Nałóg - papierosy..

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 19 lis 2007, 23:12

OO,miju, to tylko pogratulowac,to znaczy nie tego,ze palilas kilkanascie lat oh(rf1 Ja tez nie jade na zadnych plastrach. Uwazam ze jak rzucic to raz a bolesnie, niz dokarmiac tego raka. A jak to sie stalo, co Cie zmobilizowalo,ze jednak po operacji nie wrocilas do palenia?
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
toxic
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: toxic » 20 lis 2007, 00:42

Londyjka, gratuluje, juz pierwsze lody przelamane oh(re1 Ja wciaz nie pale, nawet nie licze juz ile, jakies 3 tyg. Nie mysle o paleniu, wogole to przechodze jakas jesienno-zimowa depresje, nic mi sie nie chce. Trzymam kciuki Londyjka- mam nadzieje ze damy rade :-)
24 MARCA 2010 Dr.Kasprzyk 265 TRF - w koncu je mam :)

http://pdgm.pitapata.com/j3qqp2.png

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 20 lis 2007, 17:15

No wlasnie,toxic, ja tez przechodze taka jesienno-zimowa depresje (zreszta ja zawsze ja mam niezaleznie od pory roku :badgrin: ) i to jest wtedy najlepszy moment do siegniecia po fajke. :? az sie dziwie,bo w zasadzie zastanowic sie nad tym to tez o tym nie mysle :!: Innymi razami to wrecz szalalam,tak za mna chodzily,przytykalam sobie dlugpis czy cos na ksztalt papier. do ust(taki odruch), wachalam puste pudelka po nich 8-) Normalnie Opetanie. Boje sie,ze to wroci :evil: Moze jakos uda nam sie, Ty chociaz jestes 3 tyg, ja nie wiem czy dojde do takiego statusu :|
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
toxic
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: toxic » 20 lis 2007, 18:21

Londyjka, ja powiem Ci ze bez tabletek do ssania i gum, nie dalabym rady. jezeli mnie nachodzi taka straszna ochota na fajke wtedy siegam po pomoc ( guma, tabletka) 10 - 15 minut mi jakos przechodzi. I tak samo jak napada mnie ochota na slodycze, staram sie opanow, biore tabletke nikotynowa i przechodzi (czasami :roll: ).

Awatar użytkownika
miju
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: miju » 20 lis 2007, 20:23

Londyjka pisze:A jak to sie stalo, co Cie zmobilizowalo,ze jednak po operacji nie wrocilas do palenia?
wiesz,w sumie to nie wiem,może fakt ,że bałam się o nowe cycuchy żeby się implanty przyjęły,może trochę dlatego że chciałam przytyć bo zawsze byłam chudzielcem(ale i tak mi się to nie udało :doubt: )
jakoś tak samo wyszło,po prostu starałam się nie myśleć o papierosach,zawsze mieć zajęcie dla rąk i nie kojarzyć fajki z niczym-tzn. kawa,piwo itp.wzięłam jedną gumę nicorette ale myślałam,że zwymiotuję i to było tyle moich "wspomagaczy".muszę powiedzieć,że odkąd nie palę czuję się o niebo lepiej,wreszcie wiem do czego służy nos :badgrin: ,już nie mam ziemistej cery,znikły drobne zmarszczki wokół ust :!: :!:

londyjka gratuluję wytrwałości i oby tak dalej :-D :-D :-D
....wina zawsze leÂży po Âśrodku,tylko po czyjej stronie leÂży Âśrodek....??

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 20 lis 2007, 20:54

Dzieki dziewczyn PDT_Love_01 a notabene zmarszczek to (wiem,ze to nie temat) ale mozecie polecic jakis dobry krem pod oczy? Bo tam je mam widoczne. Normalnie podziwiam was,ze jestescie tak zdeterminowane w niepaleniu. U mnie chyba pomaga tocokiedys gdy na rok rzucilam- wlasnie te rysunki; mnie takiej okropnej z pryszczami jak bede palic i drugi piekniutkiej jak nie bede,moze to faktycznie dziala, sprobujcie :badgrin:

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 30 lis 2007, 17:28

nie pale 2 tygodnie ale najgorsze jest to,ze dopiero teraz iagnie mnie powaznie do palenia i zastanawiam sie czy nie wrocic. :cry: zapomnialam juz chyba jak smierdzialam i sie czulam ale jak to sobie przypomniec? Jak zapaleniem to moge sie liczyc z tym,ze zacznie sie od nowa...

Awatar użytkownika
toxic
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: toxic » 30 lis 2007, 21:28

Londyjka, niewracaj, niewarto. Ja ostatnio postanowilam przejsc probe i poszlam na piwko do pabu ( chcialam zobaczyc czy bede miala ochote na fajke), dwa pierwsze poszly nawet dobrze, ale pozniej poprostu nie moglam przestac myslec o papierosie :evil: Cos ciezko to widze... przeciez kiedys w koncu wyjde na impreze i co wtedy??? JAk narazie nie pale i juz nie licze ile minelo czasu.... zobaczymy jak to sie samo potoczy, napewno do nalogowego palenia nigdy nie wroce :|

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 30 lis 2007, 21:41

Ja sie boje,ze wroce... bo dzisiaj juz sie zastanawialam rano jak to bylo fajnie itp. i w dodatku to za tym przemawia,ze od tego czasu stalam sie podwojnie nerwowa a myslalam,ze to przyczyna fajek i przejdzie... :x

Awatar użytkownika
janna
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: janna » 30 lis 2007, 21:46

Ja nie paliłam pół roku. Niestety mój "ówczesny", a obecnie były facet doprowadził mnie do takiego stanu, że jedynym sposobem na uspokojenie był papieros. Tzn tak wtedy uważałam. Myślalam wtedy tylko o tym, że muszę zapalić, bo inaczej zwariuję...

Wiem, że to dowodzi tylko i wyłącznie mojej słabej silnej woli. Ale to są niestety te schematy: piwko, kawa, nerwy = papieros. Podziwiam osoby, które dają radę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”