Nadżerka

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

aanioleek
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: aanioleek » 08 lut 2007, 07:05

Merlinka pisze:
ruta25 pisze:czy któraś z Was stosowała krioterapie ???
ja mialam, przez rok byl spokoj a teraz znowu sie pojawila :evil: Moj dr powiedzial ze nie jest to najskuteczniejeza metoda i zdarza sie ze nadzerka sie odnawia, ale poniewaz nie rodzilam nic lepszego nie moze poki co zaproponowac :?
Merlinka może.. ja też nie rodziłam i moja Pani ginekolog powiedziała, że laser jest najbezpieczniejszy, bo nie zostawia żadnych blizn i wymieniła jeszcze kilka zalet, ale ta mi najbardziej utkwiła w pamięci..:) Poza tym, żeby Cie uspokoić co do tego typu zabiegu, to mój chłopak jest lekarzem i uwierz, że gdyby laser nie był wskazany dla kobiet, które nie rodziły, a miały w planach szkraby w postaci dzieci to by mi zabronił :) Zabieg miałam rok temu i do tej pory spokój :)

Awatar użytkownika
Merlinka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Merlinka » 08 lut 2007, 11:15

dzieki za info Aniolek :-) Byc moze moja pani dr przekonywala mnie do krio i dala takie info bo w swoim gabinecie miala sprzet :badgrin: i mogla wyciagnac ode mnie troche kasy :roll: w kazdym razie chyba zainteresuje sie tym laserem bo ciagle mnie mecza zapalenia pecherza :(

Awatar użytkownika
kik@
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: kik@ » 08 lut 2007, 12:44

jokaina tez to mi sie wydaje ze drogo wyszlo :roll:
ja mialam tez likwidowane jakims lekiem...za cholere nie pamietam jakim...tez sie nie moglam moczyc w wannie i lało sie ze mnie przez kilka dni :oops:

oczywisice malo co pomogło
pare lat temu spotkalam ginekolog juz prywatnie.. i po badaniiu zaczyna mi tłumaczyc ze mam nadzerke, ze co to jest....a ja jej mowie "wiem pani doktor, bo sie leczylam juz.....u Pani :-D ale nie pomogło" heheh troche ja wcieło

na razie obserwujemy ja sobie :] robie regularnie cytylogie i sie badam u niej średnio co pół roku
mnie nie mecza zapalenie pecherza...
moja siostra miala wypalaną...ale nie wiem czy czasem jej sie nie odnowila....zapytam ;)
(ona miala czesto problemy z pecherzem, ale nie wiem czy mialo to z tym zwiazek, aczkolwiek chyba teraz mniej jej sie to zdarza :roll:)
kika -> 08.2005/07.2006 op. noska - dr Latkowski 8-)

NIE MODERUJE JUZ FORUM od 02.12.07

Awatar użytkownika
papatka
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: papatka » 08 lut 2007, 12:53

ruta25 pisze:
papatka pisze:ja miałam krioterapię ,
efekty były niezadowalające i skończyło się na konizacji szyjki
no mi ginekolog powiedz ze krioterapia na dość zaawansowana nadzerke jest ok :roll: co to jest konizacja szyjki?? problem zniknał?
tak jak pisała Merlinka , nie jest to metoda najskuteczniejsza(bo takiej chyba nie ma) . nadzerka lubi się odnawiać - ma na to wpływ wiele czynników (ale nie wymądrzam się bo od pewnego czasu mój problem się skończył)
niestety u mnie skończyło się konizacją czyli skróceniem szyjki , z wycięciem zmian chorobowych (zaleceniem do konizacji są już głębokie zmiany rakowe a takie niestety miałam) , robiono mi dwie biopsje i chwilę po otrzymaniu wyników leżałam na stole ,

pytałam mojej ginekolog , która z "terapii" jest skuteczniejsza - odpowiedziała , że i wypalanie i zamrażanie zmian nadżerkowych jest jednakowo skuteczne ale musi być dobrze wykonane ,

nie zaniedbujcie tego , chodźcie do lekarza badać się minimum co pół roku ,
u mnie z małej nadżerki do zmian rakowych minęło raptem 1,5 roku , czyli postępowało to bardzo szybko

Awatar użytkownika
jokaina
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: jokaina » 11 lut 2007, 17:38

Nie wiem, czy za drogo mi to wyszło bo się nie znam...po zabiegu przepisała mi lek Quatrum na odbudowanie nabłonka i tyle...powiedziała,że bardzo ładnie reaguję na ten lek....ale prywatni lekarze może i tak mówią żeby kasę nabijać. mam przyjść za 2 miesiące na kontrolę.

Awatar użytkownika
Vaneskaa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Vaneskaa » 12 lut 2007, 08:58

Jakis czas temu bylam u ginekologa i stwierdzil ze moja nadzerka jest juz takich rozmiarow ze nie nadaje sie do leczenia farmakologicznego i pozostaje mi tylko wypalanie.
Mam przyjsc do niego na wizyte na przelomie marca/kwietnia i ustalic termin wypalania.Problem w tym ze tego sluzu mam coraz wiecej.....Najchetniej to juz bym poszla na zabieg,ale lekarz uwaza ze trzeba zobaczyc czy szybko ona rosnie i wtedy cos zdecydowac.Ja nie chce czekac,tylko to zalatwic raz i porzadnie!Aha i cena jaka podal to 250zł.Na narkoze 500zł.

aanioleek
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: aanioleek » 12 lut 2007, 09:55

Vaneskaa jeśli nie rodziłaś, a masz zamiar mieć dzieci, to najszczerzej jak potrafię odradzam Ci wypalanie nadżerki ;-/ Przemyśl to..

Awatar użytkownika
Vaneskaa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Vaneskaa » 12 lut 2007, 10:04

Nie rodzilam,ale chce miec dzieci......minimum 2 :)Chcialabym wypalic ja szybciej,ale lekarz chce poczekac bo uwaza ze trzeba zobaczyc jak szybko ona rosnie...po co patrzec,wypalic i po sprawie.....Mowil ze to nie boli,czuc jedynie mrowienie...zobaczymy :?

aanioleek
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: aanioleek » 12 lut 2007, 10:15

Vaneskaa nie zrozumiałaś mnie :) Jasne, że możesz usunąć to dziadostwo (bo ja też to miałam) i usunęłam, ale też chce mieć dzieci i w życiu bym się nie zgodziła na wypalanie.. po tym są rózne problemy jeśli chodzi o ciąże.. ja miałam laser (400zł) bez komplikacji i bez śladu po nadżerce..
Wyżej napisałam o tym, wiec przeczytaj jak chcesz :)

Awatar użytkownika
Vaneskaa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Vaneskaa » 12 lut 2007, 17:32

Aanioleek faktycznie zle zrozumialam.Jezeli mowisz ze po wypalaniu jest problem,to zapytam innych lekarzy gdzie mozna laserowo to zrobic......bo nie chce zadnych problemow zwiazanych z ciaza...Dziekuje za rady :-) PDT_Love_01

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”