Jennys cieszę się, że pomogłam. z tym wisiorkiem jest jeszcze taki problem, że tel z niego wypada gdy np zbiega się ze schodów...
ja nadal się wacham, ale ograniczyłam zakres do SE K550i i K610i. przejdę się do większego salonu żeby obejrzeć oba z bliska bo w tym obok pracy nie mieli testowych
skolei z Ery wybrałam:
SE K810i
SE K800i
Samsung U600
Nokia 6288
Nokia 6280
możecie coś o nich powiedzieć?
przejżałam stronę Nokii
w oko wpadły mi takie 2 telefoniki
7900
http://img292.imageshack.us/img292/834/main7900iv3.jpg
7500
http://img257.imageshack.us/img257/9828/headerwy8.jpg
ta druga nawet nie jest jakoś specjalnie droga - 995zł
inne ciekawe z wyglądu: 6500, E65, N81, N76, 8800
i jako gadżecik 7380
ullrike pozwolisz, że jeszcze Cię powykorzystuję...?
ullrike pisze:Mari,przede wszytskim musisz okreslic jaka kwote gotowa jestes w stanie przeznaczyc na nowy telefon,jak wysoki abonament zamierzasz placic,bo od tego zalezy cena telefonu.
obecnie mam plus 85 i chcę zmienić na taryfę kubali 75 -> 120 minut do wszystkich sieci.
ullrike pisze:Zmiana sieci Ok, ERA jest siecia ktora ma obecnie najlepsza oferte i telefony.Za przejscie zaplacisz 60-100 zl,ale zastanowilas sie w jakiej sieci masz najwiecej znajomych?Z kim rozmawiasz najdluzej i najczesciej?
Wlasnie to determinuje siec w ktorej sie jest

Jesli ze wszytskimi gadasz po rowno ,najlepsza oferta zostaje pley.W ogolnym rozrachunku moze Ci sie taka zamiana sieci nie oplacac.
z ery odeszłam 4 lata temu do plusa bo wtedy to plus miał najlepszą ofertę :) poza tym byłam zadowolona.
o playu słyszałam wiele złych opinii. myślę, że jeśli zmiana to tylko na erę.
ullrike pisze:Ja akurat jestem zadowolonym uzytkownikiem Plusa,minuta rozmowy wychodzi mi po 9 gr,gadam godzinami,duzo korzystam z internetu,rachunki rzedu 60 zl poki co...
a jaką masz taryfę? to jest ta kubali 45?
ullrike pisze:poki promocja pozniej moze byc wiecej,ale i tak dam sobie rade.Telefony,fakt Plus ma nienajlepsze i nienajtansze,dlatego warto jest wziac taki ktory sie niezle sprzeda(mozna na nim zarobic z 400-500 zl)a sobie kupic wymarzony,ktorego w abonamencie np nie ma ,albo kosztuje horrendalnie drogo.
dobry pomysł. a sprzedawać gdzie - na allegro czy w komisie? może wiesz jakie modele są teraz najbardziej "chodne"?
ullrike pisze:W tej chwili mam SE K800i jest w nim UMTS,nie korzystam.
właśnie w erze go upatrzyłam :) korci mnie aby wybrać SE ponieważ nigdy nie miałam tej marki.
ullrike pisze:Jakbym ja miala wybierac podoba mi sie Samsung U600 ,,piekny telefon,i duzo funkcji,ale nie jest to moje marzenie.Podoba mi sie tez Nokia N73niezla jest N6288,ale marzeniem jest N95.Sa to telefony w granicy cenowej 700-900 zl w abonamencie.Chcesz wydac na telefon 700-900zl??
... a wszystkie właśnie w erze dostępne
ullrike pisze:uff..znow sie rozpisalam

o telefonach moge godzinami...

chętnie posłucham. myślałam, że wymiana aparatu to będzie szybka akcja a tymczasem już 3 dzień nie mogę się zdecydować...