Praca za granicą

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 03 sty 2008, 18:33

czemu sie pchacie do londynu laski ??? tam jest strasznie drogo tloczno i w ogole... nie polecalabym.... wiem bo bylam tam i wytrzymalam miesieac....

karolinka
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: karolinka » 03 sty 2008, 19:42

ja bym chyba tak nie umiała życ w innym kraju, wszedzie fajnie ale w domu najlepiej, a najgorsze jest to ze czesto za granica trzyma tylko KASA, moj brat bardzo chciałby wrócić ale tu w Polsce nie dadzą rady sie utrzymać, nie dadzą rady zacząć od zera, wszystko przez niskie pensje a roboty full, przyjada z narzeczona tylko na swoje wesele (koszta sa wielkie bo mamy liczna rodzine , a tam sami zarobią na całą uroczystość i wszytsko, nie żałując na nic ) tylko przykro słuchać, że chcieliby wrócić już, do znajomych do rodziny, kiedys wrócili ale na rok, wiecej nie dali rady, ja jeszcze studiuję i jestem na utrzymaniu rodziców ale niedlugo bede miala ten sam problem, gdzie mieszkać, bo nie ma u nas zadnych mieszkan do wynajecia, ewentualnie dla firm po 2000 zł i wzywz samego odstepnego :( przeraża mnie ta rzeczywistośc, skąd wziąść na wesele, mieszkanie, samochód, przeciez to sa podstawowe rzeczy, ehhh a za granice boję się jechać

Awatar użytkownika
ariela
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: ariela » 07 sty 2008, 13:26

a co powiecie na anglię tylko ze nie Londyn. Czy tam tez drogo i ciezko z praca w trAKCJE wakacji?
7.09.07 --> To by³ mój dzien :)

*75C*

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 07 sty 2008, 17:13

ariela, musisz wziac pod uwage ze na lato zawsze trudniej bo wiecej studentow przyjezdza... jak znasz jezyk to nie jest trudno... czy drogo? no na poczatek jezeli jedziecie we 2 to po 200 funtow musicie miec... byle nie do londynu bo tam to pewnie po 400... polecam polnocna irlandie... tanio jak na start...ale potem uciekac do lepszych ludzi...

Awatar użytkownika
toxic
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: toxic » 07 sty 2008, 20:31

ariela, w innych czesciach Angli zarabisz prawie tyle samo co w Londynie, a wszystko jest praktycznie o 30-50 % tansze.
24 MARCA 2010 Dr.Kasprzyk 265 TRF - w koncu je mam :)

http://pdgm.pitapata.com/j3qqp2.png

Awatar użytkownika
ariela
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: ariela » 08 sty 2008, 08:57

dzieki :) tylko ze ja jestem zielona i niewiem nawet na jakiego typu prace moge liczyc zwlaszcza ze tylko na czas wakajcji. Mi tam sie wogle nie usmiecha jechac ale chlopak sie uparl ze chce nowy samochod wiec solidarnie jedziemy razem :D Ja tam no anglii chętnie ale w ramach wakacji a nie pracy ale co mi tam :)
7.09.07 --> To by³ mój dzien :)

*75C*

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 10 sty 2008, 17:14

ariela, no jak chcesz tylko na wakacje to jedz w miejsce turystyczne.. gdzie sie sezon zaczyna w lato... a co do pracy to łap sie czego mozesz na poczatek byle nie tracic tylko zarabia od razu tym bardziej ze to na krotko.. a nie macie nigdzie znajomych???

malutkamysia85
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: malutkamysia85 » 15 lut 2008, 21:36

dziewczynki,
mieszkam od prawie roku w irlandii kolo limericka...i nie powiem nie wyobrazam sobie wracac teraz do polski.pojechalam w ciemno,po angiesku mowilam yes,no i hi.i tyle.po 2 tyg.znalazlam prace.po2,3mies. zlapalam jezyk.zycie spokojne.mieszkam w domu na przedmiesciach.zarabiam nawet dobrze.jest fajnie.glowa spokojna o nic sie nie martwie.

Awatar użytkownika
dotty
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: dotty » 15 lut 2008, 23:28

Hej malutka mysio!, ja mam podobne odczucia. Co prawda w Anglii jestem juz prawie 3 lata, ale od samego przyjazdu mi sie tu podobalo. Nie ma tego stresu zwiazanego z Polska rzeczywistoscia. Nikt tu sie nie przejmuje zmianami w polityce, podatkami, wzrastajacymi cenami itp. A zycie jest spokojne i na wszystko starcza :-)
15 stycznia 2008- nosek u Dr Skupina
11 maja 2010 - 325cc dr Skupin
8 grudnia 2017 - powieki górne dr S. Stępniewski

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 09 lip 2008, 13:43

Czarnulka --- mogłabyś podać nazwę tej agencji lub jakieś sprawdzone z pracą w USA
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”