Życie zaczyna się po czterdziestce.Tak ja

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 23 sie 2008, 21:29

Sabrina pisze:j. Potem zacznie sie nietrzymanie moczu,wypadanie macicy,łamliwość kości.....Nie pamiętam co jeszcze mama mi naopowiadała :evil:
E tam guzik prawda to chyba po 80-tce. Nieprawda, nieprawda i jeszcze raz nieprawda. z pewnymi faktami trzeba sie pogodzić, ale żeby aż tak bylo żle to nie, skąd. ja tam odzyłam dopiero jak poszłam na emeryturę. Teraz chce mi sie coraz wiecej. A jak widze to nie tylko mnie Turkus trzy operacje w jednym roku planuje,dwie już ma za soba a trzecia niebawem. Dopiero teraz mamy wolność, czas i swobodę. Ty kochana też zaczniesz nowy rozdział w swoim życiu, uda sie napewno i niech ta mucha sobie żyje razem z Toba jako dobry znak. Jestes zdrowa, mloda / stara jest moja mam 82 lata/ zgrabna, do diabła z narzekaniem. Rob co zaplanowałaś bo z wszystkim przesadzasz np. piszesz że masz mało włosow na zdjeciu widzę,ze normalnie tylko gatunek włosa jest cienki.

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 23 sie 2008, 22:34

Sabrina, na te wszystkie dolegliwości sa w wiekszości dość popularne lekarstwa :-) tak źle to, to nie wygląda.
Dobrze Kwiatek mówi, ruszyć się trzeba. Miałam taki okres nie tak dawno temu, że każdą niedziele po południu spędzałam w kinie. Wszystkie nowości kinowe miałam na bieżąco. teraz przeważnie przed kompem. Ale chyba zacznę jak Kwiatek jeździć na wczasy ze znajomymi lub sama. Zreszta co to za radocha ze znanym marudą spędzać urlop?
Zainteresowanie męskie by mi się i owszem, przydało. Ale jak słyszę JAK prawią komplementy panowie w moim wieku, to mi sie odechciewa. Znajomy z pracy w ramach uznania zajrzał mi za dekolt . W rewanżu chciałam mu zajrzeć w spodnie (bo faceci dekolty mają nieciekawe). No ale mi uciekł razem ze spodniami. Powiedział , że może innym razem.
No to takie objawy zainteresowania to ja mam gdzieś. gentelmeni , kurczę.
A co to takiego ten leg-magic? jak sie tego używa?

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 23 sie 2008, 22:57

http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... C00733.JPG A ja dzisiaj aby sie nie nudzić i nie tyc po poludniu pojechałam na moja działeczke,psa wziełam i do lasu obok dzialki i popatrzcie jakich nazbierałam prawdziwkow 50 m od działki. I datura tak pieknie zakwitła i slonko swiecilo i bylo cudnie.

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 23 sie 2008, 23:07

http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... C00737.JPG No i ta moja piękna datura, musze sie nia pochwalic a potem ide spać.

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 23 sie 2008, 23:09

muflon2121 pisze:Znajomy z pracy w ramach uznania zajrzał mi za dekolt . W rewanżu chciałam mu zajrzeć w spodnie (bo faceci dekolty mają nieciekawe). No ale mi uciekł razem ze spodniami. Powiedział , że może innym razem.
Muflon niezła jesteś, te chlopy to drżą przed Tobą taki masz ciety język.

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 23 sie 2008, 23:13

A co miałam robić? Zatkało mnie. To było jedyne, co mi przyszło do głowy. Trochę za późno, bo on jednak zdążył sie odsunąć, a ja nie :-(

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 24 sie 2008, 02:14

No właśnie! Sabrina założyła wątek"Życie zaczyna się po 40" a narzeka jakby "umieranie było po 40" Może troche pozytywów? Nie mam pryszczy! Nie mam wągrów! Włosy sie mniej tłuszczą! {dawniej musiałam myć codziennie}. Nie mam owulacji !{cierpiałam jakby to było jajo strusia} Nie mam okresu! {tydzień zwijałam się z bólu}. Córka jest już na swoim, to sex mogę uprawiać kiedy chcę i gdzie chcę. Nie muszę gotować więc schudłam do rozmiaru S jak przed ślubem. Jest więcej czasu! Wreszcie przeczytałam zaległe lektury z liceum. Nawet altschajmer ma swoje pozytywy, bo codziennie poznaje się nowych ludzi! Popatrz Sabrinko na 20 letnie dziewczyny, w spodniach biodrówkach i przykrótkich bluzkach. Tak im się wylewa falujący tłuszcz.... daje głowę, że lepiej wyglądasz!!

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 24 sie 2008, 12:01

[quote="babina7" Nawet altschajmer ma swoje pozytywy, bo codziennie poznaje się nowych ludzi!
[/quote]
:badgrin: :badgrin: :badgrin: leże ze smiechu.
Dziewczyny nie zwracajcie zbytnio uwagi na moje marudzenie,bo czasem muszę sobie pomarudzić,bo komu mam to powiedzić,przecież nie do męża,że może za parę lat zacznę popuszczać mocz haha.
Generalnie jestem zdrowa,na nic nigdy nie choruję,wyniki badań mam ja noworodek,ale kobiety muszą po marudzić. Męskiej adoracji jakoś nie potrzebuję,bo od zawsze jej miałam aż w nadmiarze i miałam przez to tylko problemy,jak nie a urlopie,bo jakiś palant sie za długo na mnie gapił,to na weselu bo za często ktoś podchodził a nie tańczył z własną żoną i w kręgu koleżanek [wiek 25-30], więc się od tych dwóch małżeństw odizolowałam. Męzowie tych koleżanek dalej do mojego męża przychodzą,a ja z dziewczynami jestem tylko na CZEŚĆ.
Więc za adoracje dziękuję :badgrin: przynajmniej jeszcze trochę.
Mam samochód więc sobie w miarę jeżdze,to do kina,to na operetkę albo z koleżanką na spacer do lasu,albo na jakiś interesujący mnie wykład lub kurs.
Jedynie czego mi brakuje to osób które nadawały by na tych samych falach co ja. Takich trochę odjechanych ;) Zajmujących sie ezoteryką,rozwojem duchowym,bo to jest moja pasja juz od dziecka. Nie chce mi sie spotykać z "normalnymi" ludzmi i gadać o dzieciach,szkole,o modzie i pieczeniu sernika. Dla tego mam tylko jedna koleżankęlat 49 i jednego kolegę lat 29 z którymi mogę godzinami gadać. Ten młody oprucz tego,że pasjonuje go to co mnie,to jeszcze jest niesamowicie wesoły. Mam z nim połączenia za 1 grosz i gadamy całe dnie.
Nie mam zle ale czasem trzeba dla zdrowotności [jak to mawiał Kargól] ponarzekać,na mężów,na nasze mamuski,na dzieci i na szkekajacego psa. A propo psa. Wczoraj mój piesek York zaczął dziwnie oddychac i zaczął słaniac sie na nogach :( Rzuciłam mu do jedzenia spory kawałek mięsnego pulpeta z obiady i chyba stanął mu w gardle. Charczał,wywrócił sie juz na bok i myślałam,że to są ostatnie jego minuty!!! Złapałam go i zaczełam nim potrząsać,klepać mocno po grzbiecie i wypluł tego cholernego pulpeta! Postawiłam go a ziemie,a on biedny uciekł ode mnie smutno sie ogladając i nie rozumiejąc za co go tak szarpałam i waliłam po grzbiecie!? Doleciałam do niego i zaczełam go biedulke całowac,tak mi go było żal. :?
Jadę teraz z córka do kina na film " Uprowadzona" Byłam na nim w zeszłym tygodniu z koleżanką i postanowiłam,że córka musi go obejrzeć. Wszystkie kobiety na świecie powinny ten film obejrzeć, jako przestrogę,żeby nigdy nie wsiadać z nieznajomym do samochodu,bo może je spotkac to co spotkało dziewczynę w tym filmie.
Film niesamowity. Lece pa pa
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 24 sie 2008, 12:13

No i dobrze,ze nam o tym napisałaś. Wiemy,ze tylko troche pomarudzilaś . Sabrina a może zapisz sie do takiego klubu czy stowarzyszenia czy jak to sie tam nazywa gdzie sa osoby, kt óre zajmuja się ta tematyką, to bedziesz miala wieksze grono osob zainteresowanych ezoteryką. A może należysz już? Ja czasami mam takie chwile,ze chciałabym wsiąć w auto i jechac do nikąd, moj mąz patrzy na mnie i niczego nie rozumie. Dwa światy. On domator mocno stapajacy po ziemi, ja bujam troche w oblokach i lubię ruch ciagle cos nowego i tym sie rożnimy. sam nigdzie nie chce jechać i trzyma sie mojej spodnicy raczej.

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 24 sie 2008, 12:25

babina7 pisze:Córka jest już na swoim, to sex mogę uprawiać kiedy chcę i gdzie chcę. Nie muszę gotować więc schudłam do rozmiaru S jak przed ślubem. Je
Kochana Ty ten nik to dla przekory wymyslilaś, bo ty nie babina a rycząca pięćdziesiątka. fajnie to napisałaś. Kazdy wiek ma swoje dobre i złe strony. I wszystkie te dobre wymienilaś, pod , ktorymi i ja sie podpisuje. Ale jak Ty robisz,ze nie gotujesz. Ja kurde musze temu mojemu gotowac, co prawda obiad robie przewaznie na dwa dni, ale to wymyslanie, mycie garow itd wkurza mnie. Już coraz mniej staram sie. Ziemniaki przewaznie stary obiera ale i tak nie lubię. Tym bardziej,ze teraz musze sobie co innego gotowac bo sie odchudzam. jestem w szoku masz rozmiar S czyli co 38 a ja 42. No nie chyba najgrubsza tu jestem, aż wstyd. Napisz jak zrobiłas,ze schudłaś.

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”