IV RP-nadchodzi totalitaryzm?

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
malaczarna
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: malaczarna » 02 cze 2007, 10:37

Ja - gdy juz mam totalnie dosc - powtarzam sobie: "Jeszcze tylko qr.. dwa lata" :roll:
Moim zdaniem PIS juz nie wygra, a dla mnie zarowno opcja z wygrana PO jak i lewicy oznacza, ze moze byc tylko lepiej w stosunku do tego, co sie teraz dzieje.
(6 lipiec 2005 - jak szybko ten czas leci)

Awatar użytkownika
Edyta76
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Edyta76 » 02 cze 2007, 11:42

"Jeszcze tylko qr.. dwa lata"
A ile oni jeszcze szkód wyrządzą przez te dwa lata :evil:
made by - dr SZCZYT, 450 cc

Awatar użytkownika
ironka
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: ironka » 02 cze 2007, 14:29

Tak mnie zastanawia apropos tego "cięcia cenzorskiego" w Little Britain czy oni tak mogą? Czy to nie jest tak ze dostaja kompletny odcinek od BBC i nic nie mogą przy nim majstrowac bo prawo autorskie zabrania takich praktyk czy jak juz kupią to mogą sobie to sklejać od przodu i od tyłu w dowolnej kolejności scen. No przecież jakis porzadek musi byc jasna dupa, Monty Pythona tez będą cenzurowac po 40 latach? Przeciez większość skeczy sie na dobra sprawe nie kwalifikuje w IV RP (zwłaszcza ten o Szkocie na koniu :badgrin: ) To jest jakas paranoja zeby władza decydowała czy moja wrazliwosc to wytrzyma. Nikogo nie obchodzi ze moja wrazliwosc sie skreca jak widzi stezenie kretynizmów w "misyjnych" i jakze bogobojnych serialach a la Klan czy M jak Emeryt.
23 marca 2007 - Operacja noska lek. Piotr Skupin Godzilla Slayer.

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 02 cze 2007, 21:17

umowalicencuyjna z bbc jest taka, ze z każdego odcinka moga wyciąć do 4 minut, o ile sie nie myle. ale jak sie taki serial kupilo to trzeba go pokazac calego
Kocham mój nowy biust. Szkoda, że nie poszłam na zabieg wcześniej....

Awatar użytkownika
ironka
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: ironka » 02 cze 2007, 22:24

Pewnie ze powinni pokazywać całe odcinki no ale skoro wolno im wyciąć az 4 minuty to cała sprawa rozbija sie właśnie o to. :? maja wytrych i mogą manipulowac do pewnego stopnia treścią. Z pozytkiem, jak widac dla owej tresci i sensu dzieła. :? Dobra konczę o tej sprawie bo szkoda nerwów i niech żyje internet, póki co tu jeszcze nie cenzuruja Little Britain (jeszcze ;) )

Kewin
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: Kewin » 03 cze 2007, 00:52

witam

przykro mi, ze polacy czyli "my" jestesmy az tak bardzo zaborczy, malotolerancyjni, zazdrosni...
zastanawiam sie ilu z nas wzielo udzial w ostatnich wyborach parlamentarnych?? ilu z nas bylo aktywnych a ilu biernych?? ilu z nas dokonalo wyboru i jakiego wyboru, swiadomego czy tez nie?? wielu z nas robi z siebie ludzi lepszych, szczegolnie gdy wieksza grupa popiera jego poglady, ale czy to musi oznaczac slusznosc, czy zawsze wiekszosc ma racje??powinna, ale niestety w naszym przypadku rzadko kiedy ma racje i to jest problem, nasz problem, od poczatku demokracji kazde kolejne rzadu(wybierane wiekszoscia) sa nastepnie oczerniane przez nas-ludzi, czy tak czystych, tzn. czy z tak czystym sumieniem?? mowi sie czesto, ze problem polski jest gleboko zakorzeniony w samych podwalinach nas polakow...
zmienmy nasze nastawienie do nas samych, dlaczego wysmiewacie osobe, ktora zrobila blad w swoim nicku? pomagajmy sobie a nie ranmy sie! moze wtedy polska naprawde bedzie polska-kochana i uwielbiana, bo to przeciez my polacy mozemy to zrobic(zmienic)...
dlaczego wysmiewacie prezydenta i premiera? z powodu ich wzrostu? czy to normalne?
nie jestem zwolennikiem PiS-u, ale jestem polakiem i zaakceptowalem wybor wiekszosci czynnych wyborcow, nie jestem zwolennikiem polityki PiS-u ale sam nie majac recepty na poszczegolne problemy nie wysmiewam sie z prob jakich dokonuja rzadzacy, jak najbardziej jestem za krytyka ale ZDROWA KRYTYKA...
opinia, ze jestemy posmiewiskiem na calym swiecie(z czym sie nie zgadzam) jest raczej glownie wykreowana przez problemy, nasze wewnetrzne, na lini rzadzacy-(radio, telewizja, prasa)spoleczenstwo, a moze i bardziej sa to problemy jednostek, ktore reprezentuja swoje odwiecznie przeciwstawne poglady na coraz wieksza skale, tym samym deprecjonujac funkcjonowanie naszego kraju.
moze pokazmy tym "kliku", ze mamy cos do powiedzenia, ze nie tak mozna uprawiac polityke i budowac panstwo wieczna klotnia i awanturami?
kariera w naszym kraju-ktos napisal, ze wiele osob pnie sie do gory przy pomocy: znajomosci i "po trupach" jednoczesnie nie dysponujac odpowiednimi kwalifikacjami, co do znajomosci to moim zdaniem(mam nadzieje) ten problem jest juz raczej na umarciu, co do "po trupach" to umiejetne dobranie odpowiedniego modelu sciezki kariery moze sie wielu z nas wydac, ze ktos idzie po trupach, ale czy tak jest w rzeczywistosci, czy poprostu wiekszosc z nas dalej uwaza, iz kazdemu nalezy sie tyle samo, osiagajac dobre wyniki na studiach ciezko sobie wyobrazic zeby w chwili obecnej nie zdobyc pracy, dobrej pracy, ale pamietajmy rowniez, ze nie tylko wiedza czyni z nas mistrza(chociaz chcialbym aby tak bylo) lecz rowniez silna osobowosc.

pozdrawiam
kewin

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 03 cze 2007, 09:47

Kewin,

wśród moich znajomych tylko 2 osoby głosowały za PISem, jedna przeprosiła po pól roku, druga uważa ze wszystko jest ok. ja tak nie uważam. nie uważam ze ok jest to, że poprzedniej ekipie zarzucano to, że na stołki ładowała krewnych i znajomych królika a sama to robi - wystarczy poszukać czyje dzieci (i z jakim doświadczeniem) dostały pracę w różnych kancelariach w różnych ministerstawch, w zusie, w krusie itd. nie uważam ze jest ok to, ze mam miec tanie państwo a zwiększa sie wydatki na kancelarie rządowe, utrzymanie biur poselskich, samochody, a rządowymi samolotami lata sie jak tramwajami. nie uważam ze ok jest to że na zjezdzie ministrów spraw zagranicznych nie było tylko naszej minister, gdyż "nie widziała takiej potrzeby" Nie uważam ze ok jest chociażby ostatni numer z lekturami. Nie uważam że najpierw mówi się że jeden pan to przestepca a potem robi się z niego wicepremiera....

Takich przykłądów są dziesiątki. Co do posmiewiska to chyba jednak coś w tym jest. mam w pracy kontakt z wiloma osobami z zagranicy i prędzej czy później w rozmowach na luzie pytaja oni czy kolejny projekt naszego rządu to prawda, bo im sie wierzyc nie chce... Ja na prawdę coraz częściej wstydzę sie, że Polska to mój kraj. Czasem czuję sie jak u Monty Pythona.

biorę udział we wszystkich wyborach jakie były od kiedy mogę głosować. Uważam, że to mój obowiązek. che zeby moje dziecko moglo zyć w normalnym kraju, a na razie tak nie jest....
Kocham mój nowy biust. Szkoda, że nie poszłam na zabieg wcześniej....

Awatar użytkownika
ironka
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: ironka » 03 cze 2007, 10:44

Kewin pisze:osiagajac dobre wyniki na studiach ciezko sobie wyobrazic zeby w chwili obecnej nie zdobyc pracy, dobrej pracy,
Kewin takie pierdoły to wciskaj na konwencie swojej partii. Ja skonczyłam studia, na 3 roku miałam stypenium za wyniki w nauce, studia ciężkie - filologiczne. Wszędzie maja mnie w d.... szukam pracy juz od 2 miesiecy i nic, w najlepszym razie znajde prace jako nauczycielka w wiosce pod moim miastem gdzie bede dojeżdżać pół dnia a zapłaca mi 700 złotych, wiec szlag mnie trafia jak wychodzi taki misiu jak ty i chrzani banały o miłosci i o tym jak jest dobrze. Nie jest dobrze - mnie nie bedzie stac na wynajecie mieszkania, kredytu mi nie dadza, nie moge nic mam związene rece. Kisze sie z rodzicami i g..... kogo obchodzą moje studia i stypendium!

Awatar użytkownika
Joostyna
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: Joostyna » 03 cze 2007, 14:07

A co to inne studia - niefilologiczne nie są cięzkie :badgrin: Ja akurat kończę coś ala studia filologiczne i to podwójny kierunek dziennie na UW, do tego pracuję w branży i powiem Ci, że w szkole, którą współprowadzę, nie ma problemu z zarobieniem kilku tysięcy netto, trzeba być dobrym + chcieć i tyle.

Ale mam wiele koleżanek z roku, co nie mogą na czynsz zarobić :roll: i to nie dlatego, że brakuje im kwalifikacji...

Mnie się obecna sytuacja nie podoba, ale wiem, że sobie poradzę i tak, więc nie tracę czasu na denerwowanie się tym, co jest. Głosuję w wyborach, a potem... cóż nie tylko ja głosuję :?
Ci±Â³ mnie Szczyt, ci±Â³ mnie Simka... czas na Kubasika !!!

Kubasik jest boski... zrobi³ ju¿ ze mnie anio³a...

Kewin
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: Kewin » 03 cze 2007, 17:54

drogie panie

do ironki
szkoda, ze wyrwalas tylko czesc zdania...w dalszej jego czesci napisalem, ze istotna jest rowniez osobowosc czlowieka, czyli sila przebicia i umiejetnosc zareklamowania samego siebie oraz poradzenia sobie w nowych i trudnych sytuacjach zyciowych.
gratulacje, iz udalo ci sie ukonczyc tak trudne studia.
kolezanka justyna jakos radzi sobie w zyciu i chwala jej za to, moze niech podpowie ci jak wykorzystac wiedze, ktora nabylas na studiach w sposob bardziej efektywny?
nie jestem politykiem tym bardziej misiem, wiec uzywanie takich okreslen w dodatku przez osobe, ktora ukonczyla studia z wyroznieniem jest chyba nie na miejscu.
niestety zyjemy w panstwie, w ktorym coraz bardziej liczy sie mobilnosc, nikt przeciez nie zagwarantuje ci pracy tym bardziej w miejscu zamieszkania.
viki, zgadzam sie z toba co do taniego panstwa, raczej akurat tego po polityce pisu moglismy sie spodziewac, iz to tylko gra wyborcza

pozd
kew

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”