Życie zaczyna się po czterdziestce.Tak ja

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 31 lip 2008, 20:13

Olka39 i slusznie sobie obiecujesz :lol:
Ja moge powiedziec ze najpiekniejsze lata mojego zycia to lata po skonczeniu 40-stki,tylko wciaz mam nadzieje ze jeszcze mnie piekniejsze czekaja ...ale po piecdziesiatce :mrgreen: haha.
Nostalgia ,wspomnienia pachnacej trawy nie maja nic wspolnego ze smutkiem.Wspomnienia jak sa ladne to sie je przywoluje.
Tez onegdaj dbalam o swoj balkon,pielegnowalam i podlewalam kwiatki ,teraz zostal jeden suchy badyl.Ktorego podlewam jak mi sie przypomni.Ja to przyjmuje ze kiedys bylo tak ,a teraz jest inaczej.tez lubilam wieczorem wyjsc i posiedziec przy pachnacej maciejce.
A teraz siedze przy pachnacym elektryka kompie ,wieczorkiem slucham szumu jego silniczka, :mrgreen:
i tez mi dobrze.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 31 lip 2008, 20:18

ullrike pisze: A teraz siedze przy pachnacym elektryka kompie ,wieczorkiem slucham szumu jego silniczka, :mrgreen:
i tez mi dobrze.
Ha ha to tak jak ja i tylko patrze czy mi cie cellu na udach powiększa :mrgreen:
Mąż niedawno wyszedł do ogrodu i jak wrócił to powiedział....
-Ładnie mamy w tym ogrodzie
Ja mu dopowiedziałam,no ale samo sie nie posiało! a on
- no jak,przecież to wszystko samo rośnie już od lat.
No i po tej jego wypowiedzi miałam wziąć sekator [wielkie nożyce do cięcia gałęzi] i obciąć mu...nooo dalej sobie dopowiedzcie ;-)
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 31 lip 2008, 21:11

hahaha :mrgreen:
Może się jeszcze przydać, nie obcinaj może na razie :-o Najwyżej sam koniuszek :-)
Wiecie, ja to lubię miasto. ostatnio leniwa jestem. Ale czasem lubię w letnie wieczory przed knajpą posiedzieć. Lubię połazić bez celu po ulicach. Lubię tę całą ciasna zabudowę, bramy, podwórka. Ilość miejsc gdzie można iść.
Najpierw się cieszyłam, że mąż nie ma ciągotek na "działeczki" i "domeczki". Szczególnie te działki sto kilometrów od miasta to była plaga. Zawsze mi się to kojarzyło z przymusem jeżdżenia (no bo się już ma) i z pozbawieniem się innej formy wypoczynku.
Potem był okres gdy miałam ochotę kawałek ziemi kupić. Albo w Bieszczadach (fajne działki były), albo pod miastem. Jakoś mąż sie chyba bał, że finansowo może być rożnie. Dotarł tez do mnie argument, że o działkę, nawet bez domu tez trzeba dbać i czas pochłania. A działka odległa od domu kłopotliwa jest. No i nie mamy działki. Czego szczerze mówiąc chyba nie żałuję. Bo dzieci się wyniosły i co? Sami z mężem w głuszy byśmy siedzieli?
A osiedla strzeżone są jakieś klaustrofobiczne. Ogrodzone. Miejsca nie za dużo (grunt przecież drogi).
A roślinki na balkonie - i owszem. Najlepiej skalniaki :-D Ale wino dzikie tez jakoś wytrzymuje, choć trzeba o niego trochę dbać. No i obowiązkowo dużo rukoli. I bazylii. Bo bardzo lubię. Ale to nie są kłopotliwe hodowle.

Awatar użytkownika
ewawawa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: ewawawa » 31 lip 2008, 21:58

przepraszam, ze sie wkradam na nie swój teren ale Muflon, jak sie uprawia rukole? mam balkon na wschod-wschod-poludnie - od rana do 14:00 zywe slonce. daloby rade?
kupuje sie nasionka, sadzonki, jak? ja uwielbiam rukole!
5.02.2009 400 ES HP Brzuchański
22.02.2010 total nose again Łatkowski

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 31 lip 2008, 22:00

muflon2121 pisze: A osiedla strzeżone są jakieś klaustrofobiczne. Ogrodzone. Miejsca nie za dużo (grunt przecież drogi).
Nigdy nie byłam na takim osiedlu ale na filmach widziałam haha i tak sobie pomyślałam,że dobrze by było nie miec tego ogrodu,tej kostki,bo to do końca życia obowiązek :-?
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 31 lip 2008, 22:23

A ja mam raj na ziemi , cudny ogrod pieknie zaprojektowany ,ogromny dom , strumyk, daniele , osiolek hihi i to wszystko sprzedalismy by wybudowac inny dom z zastosowaniem najnowoczesniejszych technik na ogrzewanie , izolacje i takie tam :roll: Bedzie mi ciezko zostawic to wszystko mimo ze plany sa obiecujace . Jestem juz tak rozpuszczona jak bicz panski ze nie potrafie sie przestawic na inne tory ! Mam za dobrze :roll: Zadaje sobie glupie pytania ; jak ja bede zyla przez dwa lata w domu w miescie bez znanych mi wygod , z mini ogrodkiem , halasem od ulicy . Musze sie obudzic :-x A wiecie gdzie mieszkalam kiedys w Polsce ??? w wiezowcu w 2 pokojach ! Latwo sie uzaleznic od dobrobytu ! Dwa lata CHOLERA to dlugo :evil: :roll:
Nie mam dzisiaj nastroju , jestem jakas nieobecna , smutna , zmeczona . Wybaczcie dziewczyny ze zasmiecam Wam nowy watek . Jutro bedzie lepiej :-) Buziaki od Beatki
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 31 lip 2008, 22:28

ewawawa ja rukolę sieję z ziaren. Są w sklepach ogrodniczych. Do skrzynki takiej podłużnej, balkonowej, ale głębszej, nie tej najpłytszej. W dwóch rzędach. Jak wyrośnie i ma listki
92-3) takie na pół palca, to wyrywam na chybił-trafił, tak przerzedzam (i jem oczywiście to wyrwane). Noi dużo podlewam. jak ma już te charakterystyczne, zygzakowate liście, to te liście obrywam, a reszta odrasta. U mnie stoi na południowym balkonie i ma sie dobrze.
Teraz mam w skrzynce i jeszcze w dużej donicy.
Sabrina , to nawet nie są osiedla, tylko 1 blok lub 2 bloki ogrodzone. fatalnie wygląda. Fakt, że dom to obowiązek. Ale całkiem sporo ludzi nie potrafi inaczej żyć.

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 31 lip 2008, 22:30

muflon, to zalezy jakie osiedle...
Kocham mój nowy biust. Szkoda, że nie poszłam na zabieg wcześniej....

Awatar użytkownika
natalya
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: natalya » 31 lip 2008, 22:42

widze, ze sie tu zrobil topic o ogrodach;)))))
18.07.07 dr Cieslik- calkowita korekcja nosa
12.08.08 dr Cieslik- powiekszenie ust

Awatar użytkownika
ewawawa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: ewawawa » 31 lip 2008, 22:51

MUflon dzieki :-) super.
a teraz jest sens ja siac na poczatku sierpnia?

jak tak, to jutro ide kupic nasionka - ciekawe czy znajde.
5.02.2009 400 ES HP Brzuchański
22.02.2010 total nose again Łatkowski

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”