Tesciowa i TY ????

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

hipnoza
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: hipnoza » 28 lut 2008, 11:30

Teraz po tym co musiałam przejść myślę podobnie jak zuzinka.To niesamowite ale czasami taka nieprzychylna teściowa jest naszym najlepszym nauczycielem, dzieki temu dotarło do mnie że moje życie jest ważne i nie należy pozwolić na brak szacunku do siebie, po takich przejsciach mimo ze zostałam sama z córeczką stałam się silniejsza wewnętrznie. Teraz czuję że moje potrzeby się liczą i mam prawo do szacunku. Naprawde nie wiem jak to sie stało że zaczęam tak myślec, bo naprawdę był okres żę się całkowicie się załamałam, szczególnie jak widziałam co wyprawia moja teściowa i jej słowa: "ochrzcij dziecko w szpitalu bo po co potem robic zamieszanie, wysłałam go do pubu żeby się zrelaksował, na dyskoteke bo był zdenerwowany, ty sama miałaś wychowywać to dziecko,nie bedzię sie zajmował dzieckiem, on przez ciebie i dziecko zawala szkołe", a najlepsze jest to że córka mojej teściowej urodziła miesiąc po mnie swoje pierwsze dziecko i wiem z własnego doświadczenia jak bolało jak tamto dziecko było najwspanialszym na swiecie a moje odeszło w zapomnienie :(

zuzinka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: zuzinka » 28 lut 2008, 11:40

hipnoza ta Twoja tesciowa to GLUPIA KROWA!!!
na pewno sobie ulozysz zycie, masz dla kogo zyc dla najwspanialszej osoby na swiecie DLA SWOJEJ CORECZKI. i wiedz , ze nie MA TAK CZYSTEJ I PIEKNEJ MILOSCI JAK MIEDZY DZIECKIEM A MATKA, ZADNA MILOSC NA SWIECIE DO FACETA NIE JEST W STANIE TEMU UCZUCIU DOROWNAC

pamietaj o tym, aby w przyszlosci jakis facet nie przycmil Ci tej milosc do dziecka

Nigdy nie stawiaj faceta na pierwszym miejscu jak masz dziecko.

to ono bedzie cie motywowalo do dalszych dzialan i bedzie tym motorem napedowym

dzieki dziecku bedziesz tez silniejsza

a faceta oczywiscie mozesz miec ale musi szanowac ciebie i twojego skarba.

kobieta nie moze byc ponizana, kobiecie nalezy sie szacunek dlatego ,ze jest przede wszystkim matka dziecka i żona

i na koniec

TWOJ BYLY MAZ NIGDY NIE DA SZCZESCIA INNEJ KOBIECIE, kiedys wspomnisz moje słowa
26/11/2008r. - dr Kasprzyk powiĂŞkszenie piersi

Awatar użytkownika
Annetta
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Annetta » 29 lut 2008, 22:01

Hipnoza, naprawde wiele przeszlas i ta okropna tesciowa (skad takie baby sie biora :evil: )
Trzymaj sie, napweno sobie ulozysz zycie i znajdziesz kogos kto na Ciebie i Twoja coreczke zasluguje :-D
Bardzo fajnie napisal Ci Zuzinka :-)

pozdrawiam :p

Awatar użytkownika
ariela
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: ariela » 01 mar 2008, 13:50

Hipnoza żal słów na tego babsztyla. No i zal faceta ktory nie ma swojego rozmumu :doubt:
7.09.07 --> To by³ mój dzien :)

*75C*

Awatar użytkownika
agus_dan
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agus_dan » 01 lip 2008, 23:03

Wroce do tematu tesciowej, moja niestety okazala sie z gatunku tych drapieznych,
jakos nie przypadlam jej do gustu z powodu ze lubie piwo, no nic, kupilismy kawalerke bo nie chciala abym u niej mieszkala ale kawalerka tez jej sie nie podobala pierwsze slowa przy wizytacji-ale macie brzydkie drzwi i wogole jakas taka mala, jak zapraszala na swieta to zwracala sie tylko do mojego chlopaka i niby to nas oboje miala na mysli, o dziewczynie brata mojego chlopaka w pierwszy dzien mowila moja Moniczka, nam nie dala nic im wysyla kase, zaprosilismy ja na wakacje im daje na wesele, nie jestem zazdrosna jest mi po prostu przykro
tesciowa dziwny twór
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.

15/06/10 operacja noska -dr Łątkowski

Awatar użytkownika
shandapanda
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: shandapanda » 02 lip 2008, 03:05

agus twoja tesciowa powinna byc dumna,ze ma taka sliczna synowa :roll:

Co do mojej 'przyszlej' tesciowej-nie moge narzekac,gdyz dobra z niej kobieta.Sa oczywiscie sprawy,w ktorych sie roznimy ale na ogol nie mam co narzekac :mrgreen:
21.01.2009' -350cc Eurosilicone HP
15.10.2010'- nie ma juz Gucia =(

Maj 2010- 'Powrot do natury'-grupa wsparcia :D czyli zapuszczamy wloski ;)

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 02 lip 2008, 14:55

agus_dan pisze:tesciowa dziwny twór
zapomnialas o "po" przed twor :lol: :lol: :mrgreen:
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
agus_dan
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agus_dan » 02 lip 2008, 18:27

hi hi rzeczywiscie cukiereczku :mrgreen:
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.

15/06/10 operacja noska -dr Łątkowski

Awatar użytkownika
tOOsia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: tOOsia » 02 lip 2008, 21:31

Ja na moja przyszłą teściową nie moge powiedzieć nic złego bo ma dobre serce kobicina i tyle lat wytrzymała ze swoim mężem i synem, ze normalnie ją podziwiam ;-)
Tylko raz mi zrobila przykrośc sugerując, że mam mały biust i ciągle mówi do mnie "chudzinko" czego strasznie nie lubię bo ja całe życie próbowałam przytyć (nareszcie nabrałam trochę na zadku i brzuchu, chłop szczęśliwy bo am za co chwytać ;) ) ale poza tym się lubimy ale wszystko może się zmienić w przyszłym roku, kiedy zamieszkamy pod jednym dachem (mają duży dom wybudowany z myślą o moim mężczyźnie ale nie pomyśleli, żeby zrobić dwurodzinny :P)
Niestety teścia mam ciężkiego :/ ma taki sposób bycia, że chyba się bedziemy trzaskać po twarzach ;-)

Natomiast mój mężczyzna ma na odwrót, ma strasznie pod górkę z moją mamą, która uważa, ze poprzedni mój chłopak był lepszy (był w jej typie jeśli chodzi o wygląd :/ ), strasznie go obserwuje, wypytuje o politykę i kościół ( :/ ) non stop mówi mi, że mam go nauczyć do koscioła chodzić ( :/ ).
Za to ojca mam takiego, ze każdy by chciał takiego teścia mieć (wszystkie moje koleżanki i koledzy go lubią hehe i ja tez go bardzo lubię :) ).

Boję się zamieszkac z nimi, lubię ich ale pewnie pod jednym dachem zepsuje się wszytsko... :/
24 styczen 2012 - korekta nosa. Dr Stepniewski. JUZ PO!!! JESTEM TAAAAKA SZCZESLIWA !!!

Awatar użytkownika
salome
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: salome » 28 lip 2008, 13:56

Ja myślałam, że moja przyszła teściówka jest dla mnie niemal druga mamą, ale tylko do czasu. Mój facet ma czwórke rodzeństwa, bardzo dorosłego - i niestety jest niańka dla nich wszystkich. Mieszka wraz z nimi i mamą.Nie potrafią zrobić sami chyba nic oprócz zakupów także jest na każde ich zawołanie. Jakakolwiek odmowa z jego strony powoduje, że jego matka wymysla mu od leniwych i niewdzięcznych. Myślę o dziecku i małżeństwie w niedalekiej przyszłości, ale bardzo się boje, że oprócz męża uzyskam jeszcze całą jego rodzine, nie od święta lecz na co dzień. Tesciowa jest miłą kobietą, i mysle sobie że jednak nalezy jej sie szacunek za wychowanie syna, ale z drugiej strony nie potrafię zaakceptować, że usiłuje sterować życiem swego syna i mnie w zbyt duzym stopniu.
Si vis amavi, amo

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”