ZARECZYNY

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
blondi 222
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: blondi 222 » 28 cze 2006, 21:36

slyszalam ,ze pierscionek z perla/ mi przynasza pannie mlodaj smutek i lzy , czy jakos tak...informacja co do przesadow :lol:

czarnulka21
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: czarnulka21 » 29 cze 2006, 03:28

eve sloneczko to jest Polak. Nie potrafie powiedziec czy to jest milosc czy zauroczenie ale bardzo nam na sobie zalezy i chcemy ulozyc sobie razem zycie. A co bedzie to czas pokarze.
Michitka co do pierscionka to nie chodzi o to aby byl jak najdrozszy. Ale taki jest zwyczaj ze na zareczyny dostaje sie pierscionek i nie wyobrazma sobie zareczyn bez pierscionka.Tutaj pierscionek z diamentem mozna kupic juz od 100$ przy czym ludzie zarabiaja po 500$ tygodniowo. A co do obraczki to pierscionek zareczynowy ktory dostalam jest zlozony z dwoch -nosi sie je razem (tutaj czasami tak jest).

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 29 cze 2006, 09:10

czarnulka ale fajnie :D ciesze sie bardzo Twoim szczęściem :D
a powiedz mi to, czy wracasz na jakis czas do polandu czy jednak tego 15 lipca nie przylatujesz tylko zostajesz z nim??
no i jak Twoi bliscy na ta wiadomość zareagowali??

Gratuluje :D
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
gracja
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: gracja » 29 cze 2006, 12:44

Michitka pisze:W moim odczuciu tego co przeczytałam to wygląda na to, że każda dziewczyna się przechwala która miała lepsze przyjęcie czy pierścionek. Bo każda chce być lepsza od drugiej (czyżby damska zazdrość) , ale każdej z par życzę dużo szczęścia

Ja uważam, że na zaręczyny wcale nie musi być pierścionek ten zwyczaj przyszedł z zachodu jak wiele innych.
Michitka oceniasz po sobie pisząc każda chce być, każda się przechwala?? :? Proszę nie generalizuj. Ja mam nadzieję, że mój misiek poprosi mnie o rękę na łonie przyrody, a przyjęcie ograniczymy do rodziców i rodzeństwa.
A co do pierścionka zaręczynowego - my sobie tego nie wymyśliłyśmy

Zaręczyny "wzajemne przyrzeczenie zawarcia małżeństwa składane sobie przez narzeczonych, połączone często z zamianą pierścionków lub darowaniem pierścionka narzeczonej; uroczystość, przyjęcie z tej okazji"
Słownik Języka Polskiego (PWN, Warszawa 1982)
Zaręczyny to jeden z najpiękniejszych momentów w Waszym życiu. Od tej pory status Waszego związku zmienia się: jesteście narzeczeństwem. Włożenie pierścionka na serdeczny palec prawej ręki wybranki oznajmia całemu światu, że formalnie jesteście razem.

W ten jeden dzień - narzeczony wręcza Swojej Wybrance pierścionek ! Robi to jeszcze przed ślubem wierząc że blask i piękno tego pierścionka - podkreślą wielkość uczucia i wielkość chwili od której zaczyna się wspólna droga w przyszłość. Narzeczony wybierając pierścionek zaręczynowy chce by przez lata wspólnego życia pokazywał i przypominał On piękno okresu wzajemnego poznawania i "pierwszej" MIŁOŚCI.
...czemu ze wszystkich pragnieñ na ¶wiecie to Ty mnie wybra³e¶.....

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 29 cze 2006, 18:08

o taaak :) - wreczenie piersionka na lonie natury... ...moj mezus wlasnie tak zrobil :D - podarowal mi pierszy pierscionek w gorach ,wysoko -na samym szczycie... ...i wtedy przyznal sie tez poraz pierwszy ,ze mnie kocha.. :P Suuuper mu to wyszlo !
nie byl to jeszcze pierscionek zareczynowy -ale pierwszy od mojego skarba i tez waznyhttp://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... 42LOVE.gif

pierscionek zareczynowy wybralam sobie sama :oops: - chcialam zeby byl inny, zeby pasowal do mnie i zeby sie troche wyroznial ...

a perelki na szyji czy palcu nie przynosza wcale pecha :? - tez nosilam- do tej pory mam w uszach (i to byl tez prezent od mojego mezczyzny -przed slubem !!!)

czarnulka21
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: czarnulka21 » 29 cze 2006, 18:10

Dominicana dziekuje:) Ja tego 15 lipca nie wracam do Polski tylko lece do niego. Jestem szczesliwa ale stres mi daje ostatnio w kosc -nie potrafie myslec o niczym innym. Powiedzialam mamie i nie byla zachwycona ta decyzja ale rozmawiala z Robertem i on ja "udobruchal" wiec jak go poznala i miala okazje z nim porozmawiac to sie nawet zaczela cieszyc ze sobie w koncu zycie ukladam. Ale mysl ze zobacze ja ,brata i przyjacil dopiero za pare lat mnie przeraza. Staram sie o tym nie myslec za duzo. Moje przyjaciolki maja podzielone zdanie polowa pisze ze sie cieszy i zyczy mi szczescia-tylko sa smutne ze sie nie spotkamy bo juz na mnie czekaly i sie cieszyly ze zostaly tylko 3 tyg,a czesc pisze ze mam wracac bo za mna tesknia.
Jak narazie mam 1000 mysli na minute i wszystko odbija sie na moim misiu ale znosi to dzielniei caly czas mi potarza ze jest pewny tej decyzji jak niczego innego wiec zostaje i "niech sie dzieje wola nieba".
jeszcze raz dziekuje ,a co u ciebie ??

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 29 cze 2006, 18:47

fajnie ze tak Ci sie układa życie :wink: tylko smutno że z rodzinką sie nie zobaczysz, a nie możesz sobie pozwolic na mały wypadzik do Polski a potem wrócic do Skarbka??

u mnie tez troche zmian, co prawda zaręczyn jeszcze nie ma ....ale z Jego strony są zapytania o wspólne mieszkanie :oops: ...a ja nie wiem czy chce czy nie.... :roll:
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

czarnulka21
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: czarnulka21 » 29 cze 2006, 19:55

Dominicana grtuluje.To jest wazna decyzja wiec zastanow sie. Ja nie moge jechac do Polski bo moga mi nie dac drugiej wizy i nie bede mogla wrocic :(

_Pysia_
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: _Pysia_ » 27 lip 2006, 20:33

ja się właśnie zaręczyłam. Uważam że zaręczyny to pierścionek. DLa mnie to jedno i to samo. Ale co do wczesniejszej rozmowy nie musi być drogi, ma być sliczny i od tej własciwej osoby;) NIe wyobrażam sobie zaręczyn bez niego. Od kilku dni jak patrze na swoją rękę to sama mi się mordka śmieje :) to fajne uczucie ;) wszystkim go życzę

http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... sia_/t.jpg
...nie mów nic, nie chce wiedzieæ co naprawdê dzieje siê doko³a nas...

Awatar użytkownika
malgorzata55
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: malgorzata55 » 27 lip 2006, 22:55

gratulacje ale wszystkich szczesciar, cos czuje ze i ja niedlugo do was dolacze.
**29-04 dr £Â±tkowski 300CC okr±g³e ¶redni profil, mia³am B/C wysz³o olbrzymie D + usta korium**

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”