Życie zaczyna się po czterdziestce.Tak ja

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
lianka
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: lianka » 20 paź 2008, 17:24

eee no niee ;) mąż Sabriny a mąż mojej znajomej to napewno co innego.
2006 -2008 r. Dr BrzuchaĂąski

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 20 paź 2008, 20:00

Linaka ten piec tak sie nazywa.
wiszący kocioł kondensacyjny Cerapaursmart Junkers Grupa Bosch
i do tego jest jeszcze jakis termostat elektroniczny Mam to zamontowane w pokoju na ścianie i programuje sobie temperaturę.
Facetktóry nam to wszystko robił,kupił ten piec po jakiejś nizszej cenie,bo jest pracownikiem w tym sklepie czy jakos tak i daliśmy bez paru groszy 7 tys.[tylko kocioł]
Co do agresji mojego męza,to sprawa wygląda tak:jak on krzyknie to my z córka sikamy ze smiechu po nogach,bo on normalnie nie umie krzyczeć. Robi to raz na pare lat i to tak śmiesznie,ze my sie kończymy ze smiechu. Mąż ma bardzo łagodne uspsobienie, a njbardziej wazelini jak jest podpity. :roll: Cały czas chdzi za mna i mówi jak mnie strasznie kocha i jaka jestem super....a mnie szlak trafia bo nie moge na niego patrzec jak wypije.
Jak męża poznałam to ja pracowałam,a on nie miał pracy [bylo to za granicą] był na moim utrzymaniu przez dwa miesiace.potem znalazł jakaś prace,ja tez pracowałam. Po trzech latach OTWORZYLISMY RAZEM firme budowlaną,wzieliśmy slób i ja urodziłam dziecko. Poszłam na trzy letni urlop wychowawczy,a potem zrezygnowałam z pracy bo stac nas było na to,że mogłam siedziec w domu i wychowywać dziecko,no i tak siedze i wychowuje nasze dziecko juz 14 lat. To nie było tak,że wziełam faceta biznesmena,tylko razem zaczynaliśmy od zera więc dla tego mnie wkur....na maxa jak mi mówi że TO JEGO PIENIADZE BO ON ZARABIA,a ja nic nie robie tylko siedze w domu i wydaje jego pieniadze. Potem oczywiście mnie przeprasza,ale w moim sercu juz na zawsze pozostanie do niego żal za to co mówi. Jestem od niego zalezna finasowo. mogła bym nie być gdy bym podjeła prace. Jaką prace? Sprzedawczyni w Biedronce za 700zł? Nie mam matury bo w wieku 19 tu lat urodziłam syna,potem drugiego dzieciaka i nie wróciłam do szkoły.
Gdy by bylo tak,że maż był by agresywny,do tego nie dawał mi grosza,to na bank prowadziła bym dalej sklepy które miałam i nie mógł mnie rozliczyc z kasy,ale nie chce mi sie. zawsze jakies pieniądze sobie przykabinuje i zawsze jakoś od niego wyciągne. Nagada sie nagada,ale potem da i jeszcze przeprasza.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 20 paź 2008, 22:13

No z tą agresja Twojego męża to był żart :-)
Co nie zmiania faktu, że jak sie nie bedzie nalezycie sprawował to i tak mu możemy wtłuć. mam wrażenie, że ja i Lianka (jako te co są na miejcu) jestesmy dostatecznie energiczne, aby sobie poradzić 8-)
Wiesz, wszystko jest kwestia wyboru. Ale dom prowadzisz. Robisz wszystko. Co niby by slubny robił po przyjściu z pracy jakbyście oboje pracowali? pewnie by nie sprzatał i nie robił zakupów.
tak więc jakbys jednak negocjowała te warunki :badgrin: to co co szkodzi spróbowac wynegocjować więcej?

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 20 paź 2008, 22:49

Ach, mam dobre samopoczucie to wstawiam dla porownania stara i nowa szyję.http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... 0279_1.jpg http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... %20007.jpg http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... %20014.jpg

Robiłam spacje, ale tak sie ustawiły te zdjecia, nie wiem czy mnie Ula nie zgani,ze nie sa rowniutko ustawione.

Prosze tu Muflonka o zdjątka, bo my wszystkie trzy tzn. Ullrike, Sabrina i ja wywiazujemy sie sumniennie. Ku zachęcie innym kobietom. OPeracje plastyczne nie sa tylko dla aktorek i dziennikarek. My zwykłe kobiety, emerytki wczesne i póżniejsze też możemy jeżeli tylko tego bardzo pragniemy. To nie jest wcale takie straszne ani niebezpieczne, jak nas nieraz niezorientowani przestrzegają.

Nie ma brzydkich kobiet. Sa tylko dobrze zoperowane przez chirurgow plastycznych lub niezoperowane w ogole.

Stara szyja jest z tego samego okresu, tylko zależy jak sie glowe trzyma.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 20 paź 2008, 22:58

Kwiatuszek* pisze: Nie ma brzydkich kobiet. Sa tylko dobrze zoperowane przez chirurgow plastycznych lub niezoperowane w ogole.[/b]
Kwiatuszkuty to powinnas w jakims kabarecie wystepowć haha,no teksty Twoje sa nie do pobicia. :badgrin: :badgrin: :badgrin:
Odnośnie Twoich zdjeć.... Kwiatuszku.........Ty wiesz co 8-) 8-) 8-) Po prostu pięknie!
Dziewczyny trzymam was za słowo i licze na pomoc przy wychowaniu męża ;) :-D

Awatar użytkownika
lianka
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: lianka » 20 paź 2008, 23:54

Sabrina, zerknij na ten link http://www.allegro.pl/item458450277_jun ... od_ss.html
chodzi mi o literki (symbol) na piecu.
Jak kupilam dom byl juz tu piec termet mini-term, chcialam go wymienic ale koledzy po fachu mi powiedzieli ze nie ma co sie spieszyc, niby nie jest najlepszy na rynku kosztuje niecale 2000 zł. ale zawsze jest czas wymienic. Juz czwarty sezon grzeje tym piecem jest dwufunkcyjny, ogrzewa mi prawie 300 metrow i do tego mam ciepla wode, przed sezonem grzewczym konserwuje go i nie ma zadnych problemow.
Sterowniki mozna samemu zainstalowac, najdrozszy euroster kosztuje jakies 300 zł. jest całkowicie elektroniczny a te po 100 zł. ustawia sie recznie.

Muflon, jak mąż Sabriny zobaczy takie energiczne babeczki to na reszte zycia bedzie potulnym barankiem ;)

Ach Kwiatuszku... wklejaj zdjecia, rob sobie codziennie fotki i ciesz sie tą niesamowicie szybką zmianą 8-)

Tak sobie mysle... jaką kombinacje wymyslic na grudzien?? plastyka ud i wyciecie blizny na brzuchu, czy zostawic to wszystko (nie wyglada to tragicznie) i wziasc sie za ramiona? Tez jakos ostatnio mi nie przyszkadzaja :roll: chyba zdam sie na brzusia i niech wyszukuje co mam jeszcze do poprawy :?

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 21 paź 2008, 01:10

Kwiatuszku, te dwa duże zdjęcia, to jak matka i córka.Podobne tylko końcówki nosa :p . A mój wyjechał....Ale spokój....od trzech dni nie muszę sprzątać i nawet herbatę robię w tej samej szklance żeby nie myć ..Tak jak już pisałam mój jest oszczędny inaczej. Chciałam cieniasa kupił Toyotkę, niedawno dostałam złoty zegarek z brylancikami , ale telewizor mamy 15 calowy!!!. :p .Ja już nawet nie oglądam TV, bo g. widać, ale on cały czas przed nim siedzi....Jak jesteśmy w sklepie, to każdy ciuch każe mi mierzyć i na siłę mi kupuje ale jak mówię zostaw mi pieniądze na życie, bo nie mam - to rano znajduję CAŁE 100!!!Jak za tydzień mówię, że nie mam, to bardzo się dziwi, na co tak szybko wydałam. :( . Teraz mam taki sposób, że piszę na kartce i jak pyta na co ,to z wyniosłą miną podaję kartkę pod nos.
Jednak wolę to, niż codzienne wstawanie do pracy. Jest mi dobrze, mąż wychodzi, to moge sobie czas zaplanować, nie przeszkadza w sprzątaniu, a jak jest słoneczko, to leżę na leżaku. Dawniej po pracy musiałam sprzątać, zająć się domem ,dzieckiem, ogrodem a w niedzielę prałam i prasowałam. 10 lat temu powiedziałam dość i to była dobra decyzja.Myślę, że nie jestem zołzą, bo w domu robię wszystkie męskie i kobiece prace i jak żartuję "każdy pyłek przed nim usuwam aby w domu mógł wypocząć. Coś za coś......

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 21 paź 2008, 10:25

Lianka nie mogę znaleźć tego symbolu na moim piecu,ale ma byc dziś ten facet z serwisantem od Junkersa to sie go zapytam. Serwisant będzie instalował ten programator od temperatury,bo sraciła bym gwarancję gdy by montował to ktoś nie z firmy.
Wydrukowałam sobie ta strone co mi podesłałas i mu pokarze. Dzwoniłam tez do męża i mówiłam mu o tej cenie na Allegro. Mąż powiedział,ze za kaloryfery daliśmy 7 tys a za piec jest 6 tys. Powiedział,tez ze rozmawiał z tym facetem od naszego pieca i sam facet mu powiediał,ze na Allegro można kupić taniej,ale nie ma sie gwarancji i do zainstalowania trzeba wezwać serwisanta z Junkersa.
Zobacze co mi dzis powie?

Awatar użytkownika
lianka
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: lianka » 21 paź 2008, 11:08

Rozumiem, że wymieniałas całą instalacje łącznie z rurami? Wystawiona faktura VAT zobowiazuje do gwarancji, zazwyczaj producent daje 2 lata ale są wachania moze byc wiecej albo mniej. Kupujac piec albo sterownik dzwonisz do autoryzowanego serwisu, przychodzi pan i instaluje to wszystko, gwarancji nie tracisz jak kupujesz sama to wszystko. Roznica moze byc jedynie w cenie, kupujac sama piec płacisz netto + 22% vatu (w tym linku co wydrukowalas masz juz kwote brutto) odliczenie od tego masz 15% natomiast kupujac od firmy ktora od razu instaluje to płacisz netto + 7% vatu z tego to juz nic nie odliczysz ale powinno byc na dzien dobry taniej.

Tydzien temu byl u mnie kolega co chce wymienic dach, firma ktora znalazł krzyknela mu 120 zł za metr kw. material+robocizna, wydawalo mi sie strasznie duzo. Blachodachowka kosztuje gora 30 zł. brutto + robocizna niech bedzie drugie tyle to gora 90 zł. Powiedzialam mu o swoich wątpliwosciach... Był znow wczoraj ma juz inna firme nie gorsza od pierwszej ale za 60 zł. blacha + robocizna ;)

Wiem jaka bedzie gadka ;) eee internet.. a to nie ten piec... i jeszcze 100 innych powodow znajda zeby tylko zedrzec z klienta.
Przynajemnie pogoda Ci dopisuje :-D

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 21 paź 2008, 12:02

No, proszę. Ktoś by powiedział, że na "Beauty" siedzą głupie baby ,które tylko patrzą w lustro... :x . A wy tu strzelacie wiedzą, której innym brakuje :p

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”