Moderator: Zespół I
Tak palci sie, ale rozne kwoty i nie w kazdym szpitalu, ale przewaznie tak.Michitka pisze:W Polsce chyba nawet płaci się za poród rodzinny prawda? i za znieczulenie zewnątrzoponowe?
To wynika z budowy rdzenia kregowego i miejsca podania srodka znieczulajacego- rdzen otoczony jest trzema oponami. Pomiędzy oponą twardą i podpajeczą znajduje się przestrzeń wypełniona płynem rdzeniowo-mózgowym. W rejonie lędźwiowym ta przestrzeń jest dość łatwo dostępna. Roznica polega na tym ze w jednym znieczuleniu nie narusza sie opon w w drugim tak.Michitka pisze: virrie (choć z tej samej branży jesteśmy) to wytłumacz mi czym rózni się znieczulenie wewnatrz a zewnątrzoponowe?

kiepsko ze za wszystko trzeba placic....W Polsce chyba nawet płaci się za poród rodzinny prawda? i za znieczulenie zewnątrzoponowe?
O ciekawevirriel pisze: Prawdopodobnie nie ze strachu. Wymioty sa reakcja fizjologiczna podczas rozwierania i schodzenia glowki w glab kanalu rodnego.

Nie bardzo rozumiem? Przy porodzie czy po porodzie? Bo przy porodzie to pielegniarka raczej nie ma czego szukac.cukiereczekPL pisze:nawet chyba jak chcesz zeby pielegniarka byla przy tobie to sie placi.....
Widzilam bardzo wiele wymiotujacych kobiet. To wynika z fozjologii, stres moze jedynie to potegowac. Wierz miPoli pisze:O ciekawe, tylko dlaczego ja rzygalam,ze wszytskim rodzacych dziewczyn, ktore spotkalam, podczas mojego pobytu w szpitalu
.
Znieczulenie zewnatrzoponowe w zaden sposob nie szkodzi dziecku.- to sa jakies bzdury ! Nie wierzcie jak ktos cos takiego bedzie usilowal wam wmowic. Bzdura, bzdura i jeszcze raz bzdura !byl szal na naturalne rodzenie, bez znieczulen, poniewaz to szkodzi dziecku.
Dziwne, nici rozpuszczalne to jest juz raczej standard w polskich szpitalach. Choc skore krocza niektorzy lekarze wola szyc nierozpuszczalnymi, ze wzgledu na lepsze, szybsze i mniej powiklane gojenie. Natomiast szwy wewnetrzne (miesni krocza) przewaznie sa szyte nicmi rozpuszczalnymi.Samanthii pisze:...narzekala jednak na to ,ze zszyli ja nierozpuszczalnymi nicmi:o
mowy nie bylo o rozpuszczalnych![]()
...a sciagniecie ponoc bylo baaardzo nieprzyjemne....
Dlaczego ?ewa2517 pisze: lędźwiowego nie mogłam mieć

niema czego szukac?
cukiereczekPL napisał/a:
nawet chyba jak chcesz zeby pielegniarka byla przy tobie to sie placi.....
Nie bardzo rozumiem? Przy porodzie czy po porodzie? Bo przy porodzie to pielegniarka raczej nie ma czego szukac.