Co studiujecie, gdzie pracujecie, co zamierzacie???

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

sylwiach2
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: sylwiach2 » 24 lut 2009, 11:10

Studiowałam administrację i muszę powiedzieć, że z pracą po tych studiach było cieniutko :? Zaraz po studiach udało mi się załapać na staż w urzędzie, który upłynął mi na chodzeniu na pocztę, po gazety, po papierosy dla pana wójta i wątróbkę dla pani Teresy. Aha, było też mycie sterty filiżanek po sesji rady gminy i "gwóźdź programu", czyli występ w stroju ludowym na jakiejś prezentacji gmin...bynajmniej nie z mojej inicjatywy. W tym samym czasie szukałam pracy gdzie indziej, ale chyba trafiłam na jakiś wyż demograficzny, bo pamiętam, że np. na jedno miejsce w urzędzie wojewódzkim było ponad siedemdziesięciu kandydatów :o To było 6 lat temu, może teraz to inaczej wygląda, ale ja wtedy spakowałam walizki i wyjechałam za granicę. Wiedza, jaką z tych studiów wyniosłam, do niczego nigdy mi się nie przydała. Studia nie dają jakiś konkretnych umiejętności, bo chyba wkuwanie kodeksów na pamięć to żadna umiejętność. Osobiście, odradzam, ani to ciekawe, ani użyteczne.

Awatar użytkownika
Dana2
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: Dana2 » 25 lut 2009, 20:32

Ja jestem już dawno po studiach ale jestem trochę zniesmaczona ponieważ cały czas pracuje w handlu. sama nie mogę sobie znaleść czegoś bardziej ambitnego. Bardzo marzy mi się praca od 8 do 16. Teraz pracuję na dwie zmiany i czasami jestem w domu o 23 :(. Próbowałam szukać ale w moim cv nie mam doświadczenia innego niż praca w sklepach. Nie jest najgorzej ponieważ jestem bardzo cenionym pracownikiem ale to już nie ten wiek. Średnia wieku w mojej pracy to 23lata. Chociaż z wyglądu oceniają mnie na 26.
dr Nagórska 22.05.09 aparat ortodontyczny dwa łuki
dr Szczyt 24.06.09 całkowita korekta nosa

Awatar użytkownika
joyana
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: joyana » 25 lut 2009, 20:39

Dana2, jaki skończyłas kierunek?
Mój nowy biust odmienił moje życie - jestem bardziej szczęśliwa i pewna siebie !!!
02-2008 / op

Awatar użytkownika
Dana2
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: Dana2 » 25 lut 2009, 22:21

Markieting i Zarządzanie

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 12 mar 2009, 19:39

A ja ostatnio usłyszałam, że jestem za stara by iść na studia :roll: bo w moim wieku już są po i mają wieloletnie doświadczenie

trochę mnie to przybiło

?(staro aż się poczułam)

a mi się tak radiologia zabiegowa lub pediatryczna marzy
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
ghostdog
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: ghostdog » 16 mar 2009, 14:58

Ach za stara no co Ty Michitka :o

Ja wciaz robie HRM...a tak bardzo chcilabym byc weterynarzem :roll:
2006 Latkowe cycuchy
2008 Kasprzykowe powieki
botoxik here i come:)

Awatar użytkownika
Dana2
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: Dana2 » 17 mar 2009, 22:58

Michitka, jak ja studiowałam to w mojej grupie było bardzo duże zróżnicowanie wiekowe i to było bardzo fajne. Oczywiście wszyscy starsi mieli lepsze wyniki od osób tuż po maturze. Jeżeli masz ochotę to powinnaś się wybrać na studia i nie patrzec na opinie ludzi. Nigdy nie wiadomo kiedy się przydadzą. Ja ostatnio trochę awansowałam, ale wciąż marzę o czymś normalnym, ponieważ w obecnej pracy jestem strasznie zabiegana.

Awatar użytkownika
cyryl-bea
Administrator Beauty
Administrator Beauty

Post autor: cyryl-bea » 18 mar 2009, 22:39

a ile ty masz michitka lat 80 ze jestes za stara ;)

nawet na dzienne mozesz isc, teraz nie ma ograniczen na wiekszosci uczelni
cyryl-bea

Przeczytanie regulaminu ze zrozumieniem treści, jest podstawą miłej zabawy na forum!

Youtube: tu
Portal: tu
Facebook: tu

https://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... g-oczy.gif
https://beautywpolsce.com/forum/upload/1 ... Obraz1.jpg

Awatar użytkownika
jasama4
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: jasama4 » 30 mar 2009, 21:35

Michitka ja równiez studiowalam ze starszymi osobami, byly nawet panie po 50-tce i swietnie sobie radzily...

A ja studiowalam administracje, ale dla mnie masakrá byla historia administracjii, wiec zrezygnowalam i wyjechalam za granice...

Ale zawsze marzylam o tym, by studiowac architekturé krajobrazu i zamierzam na to isc... :p :p :p
dr Skupin...
nosek 15 pazdziernik 2009... :)

Awatar użytkownika
agnesn
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: agnesn » 31 mar 2009, 13:32

Ja studiowalam na Akademii Sztuk Pieknych kierunek wzornictwo przemyslowe, a teraz zawodowo zajmuje sie grafiką i robie filmy i reklamy telewizyjne. To moje poczatki w branzy , bo przez ostatni rok musialm sie nauczyc roznych programow komputerowych, naszczescie dzieki temu ze od 12 lat zajmuje sie sztukami plasycznymi to ta nauka przebiegla wmiare szybko. Mam nadzieje ze teraz pracujac juz za pieniadze uzbieram na moja wymarzona operacje noska w krotkim czasie tzn do pazdziernika. Trzymajcie za mnie kciuki :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”