Na emigracji- czyli jak sie odnaleźć ?:)

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 29 lut 2008, 12:20

A wy macie mieszkania z agencji czy z counsilu? I ile placicie jesli mozna wiedziec? Ja sie mim wszystko bede starac o mieszkanie z counsilu bo jest duzo tansze,teraz placimy ok 500 f z taxem i jest to dla nas duzo pieniedzy.
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
Katty
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Katty » 29 lut 2008, 13:33

Londyjka- wyobrazam sobie ze 500f jest bardzo duzo..wogole mieszkania w Anglii sa drogie no i jak widze tez w Szkocji. Zawsze myslalam ze w Szkocji moze troche taniej...Moj chlopak wynajmuje pokoj w poblizu York za ktory placi 300F (a musi dzielic lazienke, kuchnie i pokoj dzienny z kims innym). A czy obecnie macie duze mieszkanie/dom? Bo moze znalazloby sie cos tanszego i mniejszego, ale zebys nie musiala mieszkac w council ,bo tam strasznie, doly spoleczne, holota. Jak Ghostdog mowila ze tak niebezpiecznie..napewno wieczorem strach tam wyjsc na ulice. :?
Dr Latkowski 26.08.2011 - nos czesc chrzestna

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 29 lut 2008, 17:13

Katty,mamy male mieszkanie ale w dobrej dzielnicy,tu nie ma takich ludzi,raczej na poziomie.tez sie boje councilu ale pocieszam sie,ze niektore nie sa takie zle.
Mieszkanko mamy male,jedna sypialnia + living room. Mieszkamy na szczescie sami! Caly czas mieszkalismy z kims i mam juz podtad! Nigdy w zyciu mieszkania dzilelic z obcymi ludzmi!! A mieszkanka tanszego nie znajdziemy,w samym Glasgow sa jeszcze drozsze,dlatego mieszkamy pod...
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
ghostdog
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: ghostdog » 29 lut 2008, 18:19

Z tymi dzielnicami jest tak ze akutat w Glasgow czy Edynburgu sa one przynajmniej nieciekawe...a te dalej od centrum wrecz okropne....biorac chate z counsilu trzeba rozwazyc ze jak bede miala dziecko to czy nie bedzie ono musialo chodzic z jakimis popaprancami do klasy itp...dlatego ja sie staralam trzymac od tych dzielnic daleko...a jak kupowalismy mieszkanie to dostalismy liste dzielnic od znajomych szkotow ktore nalezy unikac...mimo dobrych rad kumpela kupila wlasnie w takkiej counsilowskiej dzielnicy mieszkanie...bo wiadomo taniej..wlozyla mase kasy w remont...a teraz ma tylko zszarpane nerwy przez sasiadow..ma co drugi dzien naslana policje itp i nie moze temu przeciwdzialac jak sasiadka dzwoni po dzielnicowego....geby sasiadow zakazane i depresyjne otoczenie...dlatego nigdy na to nie pojde....
Ale to jest moj tylko punkt widzenia..i innym osobom moga pewne rzeczy nie przeszkadzac ;)
2006 Latkowe cycuchy
2008 Kasprzykowe powieki
botoxik here i come:)

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 29 lut 2008, 18:38

No tak,ty kupilas dom. My na to nie mamy kasy. A i tak nie zainwestowalabym w to,bo tak za pare lat zmienie panstwo. Wiec nie ma sensu. Jak bym znalazla takie miejsce na swiecie gdzie bedzie m super wtedy o kupnie moge pomyslec.
a dlaczego sasiadka dzwoni po dzielnicowego? :roll: Cos jej przeszkadza czy sobie cos ubzdurala? Ma jakies powody czy tylko dlatego,ze to polka? Ja tez sie boje takich dzielnic i wiem mniej wiecej gdzie w glasgow za chiny nie pojde,tez mam taka liste:jest to ibrox,arden,pollok,govan i pare innych.I to zaznaczam w urzedzie. jak dostane jakies kiepskie to wiadomo,ze nie pojde. Nie chce widziec tych zakazanych mord,zaczepiajacych i agresywnych malolat,szczegolnie dziewuch,chlopacy nie sa tacy zadziorni,przynajmniej do plci zenskiej,a pare razy zdazylo mi sie,ze jakies szkotki typu melina mnie zaczepialy bo jestem polka. Nie chce tez tak mieszkac.Tu gdzie jestem teraz jest cod miod ale drogo. I ludzie wygladaja normalnie a nie te przecpane i bez zebow brudasy lazace po centrum. Nawet szkoci z wyzszych sfer chca sie jak najdalej odciac od takich ludzi,wiec dlatego dzielnice sa takie podzielone.
A w Edim sa brzydkie te councile? Ja wiele razy tam jestem bo jest co zwiedzac,i jakos nie trafilam na nic brzydkiego. A Edi jest stosunkowo malym miastem.Mozna powiedziec-miasteczkiem-do Glasgow.

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 29 lut 2008, 21:14

a mi sie juz tu nie chce mieszkac w tej Irlandi ale niestety zbyt duzo nas tu trzyma niestety np dom :doubt: itp.przez to zabicie tych dwoch chlopakow boje sie ze to dopiero poczatek...jutro o 18:30 na miejscu morderstwa podobno ma byc jakas manifestacja napewno tam pojade :| Jezu jak mi smutno ....ciagle o nich mowia w tv ...mieli tylko 27 i 29 lat....Boze nigdy nie wiemy co nas czeka,....
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
ghostdog
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: ghostdog » 29 lut 2008, 21:20

Oj widze ze wiesz Londyjko o co mi chodzi z tymi dzielnicami...a co do kumpeli to kupila chate na niby oki dzielnicy ale wlasnie tam gdzie sa stare domy i duzy counsilowski obszar...jej sasiadka wzywa non stop policje nawet za to ze nie nosi kapci tylko za bardzo halasuje w butach albo ze niby imprezuje a ona ma tylko kolacje Wigilijna..nieraz policja tylko do niej dzwoni zamiast przyjezdzac ale zatruwa jej to zycie...w citizen"s advice bureau nic jej nie pomogli...musialaby wytoczyc proces babie za stalking czy znieslawienie. Ja jej radzilam zmienic mieszkanie tzw.przeniesienie hipoteki...bo inaczej przez 5 lat tam utknela...rasistowskie uwagi tez slyszala...
Sa ciut spokojniejsze dzielnice...ale wlasnie trzeba wiedziec gdzie mieszkac...u nas ich nie zobaczysz bo nieraz z pozoru sa to nowe budynki...ale za to jacy mieszkancy...no i nie sa to osiedla w centrum alni na trasach gdzie sa zabytki...wiadomo dlaczego...
Kupilismy chate prawie trzy lata temu ale wtedy pracowalam full time w firmie kosmetycznej i 2 zmiany wrestauracji...to samo moj K...teraz to mam przeciagi w kieszeniach :evil: bo studiuje i pracuje 25h...ale wiesz ja tez nie wiem czy chce tu mieszkac ale po prawie 6 latach tutaj myslelismy ze bedzie to dobre posuniecie i kupilismy...zobaczymy co bedzie potem ;)

Misia a co sie stalo...bo ja nic nie wiem...caly czas rabotaju od wczoraj....
2006 Latkowe cycuchy
2008 Kasprzykowe powieki

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 29 lut 2008, 21:34

ghostdog pisze:
Misia a co sie stalo...bo ja nic nie wiem...caly czas rabotaju od wczoraj....
http://wiadomosci.onet.pl/3251321,relacjetveu.html
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
ghostdog
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: ghostdog » 29 lut 2008, 21:46

Wstrzasajace oh(m1
2006 Latkowe cycuchy
2008 Kasprzykowe powieki

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 29 lut 2008, 22:26

no , wstrzasające... nie dosyc ze piszą o nas jak najgorzej to jeszcze postanowili ze nas wytępią... wiecie ile razy mieszkając w belfascie widzialam napis polish out!! bardzo jest to niemile i wszystkiego sie odechciewa.. teraz kolejna tragedia... brak slow...

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”