IV RP-nadchodzi totalitaryzm?

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
maxi
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: maxi » 25 kwie 2007, 23:16

Jesli chodzi o sprawe p.Blidy to dowody sa watpliwe i czesc prokuratorow byla przeciwna temu aresztowaniu.I trzeba pamietac,ze p.Blida byla juz dwa razy brutalnie napadnieta wiec mogla sie czuc psychicznie niekomfortowo podczas porannego najscia.Kilka lat temu mialam watpliwa przyjemnosc bycia odwiedzona o 7 rano przez takich panow i chociaz to nie ja bylam celem tej wizyty to nie byli ci panowie dla mnie mili.Na dzien dobry powiedzieli,zebym uspokoila psy bo jak nie to je zastrzela.I to byly jedne z najlagodniejszych slow jakie padly tamtego dnia.A jesli chodzi o IV RP to ich metody odwetu na wrogach politycznych sa dla mnie porownywalne z metodami Stalina.Czy nikt nie widzi co sie w tym kraju dzieje?!Ziobro oswiadczyl,ze doktor G jest morderca i jak dotad dowodow na to nieznalazl!!!Ok jesli doktor bral lapowki(wszyscy biora) to niech odbywa kare w elektronicznej obrozy albo przykuty do stolu operacyjnego i niech robi przeszczepy.Dlaczego maja byc ukarani jego pacjenci.A sa ludzie,ktorych nikt nie chcial operowac a on sie zgodzil i zyja!Czytalam wywiad z kobieta,ktora czekala na serce i chciala miec dziecko.Nikt,zaden lekarz nie chcial sie tego podjac a dr.G tak i ona zyje i ma synka.Czy ktos zwrocil uwage,ze kilka tygodni temu pojawila sie i szybko zniknela z serwisow wiadomosc ,ze w od listopada ub roku CBA wyplacilo kilka milionow zl nagrod za donosy!Moze by te pieniadze przeznaczyc na reforme sluzby zdrowia to lekarze nie musieliby brac lapowek.I zawsze tam gdzie CBA kogos aresztuje to pojawia sie zupelnie przypadkowo tv i fotoreporterzy.Po co to wszystko.Jeszcze kilka takich debilnych akcji i beda nas leczyc chinczycy akupunktura bo lekarze wyjada tam gdzie beda szanowani a ich praca dobrze wynagradzana.O homofobi nie wspomne-w koncu podobno geje bedacy w ukryciu sa najwiekszymi homofobami-zgadnijcie kogo mam na mysli.A najnowszy pomyl?Czy ja k***a mieszkam w w Etiopii czy jestem obywatelka Europy?Dlaczego musze rodzic w bolach naturalnie a nie przez cesarke?Bo to zgodne z biblia?kara za grzechy?Takiego upolitycznienia wszystkiego to nawet za Millera nie bylo!Nowy pomysl z wczoraj to egzaminy rzemieslnicze-jak za komuny!Czyli nie moge zostac sobie hydraulikiem chociaz robie to od lat i jestem w tym superfachowcem.Musze zdac egzamin PLATNY w izbie rzemieslniczej.Nie moge sie wyskrobac,nie moge byc lesbijka,nie moge miec dziecka bez mundurku,nie moge urodzic bezbolesnie,nie moge dac dowodu wdziecznosci lekarzowi,nie moge nie posylac dziecka na religie bo zawsze religia jest w srodku zajec,nie moge byc bogatym biznesmenem bo zdaniem kaczek biznesmen jest dobry jesli jest biedny,nie moge byc wrogiem politycznym bo mnie zastrzela

Awatar użytkownika
Kalisto87
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Kalisto87 » 25 kwie 2007, 23:21

maxi pisze:A jesli chodzi o IV RP to ich metody odwetu na wrogach politycznych sa dla mnie porownywalne z metodami Stalina.
:?: :?:

Awatar użytkownika
maxi
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: maxi » 25 kwie 2007, 23:35

Tak!Taka pokazowke zrobili min. z ojcem Pawla Wawrzeckiego.Takie sa moje poglady i nie bede sie z nich spowiadac na tel Radia Maryja.Znacie ten numer telefonu?.Dzwonisz i slyszysz,ze masz sie wyspowiadac a oni to nagrywaja!

Awatar użytkownika
Kalisto87
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Kalisto87 » 25 kwie 2007, 23:38

maxi pisze:Tak!Taka pokazowke zrobili min. z ojcem Pawla Wawrzeckiego.
Ale to były lata 60-te o ile się nie mylę ;)

Woland
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: Woland » 26 kwie 2007, 00:05

W przypadku Blidy chodzilo o spektakularne zatrzymanie : 10 s nagrania przed wejściem do mieszkania, policjant czekał , aż ją wyprowadzą. Nadeszły złe czasy: donosiciele i ludzie podli mają teraz swoj czas , i z tego punktu widzenia Kalisto obecne czasy zaczynają przypominać PRL. Ja tak , jak ty oPRL wiem tylko z historii, ale mam więcej dystansu, co teraz mowia o nim ludzie. Sluchaj roznych glosow, nie tylko prawicowych. Boje sie ludzi, ktorzy tak latwo wydaja wyroki.
Nie wiem, czy Blida byla winna, ale dzis z Sejmu dowiedzialam sie, ze jedynym powodem jej aresztowania bylo pomowienie , nie bylo twardych dowodow, chciano ja doprowadzic na przesluchanie , o 6 rano / sic! / Nie bylo podstaw do zatrzymania. To straszna wiadomość

Awatar użytkownika
Kalisto87
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Kalisto87 » 26 kwie 2007, 00:10

Woland ja nie komentuję tego konkretnego przypadku tylko stwierdzam fakt, że takie rzeczy sie zdarzały...ba! W pewnym okresie naszej historii to był chleb powszedni. Nie oceniam dzisiejszej polityki prawicy/lewicy etc. tylko razi mnie jak słyszę głosy sugerujące, że teraz to rozpoczął się najgorszy teror w naszych dziejach. Patrzmy w przyszłość-tak...ale nie zapominajmy o historii ;)
Dla mnie jednak mundurki Giertycha czy oracje Ziobry są jednak daleko od metod stalina (przez małe 's').

Woland
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: Woland » 26 kwie 2007, 00:23

Masz racje, ale coz to za standardy, bycie lepszym od Stalina. Czy bedziemy czekac, az zrobia cos takiego, zeby ich potepic?

Awatar użytkownika
Kalisto87
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Kalisto87 » 26 kwie 2007, 00:27

Woland pisze:Masz racje, ale coz to za standardy, bycie lepszym od Stalina.
Standart żaden ;)
Ale sugerowanie, że obecnie u nas jest jak za Stalina jest w moim odczuciu raczej niesmaczne.

Awatar użytkownika
ironka
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: ironka » 26 kwie 2007, 09:26

oj no Maxi posłużyła sie swego rodzaju hiperbolą zeby zwrócic uwage na nieprawidłowosci

co do ojca Pawła Wawrzeckiego to uwazam to za zbrodnie nagorszego sortu, człowiek skazany na smierc za przestępstwo gospodarcze, pokazówka i na dodatek nikogo to juz w pewnym sensie nie obchodzi czy ci ludzie zostali za to ukarani? Ot raz na jakis czas łże Gazeta Wyborcza zrobi łże reportaż a czarownic szukają gdzie indziej. Zgadzam się z większoscia tego o czym pisze Maxi mysle ze ma duzo racji i pewne pomysły sa po prostu poronione a nikt nie reaguje na to tak jak trzeba. Mamy w rządzie faszystów a wszyscy sie zachowuja tak jak Europa za czasów Hitlera, udaja ze zła nie ma i że Giertych i jego giertych jugend to po prostu "normalni" politycy.
Tylko ci lekarze i te łapówki jakos tak nie bardzo mnie przekonuja, moja siostra była 10 lat pielegniarka na OIOM-ie i jej wspomnienia o lekarzach sa jak najgorsze, ja mysle ze oni sie powininni zaczac bać. Powinni sobie uswiadomic ze ich wiedza i umiejetnosci to nie gwarancja bezkarnsci, skoro sie dobrali do profesora to moga sie dobrac i do szeregowego chirurga. Uwazam ze to podłe jak traktuja ludzi bez pieniedzy uwazam ze to moralnie obrzydliwe i naganne, niegodne człowieka i lekarza - branie pieniedzy tasmowo i bez żadnej refleksji. I to są w moim miescie ludzie którzy metaforycznie mówiac siedzą w kosciele w pierwszej ławce.
Wiem ze Maxi chodziło o nagonke i całą te afere wokół tego człowieka i tez uwazam ze to godne potepienia że najpierw sie rozpętuje afere a potem czasem sie okazuje ze nie było ku temu podstaw, vide przypadek Romana Kluski, to takie typowe dla tego kraju, ale swojego zdania na temat choroby toczącej srodowisko lekarzy (i nie tylko) nie zmienie. Ludzie w koncu musza sobie uswiadomic ze to jest niemoralne i ze nie jest bezkarne!
23 marca 2007 - Operacja noska lek. Piotr Skupin Godzilla Slayer.

Awatar użytkownika
Kalisto87
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Kalisto87 » 26 kwie 2007, 10:10

Ironka ja oceniłam fragment wypowiedzi Maxi nie jako wyolbrzymienie lecz jako zwykłe porównanie. Jeżeli był to celowy zabieg stylistyczny to ok. nie czepiam się ;)
Jeżeli jednak naprawdę Maxi porównuje IV RP do działań Stalina...no dla mnie to jest jednak solidnie przesadzone.
Ps. Obecnie pod rządami PiSu, LPRu itp. jest źle-fakt, zgadzam się z tym bezsprzecznie. Jednak nie lubię słownych manipulacji (mówię o tym ogólnie i nie nawiązuję do wypowiedzi z forum) sugerujących, że wcześniej pod rządami SLD, AWS nic się złego nie działo-nie było przekrętów, machlojek, mafii, szantarzy, korupcji, biedy etc. To towarzyszy polityce (również polityce IVRP) od zawsze a nie jest wynalazkiem, patentem Kaczorów tak jak niektórzy sugerują (może nie tak dobitnie ale taki sens mniej więcej jest) :p

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”