sekcja zwłok z niespodzianką w postaci implantów piersi..

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Josie M
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Josie M » 22 cze 2006, 12:09

na tych sekcjach w których ja uczestniczyłam, nikt nie zemdlał, ale kilka osób wychodziło, bo im było słabo, albo zapach im nie odpowiadał - bo widoki można przeżyć, ale zapach to jest coś okropnego...
Jesli cos za bardzo udoskonalasz, na pewno to spieprzysz.

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 22 cze 2006, 12:12

tzn jaki??
ale zapach tych "starych" czy "świerzych" denatów??
i jeżeli tych świerzych to czemu one tak śmierdzą??
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
Buttercup
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: Buttercup » 22 cze 2006, 12:22

Jejku Dominicana przeraziłaś mnie tym co napisałaś. A nie jest tak, że dla osób nie związanych z medycyną najpewniejszym objawem zgonu są plamy opadowe??? Przecież takie rzeczy nie dzieją się u żyjących ??

Pozdrawiam bise

Awatar użytkownika
GAGA
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GAGA » 22 cze 2006, 12:32

zapach...... a pamiętacie tsunamii relacje lekarzy pracująchych przy tych napompowanych zwłokach???
a co do pogrzebów i dzwoneczków to podobno dziś ludzie każą się chować z komórkami w środku trumny..... :roll:
M³odym ludziom wydaje siê, ¿e pieni±dze s± najwa¿niejsz± rzecz± w ¿yciu. Gdy siê zestarzej±, s± ju¿ tego pewni./ Oscar Wilde
Snobizm jest jak wisienka na torcie - tylko dla wybranych. To rodzaj wtajemniczenia. Wyzwanie rzucone tyranii mas....

Awatar użytkownika
agatha_s
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: agatha_s » 22 cze 2006, 12:33

Na naszym wydziale nie mieliśmy dużo do czynienia ze zwłokami, więc nasza grupa, które zdecydowała się robić medycynę sądową była trochę wrażliwa, nikt wprawdzie na sekcji nie zemdlał, ale kilka osób uciekło.

To prawda, że widoki da się przeżyć. Najgorszy jest zapach, a najgorszy jaki kiedykolwiek czułam to zpach przy spalonych lub nadpalonych zwłokach. Jedynym sposobem było kupowanie husteczek higienicznych miętowych i prztykanie ich do nosa.

No i studenci medycyny to chyba mają gorzej, bo my to staliśmy w pewnej odległości więc nie było tak źle.

Obejrzałam ten filmik, i powiem że podczas sekcji, na których ja byłam chyba inaczej krojono zwłoki, ale mogę już dokładnie nie pamiętać.

A prokurator do, którego trafiłam na praktykę nadzorował komisariat kolejowy i tam to dopiero trafiały zwłoki (głownie zdejmowane z torów). Nawet nie chcę sobie przypominać. Fakt, większość z nich to byli samobójcy.

Awatar użytkownika
monikagoc
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: monikagoc » 22 cze 2006, 12:36

[quote="Dominicana"][quote="Samanthii"]

a nie czytałyście ksiązki...kurcze zapomnialam tytułu :roll:
mniejsza z tym ale jeszcze do lat 60 XX wieku w kazdej wsi i małych miasteczkach jak był pogrzeb to wbijano w ziemie kije z dzwoneczkiem, kij dochodził az do trumny, tzn przebijał ja i na kazdym cmentarzu był stróz...jak dzwonek dzwonil to gościa odkopywali :roll: quote]

teraz to komórka robi za taki dzwoneczek - wyobrazcie sobie taka akcje jak ktoś pochowany 2 dni wczesniej dzwoni do Was :shock:
17.05.06 dr Potocki K.
MHP (P)-300 (L)-340

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 22 cze 2006, 12:42

chyba dwa dni pozniej , monika ... ?
:roll: :wink:

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 22 cze 2006, 12:46

no tak ale dzis to juz chyba sie jakos medycznie te zgony stwierdza :roll: przynajmniej mam nadzieje....ale wiecie, jak Ci ludzie na wsi opowiadaja takie rzeczy to dla nich to takie normlane, ja byłam przerażona, jak zyła moja prababcia to ciagle drążyłam ten temat- miała mnie już dosyć :roll:
teraz jest inaczej, lekarz jednka przyjezdza....najcześciej po czasie i wtedy juz stwierdza tylko zgon...tak jak z moja ciocia w pażdzierniku :cry: ....
ale wiem ze jeszcze do dzis wielu jest uprzedzonych do kostnic i trzymaja swoich bliskich w domach az do czasu pogrzebu :roll: ...rozumiem szacunek dla tych osób ale ...te zarazki które sie roznoszą.... :roll:

Josie M własnie powiedz czy takie trupie zarazki sa groźne?? taki trupi jad?? :shock:
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
monikagoc
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: monikagoc » 22 cze 2006, 12:47

Samanthii pisze:chyba dwa dni pozniej , monika ... ?
:roll: :wink:
wczesniej - pochowek pana/pani X na przykład w poniedziałek, a X dzwoni na w środe ze zyje :twisted:
17.05.06 dr Potocki K.
MHP (P)-300 (L)-340

gosbo
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: gosbo » 22 cze 2006, 12:58

zapach formaliny , w ktorej sa zanurzone zwloki jest okropny!! do tej pory nie przechodze kolo sal z anatomii bo mi sie niedobrze robi,ale domyslam sie ze gdyby nie ta formalina to jeszcze gorzej smierdzialoby

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”