Miejsca które warto zobaczyć cz.I

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 23 mar 2006, 15:25

Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Dzika
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: Dzika » 23 mar 2006, 22:03

Ja zwiedzilam sporo swiata-
Malediwy-raj na ziemi.Woda przejzysta, piasek bialy i mieciutki.Raj dla tych co nurkuja.Piekne rafy koralowe.Bylam tam dwa tygodnie na malutkiej wyspce ktora mozna obejsc w pol godziny.Poprostu cudo jesli ktos chce naprawde odpoczac od ludzi.

Sri Lanka-karmilam malutkiego slonia, jezdzilam na sloniu:)mylam je kawalkiem kokosa, pamietam ze bylam na dwu dniowej wycieczce gdzie to wszytsko ogladalam:weze, jezozwierze, malpy itp.Wspominam naprawde dobrze chociaz wole gdy woda w oceanie jest taka jak w basenie.

Dominicana-jesli chcesz sie swietnie bawic to musisz tam pojechac.Bylam w 5 gwiazdkowym hotelu all inclusive(nie wiem jak to sie pisze).Chyba tam bawilam sie najlepiej.Ta wyspe polecam w szczegolnosci:)

Kreta-jak dla mnie przereklamowana
Wyspy Kanaryjskie-tez fajnie, piekny hotel, cudowne baseny, plaza niestety dosc kamienista
to chyba wszytsko jak narazie.Jak cos mi sie przypomni.Napisze

Awatar użytkownika
GAGA
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GAGA » 23 mar 2006, 23:22

Michnitka- super wiedzieć że byłaś niedawno na Sri Landce- będe się miała kogo wypytać o szczegóły bo planuje w tym roku się tam wybrać.
Powiedz w jakiej miejscowości byłaś? i w jakim hotelu i czy go polecasz? no i z jakiego biura poleciałaś i czy jesteś zadowolona? :wink:
M³odym ludziom wydaje siê, ¿e pieni±dze s± najwa¿niejsz± rzecz± w ¿yciu. Gdy siê zestarzej±, s± ju¿ tego pewni./ Oscar Wilde
Snobizm jest jak wisienka na torcie - tylko dla wybranych. To rodzaj wtajemniczenia. Wyzwanie rzucone tyranii mas....

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 23 mar 2006, 23:31

Hejka:)
Ja byłam w miejscowosci Kalatura, to raczej spokojna miejscowość -dokładniej to do tej miejscowości jest ok5km i można podjechać tam tuktukiem. Byłam w Hotel Golden Sun Resort 4 gwiazdkowy ale miałam opcje all inclusive. Hotel świetny, ale raczej do typowego wypoczynku, mało animacji, nie ma typowej dyskoteki -hotel dla kogoś kto chce się wyciszyć. Bardziej rozrywkowo jest w Beruwala, ale to już zależy kto co lubi i w jakim celu jedzie. Ja miałam tydzień wycieczki objazdowej i tydzień pobytu i uważam że było super. Leciałam z Ecco Holidays.
Mnie się bardzo podobało -zwłaszcza jak w Polsce mróz :)

A właśnie kolejnym miejscem chciałabym by była Dominikana, Kuba, Meksyk, Brazylia lub Goa no i właśnie nie mogę się zdecydować co byście poleciły
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
wicherek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: wicherek » 23 mar 2006, 23:46

Ja byłam na Sri Lance na objazdówce 2 lata temu. Kraj piekny, tylko szkoda, że tak biednie i brudno :?

Z Wysp Kanaryjskich polecam Fuerteventurę - tam plaże są piaszczyste :D
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.

Awatar użytkownika
GAGA
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GAGA » 24 mar 2006, 01:26

Michnitka Dominikana jest w porządku ale się nie zachwyciłam.....
reszte nie wiem z doświadczeń osobitych ale np w Mexyku był mój miś i mówił, że poza resortem to kicha, i tak naprawde to nie warte tych pieniędzy jeśli chodzi o wrażenia spoza hotelu. ale hotele mają na prawde na poziomie.
Na Kubie był dobry znajomy z kolegami na dzikiej wyprawie- super tanio, i w porównaniu z Dominikaną podobno jest ciekawiej, sama kultura itd
no i poza tym teraz Dominikana zrobiła się komercyjna i wszędzie roi się od polaczków za których możemy się w większości przypadków tylko wstydzić.... :roll:
M³odym ludziom wydaje siê, ¿e pieni±dze s± najwa¿niejsz± rzecz± w ¿yciu. Gdy siê zestarzej±, s± ju¿ tego pewni./ Oscar Wilde
Snobizm jest jak wisienka na torcie - tylko dla wybranych. To rodzaj wtajemniczenia. Wyzwanie rzucone tyranii mas....

Awatar użytkownika
maxi
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: maxi » 24 mar 2006, 01:47

Jakis czas temu zwiedzilam Barbados + rozne male wysepki w okolicy Union Island,Palm Island,Petit Saint Vincent,Tobago Keys i slawna Moustiqe gdzie ma dom Mick Jagger.Naprawde polecam rodakow nie mialam nieprzyjemnosci spotkac.Ogromne wrazenie zrobilo na mnie przyjecie w hotelu Sandy Lane,ktory jest zaliczany do najlepszych hoteli na swiecie.Poczulam sie jakbym wystepowala w Dynastii 20 lat pozniej.Nigdy nie widzialam tak b. bogatych ludzi,doslownie w glowie sie krecilo od tych wszystkich Cartierow,Bulgarich iTiffanich przy czym byl to raczej styl Jackie O. niz Dolly Parton.Najfajniejsze bylo to,ze bylam traktowana jakbym byla jedna z nich a raczej oni zachowywali sie tak jakby tego wszystkiego nie mieli.Nikt tam sie z niczym specjalnie nie obnosil i jak jednego pana i mnie obsral jakis ptaszek to wszyscy pomogli nam sie oczyscic(wyjmowano nam to cos z wlosow golymi rekami)pelny luz.Duzo zwiedzania chociaz stolicy Bridgetown nie polecam,podejzewam,ze tak jak na Dominikanie slumsy,brudno i niebezpiecznie.Za to reszta-niezapomniane wrazenia

Awatar użytkownika
Joanne
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Joanne » 04 kwie 2006, 01:57

Wczoraj wrocilam z Meksyku.Bylam w Los Cabos.(cypel polwyspu Californijskiego)Przepiekne widoki,swietny hotel wraz z obsluga gotowa spelnic kazda zachcianke,bezpiecznie-mozna sie bez obaw poruszac wszedzie.Niewielu turystow (jak na spring break kiedy wszedzie roi sie od rozwrzeszczanej mlodziezy)Polecam.
Rodos w Grecji-tak sobie.Ladne miasta-Lindos i Rodos,poza tym nie bylam zachwycona.
Bardzo lubie Californie.Przepiekne wybrzeze od L.A w kierunku San Francisco.No i ten klimacik.
Floryda jest przereklamowana,sa duzo ciekawsze miejsca.
Nic jednak nie pobije Hawaji.Zwiedzilam 3 wyspy i jestem pod wrazeniem choc minely juz 3 lata.Tam jest po prostu wszystko.Rain forest ,wodospady,czynny wulkan nad ktorym mozna sie przeleciec helikopterem i poogladac lawe wplywajaca do oceanu,nurkowanie w zatoce Hanauma Bay-tak piekne ryby to tylko w atlasie ogladalam.Jak poszalec to na Oahu,jak odpoczac-Maui ,Hawaii jest wyspa wulkaniczna i nie ma na niej plaz wiec tylko zwiedzic.
Teraz marza mi sie brytyjskie Virgin Islands ale trzeba troche odpuscic na jakis czas. :wink:

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 04 kwie 2006, 11:49

Wow :shock: Joannne, zazdroszcze ... ...Hawaje ... 8) :cry:

-ja za rok wybieram sie poraz drugi do Ameryki... ... tym razem planujemy (ja i mąż) na 3 tyg. !!! :D
Byłam na Florydzie- tak sobie...
W tym roku będzie marnie z wakacjami :( - może jakiś Egipt, trochę Francji, góry -ale żadnych szleństw... :?

Awatar użytkownika
dordi
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: dordi » 04 kwie 2006, 12:08

Samanthii pisze:W tym roku będzie marnie z wakacjami :( - może jakiś Egipt, trochę Francji, góry -ale żadnych szleństw... :?
Marnie? :shock: :shock:
zazdroszcze...
:( :roll:
2005 r./2006 r. - nos dr A. Krajewski- spartaczony ...
03.2010 r.- nos dr Skupin - jest duuuużo lepiej
03.2011 poprawka cz.chrzęstnej noska- trzymajcie kciuki;)

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”