dyduska- tak to prawda najlepiej jest jak ma sie z kim jechac i do kogo :/ zawsze znajomy jakos pomoże w razie czego.. wiem bo tez tam byłam . jak będziesz jechać tylko z koleżanką to najlepiej zatrzymać się w hostelu, najmniejsze koszty utrzymania i dużo Polaków , którzy moga pomóc - jak trafi się na jakis fajnych , ale wiadomo różnie to bywa :/
przed pracą trzeba załatwić pare spraw takich jak : otwarcie sobie konta bankowego , wyrobienir numeru - takiego jak u nas nip, trzeba też wpłacić pewną sumę pieniędzy , aby móc legalnie pracować - także na początek trzeba wypełnić troche arkuszy :) jeśli wcześniej nie byłaś za granicą musisz się na to przygotować , ja język umiem na tyle żeby się dogadać i gdybym wyjechała sama nie wiem czy bym sobie poradziła ale miałam wokół siebie wielu przyjaznych polaków , w tym chłopaka i pomagali mi załatwiać różnie sprawy np : takie jak rejestracja u lekarza :) dużo też zależy od miejsca w jakim będziesz, moja mama jest w irlandii i bez języka radzi sobie świetnie i załatwia wszystkie formalności sama , bo tam jest wielu polaków , wszędzie jakiegoś znajduje nawet w sklepie i prosi o pomoc :)