Wasze telefony komórkowe

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 03 paź 2007, 09:48

Rany, Ullrike, jesteś mocna ;) :p A tu tak nudno, tylko w kółko cyckach i nosach ;) :badgrin: Nic dodać, nic ująć :-D Słuchajcie się jej!!!
Mari, dzieki za info o xelibri!!! Naprawdę jedno zdanie i od razu odechciało mi się ósemeczki. Przecież ten cholerny łańcuszek jest po to, żeby posnobić się tym telefonem ;) ;) W takim razie wybiorę 6. Przynajmniej będę mogła ograniczyć zawartość kosmetyczki o lusterko :badgrin:
A co do karty, to niestety mam w swoim telefonie MS Pro Duo. Do dupy, bo niestety nie wszystkie czytniki się nadają. W moim drugim Siemensie S65 jest SD i to akurat ekstra - pasuje wszędzie, jak dobrze się trafi, można używać tez do kamerki lub aparatu.
Przez ¿ycie trzeba przejœÌ z godnym przymru¿eniem oka, daj¹c tym samym œwiadectwo nieznanemu stwórcy, ¿e poznaliœmy siê na kapitalnym ¿arcie, jaki uczyni³, powo³uj¹c nas na ten œwiat. (S.J. Lec)

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 03 paź 2007, 10:16

Dzięki za utwierdzenie mnie w tym wyborze. PDT_Love_18 Pewnie gdybym chciała tylko gadżet to bym się nie zastanawiała, ale chce mieć wreszcie telefon który jest też dobry. Nigdy więcej kupowania telefonów tylko dlatego że są ładne i np. różowe jak moja motka L6, która mnie dobiła [smilie=real mad.gif] . Za miesiąc będę już miała ten telefon (no chyba że znajdę wcześniej pieniądze na ulicy, ale na to nie liczę;) ) to zdam relację.
Jennys pisze:Rany, Ullrike, jesteś mocna ;) :p A tu tak nudno, tylko w kółko cyckach i nosach ;) :badgrin: Nic dodać, nic ująć :-D Słuchajcie się jej!!!
Dokładnie tak jak mówisz Jennys PDT_02
"Piękność jest dla kobiet ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyznom łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie."
MD

Awatar użytkownika
Mari
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: Mari » 03 paź 2007, 18:19

Jennys cieszę się, że pomogłam. z tym wisiorkiem jest jeszcze taki problem, że tel z niego wypada gdy np zbiega się ze schodów...

ja nadal się wacham, ale ograniczyłam zakres do SE K550i i K610i. przejdę się do większego salonu żeby obejrzeć oba z bliska bo w tym obok pracy nie mieli testowych :(

skolei z Ery wybrałam:
SE K810i
SE K800i
Samsung U600
Nokia 6288
Nokia 6280

możecie coś o nich powiedzieć?

przejżałam stronę Nokii
w oko wpadły mi takie 2 telefoniki
7900

http://img292.imageshack.us/img292/834/main7900iv3.jpg

7500

http://img257.imageshack.us/img257/9828/headerwy8.jpg

ta druga nawet nie jest jakoś specjalnie droga - 995zł

inne ciekawe z wyglądu: 6500, E65, N81, N76, 8800

i jako gadżecik 7380

ullrike pozwolisz, że jeszcze Cię powykorzystuję...? ;)
ullrike pisze:Mari,przede wszytskim musisz okreslic jaka kwote gotowa jestes w stanie przeznaczyc na nowy telefon,jak wysoki abonament zamierzasz placic,bo od tego zalezy cena telefonu.
obecnie mam plus 85 i chcę zmienić na taryfę kubali 75 -> 120 minut do wszystkich sieci.
ullrike pisze:Zmiana sieci Ok, ERA jest siecia ktora ma obecnie najlepsza oferte i telefony.Za przejscie zaplacisz 60-100 zl,ale zastanowilas sie w jakiej sieci masz najwiecej znajomych?Z kim rozmawiasz najdluzej i najczesciej?
Wlasnie to determinuje siec w ktorej sie jest :-) Jesli ze wszytskimi gadasz po rowno ,najlepsza oferta zostaje pley.W ogolnym rozrachunku moze Ci sie taka zamiana sieci nie oplacac.
z ery odeszłam 4 lata temu do plusa bo wtedy to plus miał najlepszą ofertę :) poza tym byłam zadowolona.
o playu słyszałam wiele złych opinii. myślę, że jeśli zmiana to tylko na erę.
ullrike pisze:Ja akurat jestem zadowolonym uzytkownikiem Plusa,minuta rozmowy wychodzi mi po 9 gr,gadam godzinami,duzo korzystam z internetu,rachunki rzedu 60 zl poki co...
a jaką masz taryfę? to jest ta kubali 45?
ullrike pisze:poki promocja pozniej moze byc wiecej,ale i tak dam sobie rade.Telefony,fakt Plus ma nienajlepsze i nienajtansze,dlatego warto jest wziac taki ktory sie niezle sprzeda(mozna na nim zarobic z 400-500 zl)a sobie kupic wymarzony,ktorego w abonamencie np nie ma ,albo kosztuje horrendalnie drogo.
dobry pomysł. a sprzedawać gdzie - na allegro czy w komisie? może wiesz jakie modele są teraz najbardziej "chodne"?
ullrike pisze:W tej chwili mam SE K800i jest w nim UMTS,nie korzystam.
właśnie w erze go upatrzyłam :) korci mnie aby wybrać SE ponieważ nigdy nie miałam tej marki.
ullrike pisze:Jakbym ja miala wybierac podoba mi sie Samsung U600 ,,piekny telefon,i duzo funkcji,ale nie jest to moje marzenie.Podoba mi sie tez Nokia N73niezla jest N6288,ale marzeniem jest N95.Sa to telefony w granicy cenowej 700-900 zl w abonamencie.Chcesz wydac na telefon 700-900zl??
... a wszystkie właśnie w erze dostępne ;)
ullrike pisze:uff..znow sie rozpisalam ;) o telefonach moge godzinami... :p
chętnie posłucham. myślałam, że wymiana aparatu to będzie szybka akcja a tymczasem już 3 dzień nie mogę się zdecydować... :roll:

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 04 paź 2007, 00:07

Mari
Ja mam w Plusie taryfe Godziny55 z promocja Trzechglow,teraz juz niestety tej taryfy w ofercie nie ma,a szkoda.
Wieczorami i w weekendy moge dzwonic na stacjonarne i na Plus.Przykro ale w Kubalach takiej mozliwosci nie ma :( Dodatkowe godziny sa tylko do Plusa.

Jesli zdecydujesz sie zostac w Plusie wtedy przy taryfie Kubali 75 mozesz wziac na 5 numerow 16 godzin do wygadania ,przez caly okres obowiazywania umowy.Jesli oczywiscie masz bliskie osoby w tej samej sieci :-) .To sie chyba najbardziej oplaca .

Jesli interesuje Ciebie K800 w plusie w taryfie Kubali jest po 449zl, w Erze w abonamencie 80zl -499zl.Lecz abonament Ery wydaje sie byc atrakcyjniejszy.

Nie wiem jaki teraz telefon ma najwieksza przebitke,Trzeba by sprawdzic na allegro jakie sa ceny poszczegolnych modeli,zysk bedzie rzedu 400 zl,ja wzielam i sprzedalam samsunga E250 na allegro.A kupilam K800 wlasnie.Kosztowal mnie on w sumie 300zl,jakbym wziela normalnie w salonie na swoj abonament,musialbym zaplacic 799 zl :roll: .

K800 jest taki klockowaty,urodziwym i damskim trudno go nazwac.Ale coz..lubie ericssony,mam na nie duzo gier roznych programikow w javie,przyzwyczailam sie.

Podobno ma byc niedlugo w Erze ta Nokia 7390 co ja chce Lill sexy,spytaj sie o nia..fajna jest i ma funkcje nie gorsze niz K800
Dobrych wyborow zycze Ci Mari :-D

Awatar użytkownika
Mari
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: Mari » 04 paź 2007, 19:55

dzięki ullrike
byłam dzisiaj w erze
te telefony, które najbardziej mi się podobały (nokia 6288 lub SE k810i) niestety nie są od złotówki
natomiast taka sama liczba darmowych minut jest tańsza o 15zł (abonament w plusie w tryfie kubali 75, a era 60)
migracja numeru kosztuje zaledwie 61zł więc bardzo możliwe, że przeniosę się do ery ze starym numerem, wezmę nokię 6300 za 199zł i dokupię do niej kartę pamięci (podobno 512mb kosztuje ok 50zł)
tylko jeszcze w wolnej chwili przejadę się do salonu nokii ;)

tak więc minął 4 dzień poszukiwania telefonu i prawie podjęłam decyzję :D

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 18 paź 2007, 19:18

Od dzisiaj jestem posiadaczką nokii N95 :-D Jest super! Wzięłam ją w orange za 1 zł i miałam zamiar wymienić na 7390, ale jak się nią pobawiłam to już nie oddam. Robi super zdjęcia, ma mnóstwo funkcji i wcale nie jest taka duża i klockowata. Przynajmniej, jak dla mnie, bo lubię duże telefony. Przynajmniej czuję że rozmawiam ;) Polecam!
"Piękność jest dla kobiet ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyznom łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie."
MD

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 18 paź 2007, 21:34

Gratuluje Lill sexy,i zazdroszcze ci jak diabli :-D ,obmacywalam niedawno ta Nokie N95 w Media Markt.To moje marzenie miec taki telefon.Rzeczywiscie nie jest wielka do swoich mozliwosci.I ten wyswietlacz....mnnniaam:)
Musisz miec spore rachunki ze dostalas ja za 1 zl :roll: !!

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 19 paź 2007, 00:41

Nie, ja takich rachunków nie mam... jeszcze :badgrin: To abonament na firme taty, ale on sobie ostatnio sprawił SE p990i i mi się przyfarciło. Właśnie podpiełam tel pod komputer i się coraz bardziej z nim zapoznaję. No i te przyciski odtwarzacza wysuwane od góry. Miodzio.

Wpadłam też na pomysł jak zrobić z niego gadżet, bo ja nie mogę mieć takiego 'zwykłego' telefonu. Kupię sobie crystal case i obkleję srebrnymi kryształami swarovskiego. W końcu diamenty, tudzież inne błyskotki, są najlepszymi przyjaciółmi kobiety :-D
MD

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 19 paź 2007, 09:46

Kupilam crystal case do K800,owszem wyglada przyzwoicie i chroni telefon.Ale niestety szybko wylamaly mi sie w nim zaczepy laczace te dwie polowki.I nie wiem teraz czy kupowac nowy :?

Z krysztalkami bedzie wygladac przepieknie :-D
Ach narobilas mi ochoty...
Sciagnij sobie koniecznie skypa na telefon,w zasiegu wifi bedziesz mogla sobie gadac przez skype z telefonu:)

Awatar użytkownika
Mari
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: Mari » 19 paź 2007, 11:01

zaciekawiłyście mnie z tym crystal case - gdzie można coś takiego nabyć i ile to kosztuje?
telefon się w coś wsadza w gotowy panel czy trzeba wyklejać go samemu kryształek po kryształku?

ja jestem w trakcie rozwiązywania umowy z plusem. przenoszę się do ery. od listopada będzie nowa promocja, a przynajmniej nowy cennik za telefony więc jeszcze nie wiem co wezmę. narazie wymieniłam punkty z programu 5plus na walizkę Samsonite i cieszę się jak dziecko. uwielbiam dostawać gratisy :-D

z obecnie dostępnych telefonów najbardziej podoba mi się nokia 8600 luna. jest pięęęęęękna...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”