Na emigracji- czyli jak sie odnaleźć ?:)

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 04 sty 2008, 18:33

Toxic to czysta obserwacja :-)
Aha.to co mi sie jeszcze podoba to to ze brytyjczycy nie odbieraja drugiego po wygladzie (nawet pary sa rozne,on przystojny,ona zdecydowanie z nadwaga ale im to nie stanowi problemow) ale po tym czu mozna z toba "konie krasc". Slyszalam juz,ze przychylniej patrza na Polakow,ktorzy robia mniej w pracy ale gadaja z nimi,smieja sie,jestes wtedy cool,niz taki mruk co robi swoje jak robaczek i sie nie odzywa.
Ale mi tu w Szkocji b. zimno jest/planujemy sie przeniesc gdzies pod Londyn.
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 04 sty 2008, 18:51

pojechac tam .. przeniesc sie tu... zobaczcie jaki to komfort psychiczny nie podoba mi sie to sie przeprowadze... nie odpowiada mi praca to sobie zmienie na inna... jak dla mnie to byla nie do pomyslenia w polsce... skonczylam liceum i sie cieszylam ze dostalam prace w sklepie za 1000 zl.....

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 04 sty 2008, 19:41

fondle-dokladnie! Wlasnie od tego chce uciec bo jak sama widzisz,nie ma do czego wracac. A ja mam w planach pozwiedzac jeszcze troche swiat...
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 04 sty 2008, 19:57

Londyjka, ja tez sobie czasem mysle ze chcialabym pojechac w swiat... marzy mi sie jechac do hiszpanii i tam zyc ale bez jezyka to dupa wiec ucze sie wytrwale... procz tego z checia bym pozwiedzala w koncu po cos tu zapierdzielam ....

Nadia125
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Nadia125 » 04 sty 2008, 20:17

Witam Was dziewczyny! Piszę tu pierwszy raz, Londyjka zgadzam się z Tobą w 100%, mnie właśnie ta uprzejmość Anglików bardzo zadziwiła, na ulicy, w urzędach, w sklepach. Mam dwójkę małych dzieci, po przyjeździe musieliśmy sporo rzeczy pozałatwiać w urzędzie, banku, byłam ogromnie zaskoczona, jak nikomu nie przeszkadzały płacz, gadanie, krzyki moich dzieci, pamiętam jak w Polsce załatwiając paszport, wychodziłam z dzieckiem na korytarz, bo pani miała taką minę, że wolałam wyjść....Jestem w Anglii dopiero 10 miesięcy, uczę się języka, chodzę do szkoły, ale mimo wszystko, tęsknię za Polską, za moim mieszkaniem, ale wiele rzeczy, właśnie tych, o których piszecie, przemawia za tym, żeby tu zostać parę lat ;)

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 04 sty 2008, 20:20

Nadia witaj wsrod emigrantek :-)

Nadia125
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Nadia125 » 04 sty 2008, 20:23

Bardzo mi miło :-)

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 04 sty 2008, 21:30

widze zecalkiem sporo nas wyjechalo po lepsze zycie... inaczej po godziwsze zycie...

Awatar użytkownika
ewelinatroll
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: ewelinatroll » 04 sty 2008, 22:18

witam was dziewczynki!!!spoznione,ale szczere zyczenia najlepszego nowego roku!!!nie mialam ostatnio czasu zagladac na forum :oops: byla u mnie mama i ciagle bylysmy w drodze...przez swieta i ja zatesknilam za polska...bardzo sie ciesze,ze moja mama mogla tutaj przyjachec i wszystko bylo ok...w polsce zylysmy przez dluzszy czas jak pies z kotem,w ogole cala moja rodzina miala ze soba dziwne stosunki i moj przyjazd tutaj byl proba oderwania sie od niej ,tak wiec nie rozwazalam specjalnie proby powrotu do polski,nawet gdy mialam powazne problemy.moze kilka razy zastanawialam sie nad studiowaniem w polsce,ale wtedy stracilabym mozliwosc pobytu tutaj...bez studiow w polsce za 800 zlotych jako sprzedawca musialabym sie utrzymac,tylko ciekawe jak to moze byc mozliwe??w najgorszym przypadku tutaj jako sprzedawca z wyplata wysokosci 800 euro mozesz jakos przezyc.prawda jest,ze inne kraje dbaja przede wszystkim o dobro obywateli,a w polsce tylko rzad o swoje wlasne dobro...i tak naprawde nikogo specjalnie nie interesuje czy umrzesz z glodu jak nie masz pieniedzy.czest wkurzaja mnie niemcy,ale tutaj bedac przecietnym czlowiekiem mozesz miec na prawde duzo i na duzo mozesz sobie pozwolic
Doktor Kasprzyk Powiekszenie 27 luty 2013
Silimed Maximum XH 485
Wyjsciowka http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 45#p756845" onclick="window.open(this.href);return false;
6- dniowe http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=610" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 04 sty 2008, 22:38

Nadia125, witamy kolejna emigrantke ;)
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”