Pierwsza, poważna praca- dobre rady mile widziane:)

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 23 sie 2007, 12:02

nesia pisze:ja tez po 7 latach w jednym zmieniam prace i mam nadzieje ze na lepsze
no to powodzenia! może trafimy do tej samej firmy :badgrin: :badgrin: :badgrin:
Przez ¿ycie trzeba przejœÌ z godnym przymru¿eniem oka, daj¹c tym samym œwiadectwo nieznanemu stwórcy, ¿e poznaliœmy siê na kapitalnym ¿arcie, jaki uczyni³, powo³uj¹c nas na ten œwiat. (S.J. Lec)

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 23 sie 2007, 13:41

Może ;)
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

aifanaster
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty
Kontakt:

Post autor: aifanaster » 23 sie 2007, 18:44

Ja już na pierwszym roku studiów zaczęłam prace i to w kierunku moich studiów, tylko wiadomo, na początku za grosze, ale studiuje zaocznie i jest to chyba lepsze rozwiązanie, bo magistrów bez doświadczenia jest pełno, zresztą po studiach to już będę stara dupa, nie chcę dopiero zaczynać ;) a jeśli chodzi o rozmowę o pracę, to sama stresuję się okropnie w takich sytuacjach, dlatego nic nie doradzę ;)

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 23 sie 2007, 23:51

aifanaster pisze:Ja już na pierwszym roku studiów zaczęłam prace i to w kierunku moich studiów, tylko wiadomo, na początku za grosze, ale studiuje zaocznie i jest to chyba lepsze rozwiązanie, bo magistrów bez doświadczenia jest pełno, zresztą po studiach to już będę stara dupa, nie chcę dopiero zaczynać ;) a jeśli chodzi o rozmowę o pracę, to sama stresuję się okropnie w takich sytuacjach, dlatego nic nie doradzę ;)
no świetnie, że po studiach i bez doświadczenia to ok...ale że stara dupa? ja mam dopiero 24 lata!! wlaśnie wrocilam z browarów spitych na plaży :badgrin: nie czuje sie starą dupą- serio 8-)

a tak z innej beczki to ile sie czeka na odpowiedz jak sie wyslalo cv? ja pierwsze wyslalam tydzien temu i już sie denerwuje ze nie dzwonią :roll: kiedy oni oddzwaniaja hee?? bo juz mi sie wydaje ze nikt mnie nie zatrudni :evil:
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 24 sie 2007, 08:22

Dominicana pisze:

a tak z innej beczki to ile sie czeka na odpowiedz jak sie wyslalo cv? ja pierwsze wyslalam tydzien temu i już sie denerwuje ze nie dzwonią :roll: kiedy oni oddzwaniaja hee?? bo juz mi sie wydaje ze nikt mnie nie zatrudni :evil:
O z tym to bardzo roznie, jedni dzwonia szybko w przecięgu kilku dni, od innych na tel musisz czekać z miesiąc, mam koleżanke ktorej ktos\ przysłął zaproszenie na rozmowe po 2 latach od złożenia :oops: a niektórzy nie dzownia wcale :cry: Jesli w ogloszeniu nie było podanych dat rekrutacji, po jakims 1,5tyg od wysłania mozesz zadzwonić i sie zoriętowac jak sie prawy mają.
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 24 sie 2007, 09:03

Dominicana pisze:ja pierwsze wyslalam tydzien temu i już sie denerwuje ze nie dzwonią
taaaa, ja taka cwana niby jestem, a brak odpowiedzi też przyprawia mnie o mdlości :badgrin:
nesia ma rację, dzwoń, bo lepiej się dowiedzieć, że nie, niż czekać w nieskończoność.
Sama wiem, jak to jest, bo załatwiałam pracę moim znajomym niejeden raz. Moje kumpele, które miały ich zatrudniać, często albo olewały sprawę oddzwaniania, jesli znalazły kogoś innego, albo zwyczajnie zawalone były innymi sprawami i całkiem wypadalo im to z głowy. Jakbym sama sie nie dopytała, to czekaliby przy telefonach całe lata :(
Przez ¿ycie trzeba przejœÌ z godnym przymru¿eniem oka, daj¹c tym samym œwiadectwo nieznanemu stwórcy, ¿e poznaliœmy siê na kapitalnym ¿arcie, jaki uczyni³, powo³uj¹c nas na ten œwiat. (S.J. Lec)

Awatar użytkownika
katrinn
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: katrinn » 25 sie 2007, 12:37

ja ciągle czekam i nic ale jak mówicie żeby czekać to jeszcze poczekam :(
16.05.07- plastyka brzucha ju¿ po [smilie=happy.gif]

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 25 sie 2007, 12:39

ja też czekam i nic:/
ehh no :(
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
groszek
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: groszek » 25 sie 2007, 13:54

coś wam powiem, ja 5 lat temu postanowiłam zmienić pracę na lepszą (oczekiwałam poprawy warunków płacy) zaczęłam od przeglądania ofert pracy i wysyłania cv wszędzie gdzie mi oferta odpowiadała, w odpowiedzi zapraszano mnie na rozmowe kwalifikacyjną ale niektóre moje zgłoszenia pozostawały bez odp. ktoś wtedy mi powiedział ze na ok.100 wysłanych cv- jendo powinno zakończyć się podpisaniem umowy :badgrin: wysłałam napewno ponad 80 i byłam zaproszona na 27 rozmów, na początku stresowałam się tymi rozmowami ale później było to tak naturalne niemal jak robienie zakupów ;) w końcu zostałam przyjęta i pracuje tam do dziś (ale nie mówie, że nadal się nie rozglądam ;) ) wtedy było u nas w kraju nieco inaczej i napewno teraz jest łatwiej więc życzę powodzenia i cierpliwości
czy to mi³oœÌ w twoich oczach?... czy masz tylko przekrwione bia³ka?

_Aga_
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: _Aga_ » 25 sie 2007, 13:56

katrinn pisze:dziewczyny wiedziałyście kiedy zacząć temat o pracy
dokładnie :-D a więc i ja dołaczam do grona poszukiwaczek pracy... z tym że nie mam żadnego doświadczenia... a studia dopiero rozpocznę... ciekawe czy ktoś mnie przygarnie na jakieś sensowne stanowisko :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”