Na emigracji- czyli jak sie odnaleźć ?:)

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 29 lut 2008, 22:30

Czytalam kiedys na szkocja.net o takich zatruwajacych zycie przypadkach,tylko dlatego,by uprzykszyc zycie polakom by sie wyniesli,bo przeszkadzalo im,ze mieszkaja kolo nich. Np ze pralka chodzi albo,ze wode jak splukuje to slychac,albo ze gosciowa chodzila rano po domu i bylo slychac a ona spala,normalnie mowie-masakra!!! Ale nie wiem czy to bylo na councilu czy na "normalnej" (czytaj wzglednej/bo brytyjczycy i tak nie sa zupelnie normalni,gdziekolwiek zamieszkasz moze cie cos spotkac z ich strony) dzielnicy.
Ja juz mam dosyc jak bardzo nas nienawidza! oh(m1
A moze tak zbierzemy sie i powrocimy wszytskie do kraju... :p Ale by brytyjczycy odetcheneli a w ich kraju zapanowaloby smrod brud i lenistwo.
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 29 lut 2008, 23:07

Nastolatki sa najgorsze,to wszystko przez wpojona do nas nienawisc przez niedouczonych ludzi,ktorzy mysla,ze im prace zabieramy albo miejsce w ich kraju oraz przez bezsresowe wychowanie,ze wszystko im wolno. Zreszta oni zabijaja tez siebie nawzajem,niedlugo calkiem wygina,w glasgow sa to pospolite przypadki nozownikow,i duzo szkotow jest tu pocietych na twarzy,widzialam takiego co mial 4 glebokie bruzdy od noza od samego czubka glowy przechodzace przez twarz i stal gdzies w sklepie jako ochroniarz.
A czy w Dublinie to jest pierwszy przypadek,gdzie ofiara rasizmu padl Polak? Tu jest to duzo czestsze i napewno sie tak z nami nie solidaryzuja,jak slysze w necie o irladnii.
Gdy bede miec dostatecznie duze dzieci napewno juz bede daleko stad,nigdy nie pozwole by moje dziecko chodzilo tu do szkoly!
A ciekawe,ze codziennie na onecie jak wchodze pisza o W.Brytanii jak nas nienawidza i jak im przeszkadzamy,i powoli zaczynam sie zastanawiac co mnie tu trzyma(no wiadomo co) i coraz bardziej sie zastanawiam nad zmiana kraju i mysle powaznie o tej Ameryce-jakos nie slychac,zebysmy tam komus specjalnie przeszkadzali...
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 29 lut 2008, 23:38

Londyjka pisze:A czy w Dublinie to jest pierwszy przypadek,gdzie ofiara rasizmu padl Polak?
raczej tak wczesniej nie bylo o takich rzeczach slychac... ani nie odczuwalo sie ze jest sie tu nie chcianym...cale szczescie ja tego nigdy nie odczulam ....
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
Katty
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Katty » 01 mar 2008, 00:58

Napradwe przykro czytac, ze Polacy sa tak nielubiani...Ale wiem, ze tu chozi o to ,ze nagle tylu Polakow przyjechalo do Anglii, Holandii...Bo jakby przyjechala mala grupka to by wszystko bylo ok! Ale, ze w ciagu krotkiego czasu przyjechalo tysiace ludzi z jednego kraju ,to zaczely sie problemy. Z jednej strony rozumiem Anglikow, bo wyobrazam sobie jakbym mieszkala w Polsce i nagle by przyjechalo tysiace ludzi z np ..no nie wiem z Bialorusi albo z jakies innego biednego kraju, to moze tez bym sobie pomyslala: pfff!! Ale mysle ,ze jakby taka grupa ludzi zachowywala sie kulturalnie, to nic nie mialabym przeciwko. A o Polakach niestety czesto slychac, ze zrobili to i tamto. Sama juz nie wiem co mam myslec...uwazam ze winni sa i Anglicy i Polacy (ci poszczegolni, a my wiemy o jakich mowa). Dziwnie sie to stalo z ta Unia Europejska..niby dobrze, ze Polska do niej nalezy, bo duzo ludzi moglo wyjechac do pracy oficjalnej, polepszyc sobie zycie. Ale z drugiej strony jakies takie same problemy sie porobily....No i to Euro maja wprowadzic do Polski...wyobrazam sobie nastepne problemy..wszystko podrozeje...nie wiem co to bedzie. :roll:
Dr Latkowski 26.08.2011 - nos czesc chrzestna

Awatar użytkownika
ghostdog
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: ghostdog » 01 mar 2008, 05:13

Ocho Londyjko to chyba czesciej sie napotkalas na takie nieprzyjazne zachowanie brytyjczykow niz ja...i moi znajomi...jakos w Edim spokojowo(odpukac) i nigdy zle nie poczulam sie bedac polka...ale i tak nie chce tu mieszkac...a Mis chce :roll: :evil:
2006 Latkowe cycuchy
2008 Kasprzykowe powieki
botoxik here i come:)

Awatar użytkownika
Annetta
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Annetta » 01 mar 2008, 09:50

Az nie chce mi sie wierzyc ze ludzie moga az tak nie nawidziec innego czlowieka tylko dlatego ze jest obcokrajowcem :cry: Ale rasizm zawsze istnial i zawsze bedzie na swiecie :cry:

Szkoda ze Angole nie pomysla o tym ze przez naszych ludzi ekonomia sie im poprawila przez to ze wynajmujecie domy, placicie podatki, wydajecie pieniadze w ich kraju) a ze oni leniwi do pracy to ich zazdrosc sciska. :evil:
Dziewczyny uwazajcie na siebie, moj brat mieszka w Menchester i juz kilka razy uciekal przed grupa napitych Angoli, ktorzy sami szukaja zaczepki :p Na szczescie nie dopadli go.

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 01 mar 2008, 11:15

ghostdog pisze:Ocho Londyjko to chyba czesciej sie napotkalas na takie nieprzyjazne zachowanie brytyjczykow niz ja...i moi znajomi...jakos w Edim spokojowo(odpukac) i nigdy zle nie poczulam sie bedac polka...ale i tak nie chce tu mieszkac...a Mis chce :roll: :evil:
Dlatego,ze Edunburg jest stolica,wiec drogim miastem i ludzi najnizszej grupy splecznej przebywaja tam rzadko bo sobie nie poradza W glasgow-ogromnym miescie farbrycznym latwiej o byt. Wiec to zrozumiale,ze im wiecej przebywa sie wkregu takich ludzi latwiej uslyszec ich niewybredny niewyksztalony jezyk. Dziewuchy w wieku nastu lat w weekendy stoja po calym miescie prawie cale porozbierane przed dyskotekami na kilometrowe kolejki,ciekwe ze im zimno nie jest... :o nie podoba mi sie takie spoleczenstwo,ale kazdy ma prawo lubic co uwaza. Moze komus to np odowiadac,mi nie i nie chodze tu na dyskoteki. te dziewczyny sie w ogole bardzo wulgarnie zachowuja,i to nie jest tylko moja opinia. Nawet wczoraj na onecie o tym czytalam,ze sa coraz gorsze...ale to juz rozmowa z innej beczki. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
ghostdog
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: ghostdog » 01 mar 2008, 14:02

Takie dziewuchy sa i w Edynburgu....wczoraj wlasnie mielismy fotke na bramce by jednej nie wpuszczac ...bo 2 razy atakowala laske ktora pracuje na biletach...ale i znowu powrot do counsilu...mieszkaja obydwie na takiej counsilowskiej dzielnicy....
Co do Glasgow to sie zgodze...duze miasto i duzo nieciekawych miejsc...
Tutaj sa tez takie kluby ulubionych przez skimmies ale ochroniarze nazywaja je meat markets i zawsze jest tam ambulans i policja okolo czasu zamkniecia...polacy tez tam chodza i tez czesto biora udzial w przepychanko-bijatykach.
Ja pracuje w klubie w samym centrum. Bylas w Edim wiec wiesz ze Princess street to glowna ulica ...a ja robie na ulicy rownoleglej...i tez tam chodze sie bawic i jest super bo normalni ludzie....
P.S...a nie rozwazaliscie przeprowadzic sie do Edka?Mieszkanie 2 os na mojej dzielnicy to 500 i w wielu przylegajacych miejscach tez tak 450-500 a jest to 10 min od centrum....
2006 Latkowe cycuchy
2008 Kasprzykowe powieki

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 01 mar 2008, 17:51

Co do bijatyk gdzie polacy tez sie chetnie udzielaja to jest to akurat typowe... :roll: duzo Polakow oczywiscie ma podobnie niespecjalna opinie jak szkoci,a potem sie dziwia...
Myslalam o Edim juz na poczatku ale drogo jest i malo pracy. 500f za samo mieszkanie jest akurat duzo,my tak placimy z taxem a i to uwazam za duzo jak na obrzeze Glasgow. Moj Mis tez pracuje w ochronie ale nie w klubach(dzieki Bogu :roll: ). Teraz ochrania pewien obszar plywalnia,lyzwy,i cos tam-fajne miejsce,czesto tam chodzimy nabasen,ale jak mi opowiada co tam te gowniarze wyprawiaja to...wlasnie najgorsze sa te 13-15stki,ktore mysla,ze wszystko im wolno i nikt im nie podskoczy(boze jakie one sa glupie) i dolatuja na mlodsze do bicia ale rzucaja sie na ochroniarzy. Wczoraj np przyszla na lyzwy jakas najeb...10latka,ale jej nie wpuscili,i zadzwonila po matke,a ta przyszla z nia i na nich,dlaczego nie chca wpuscic jej corki,a ta sie na nogach ledwo trymala :? zalosne to spoleczenstwo>niegdy nie chcialabym wychowywac tu dzieci dopiku beda na tyle male,ze nie beda rozumiec...

Awatar użytkownika
ghostdog
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: ghostdog » 01 mar 2008, 19:18

Ach no to faktycznie masz taniej...no widzisz ten kraj pokrecony wiec nie dziwie sie ze chcemy wracac...ale njgorsze ze tutaj sie duzo latwiej funkcjonuje...ja mam jeszcze dwa lata studiowania...wiec jakiekolwiek podejmowanie decyzji zostawiam na tzw.pozniej :doubt:
2006 Latkowe cycuchy
2008 Kasprzykowe powieki

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”