z pilnowaniem psiej antykoncepcji ,to nie mowie o tym zeby suczkom dawac zastrzyki,blokujace cieczke.Bo ile psow znam to po tych zastrzykach kazda pozniej miala nowotwor albo zdychala na ropomacicze.
Moja sunia tez dziewica ,chociaz rasowa..nie chce nam sie jezdzic po wystawach z zwiazku kynologicznego nas wyrzucili bo nie placilam skladek,.
No i ciezko byloby znalezc dla niej rasowego partnera,bo dla kazdego bylby to mezalians z moja sunia.
I pieski bylby kundelki,dlatego moja Bricia dokona dziewiczego zywota tak jak suczka Babiny.
I tez ma podobny charatakter ,wcale nie ciagnie podczas rui do psow :-D

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”