Co studiujecie, gdzie pracujecie, co zamierzacie???

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 18 maja 2008, 12:43

Czasami pasja przegrywa konfrontacje z rzeczywistością... :(
Coraz częściej myślę, że ja nie nadaję się na praktyka, że tak powiem...

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 18 maja 2008, 13:55

Virriel --już ci się lekarski znudził i taka odmiana na inny kierunek??

Podobno lekarze też mało zarabiają

Mi chodzi o elektroradiologię, ja na lekarski się nie nadaję nie zapamiętałabym tego wszystkiego i cały czas się zastanawiam jak to robią ci studenci
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 18 maja 2008, 14:58

virriel pisze:Czasami pasja przegrywa konfrontacje z rzeczywistością...
niestety...
ale czasem warto jest robic -mimo wszystko to co sie lubi...
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
Vodia
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Vodia » 18 maja 2008, 15:27

virriel pisze:Jeśli chodzi o mnie to od przyszłego roku chyba wybieram się zaocznie na ekonomie albo bankowość i finanse
Powiem Ci ze do rachunkowosci trzeba miec pasje i pelne zaangazowanie.
To wlasnie jak lekarz, ciagle trzeba sie ksztalcic, znac coraz to nowsze i bardziej skomplikowane przepisy prawa :? bo inaczej sie ginie.
To sie wydaje straszliwie nudne jesli sie nie ma poprzewracane i sie tym nie pasjonuje.

A najgorsze jest to, ze po skonczeniu studiow nic tak na prawde sie nie umie :? i nikt do pracy za bardzo przyjmowac nie chce. Chyba ze na asystenta za 900zl :evil:
Przedmiotow z finansow jest tyle co na zarzadzaniu. ew godine moze 2 tygodniowo wiecej :?
Trzeba kursow, szkolen, setki godzin zeby sie przygotowac i gafy nie walnac...
11.06.2007 - nos (CKN) - dr Łątkowski
21.03.2016 - znowu nos (część chrzęstna) - dr Skupin :)
czas na usta...

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 18 maja 2008, 20:32

Michitka - nie chodzi o znudzenie... Chodzi o wytrzymałość psychiczną na pewne rzeczy, o to że teoria a praktyka to dwie różne rzeczy, o to, że jeszcze wiele lat nauki przede mną, a obecnie zmieniły mi się plany życiowe, o to, że nie czuje już pasji i radości i za bardzo to wszystko przeżywam... Poza tym wszędzie te układy :doubt: Długo bym mogła o tym pisać, ale nie chcę... A zarobki to swoją drogą- ja akurat mam o tyle komfortową sytuację, że posiadam alternatywne źródła dochodów ;)
A co do zapamiętywania- fakt, jest tego trochę, ale to wszystko łączy się w logiczną całość i jedno wynika z drugiego.

Vodia- mnie bardziej ciągnie w stronę giełdy, Forex'a i ogólnie inwestycji i zarządzania ryzykiem. Już trochę teraz się w tym obracam i coraz bardziej mnie to wciąga ;)

Awatar użytkownika
Vodia
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Vodia » 18 maja 2008, 21:02

virriel to moze ty na maklera idz :-D
Ciekawa praca i ciekawe pieniadze. Taki makler sobie nawet zarabia 15000 mies :!: jak jakies wieksze miasto :p
11.06.2007 - nos (CKN) - dr Łątkowski
21.03.2016 - znowu nos (część chrzęstna) - dr Skupin :)
czas na usta...

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 19 maja 2008, 21:34

Virriel co bym dała zeby być na Twoim miejscu:) zawsze marzyłam zeby zostac lekarzem, ale los troche namieszał i stety niestety jestem specem od stosunków międzynarodowych ;-)
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 20 maja 2008, 16:07

Chciałabym być maklerem, ale z tego co wiem to najpierw trzeba zrobić licencję, a to nie jest takie proste- ale z drugiej strony wszystko jest dla ludzi ;-) Może spróbuję- kto wie ;-) :-D

Dominicana- możemy się zamienić jak chcesz :-P ;-)

Awatar użytkownika
haneczka5
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: haneczka5 » 31 maja 2008, 17:04

ja jestem na 3 roku psychologii... potem może szpital psychiatryczny moze jakieś uzależnienia lub 3 opcja ktora na razie niech pozostanie tajemnica :) a gdybym byla mniej leniwa i gdyby studia medyczne trwaly troche krocej to poszłabym sobie na psychiatrie... ale to juz chyba zostanie tylko sfera planow... a szkoda
Life moves pretty fast, if you don’t stop and look around once in a while, you might just miss it…

23.07- nowy nos od Kubasika :)

Julka.
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: Julka. » 10 cze 2008, 16:51

Ja do studiów mam jeszcze dużo czasu i póki co kilka planów, które mogą się zresztą zmienić. Bardzo chciałabym studiować germanistykę albo dziennikarstwo. Biorę też pod uwagę historię, etnografię, psychologię i kilka innych rzeczy. No i marzenie to szkoła teatralna, ale trudno się dostać, a jeszcze trudniej wybić... No cóż, zobaczymy. ;)
27 czerwiec 2008 rok - Nos u dr Kubasika.

"...I niech wichry losu uniosÂą CiĂŞ do gwiazd."

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”