życie po 30-stce :)

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: życie po 30-stce :)

Post autor: majamajamaja » 17 sie 2009, 00:06

Tez prawda, ze kaucje za auto trzeba wplacic, ale ze tak duzo?

No, ja tez bardzo pokojowa i zazwyczaj nie wesze podstepu. To wtedy oczywiscie, trzeba twarda d... miec.
Ale staram sie zawsze z facetami ustalic cene z gory, czy to taksowka, czy inna usluga. To ich trzyma w miare w ryzach. Czasami jednak tego nie robie, co mi bolesnie przypomina o tym, ze moja rozwinieta tkanka tluszczowa w pewnym miejscu tez nie chroni przed twardym ladowaniem...
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 03 wrz 2009, 22:04

drobie trzydziestki
mam pytanie - jakich kremow do twarzy uzywacie?
skonczyl mi sie wlasnie moj kremik i chce wyprobowac cos innego.

poleccie cos cukierkowi 8-)
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

niezdecydowana1975
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: niezdecydowana1975 » 04 wrz 2009, 00:38

Witam 30-tki
Ja również należę do tego zacnego grona :)
Po 30 rozwinęłam na intelektualnie na maxa ( mam swoja firmę, stworzyłam markę )od trzech lat działa i ma się dobrze.
Ciało - no niestety ( stress, papierosy, brak ruchu, niedosypianie). Wraz z rozwojem firmy ciało wołało o pomste do nieba. I to właśnie sprawiło, ze zajrzałam na to forum.
Do tej pory dbałam o twarz a na ciało zawsze sobie myślałam - będzie czas.
I powiem Wam , że to jest właśnie niewiarygodne i niepokojące , że boczki i brzuch potrafią tak pięknie obrzydzić wszystko, za przez jakieś durne boczki nie mogę być sobą bo mi one przeszkadzają. Rano gdy się ubieram zamiast myśleć o tym, że idę do swojej własnej fajnej firmy, do fajnych ludzi, wypiję kawkę poczytam gazety, pogadam z ludźmi, to ja mam spi...ne pół dnia bo źle wyglądam w tej spódnicy bo mi wystaje brzuch.A nawet jak go nie widać to sama świadomość tego , że on tam jest i jest brzydki nie daje mi spokoju.
Też tak macie, czy tylko ja tak mam?
cukiereczekPL pisze:drobie trzydziestki
mam pytanie - jakich kremow do twarzy uzywacie?
skonczyl mi sie wlasnie moj kremik i chce wyprobowac cos innego.

poleccie cos cukierkowi 8-)
wiesz co, ja już przestałam kupować w ciemno ( bo pani w drogerii poleciła , albo koleżanka, albo jeszcze reklama była fajna). Za dużo wydawałam pieniędzy.
Teraz mam fajną kosmetyczkę ( a w zasadzie kosmetolog), która to znając moja twarz, bo chodzę na oczyszczanie i jakieś tam inne pierdoloty, zna moją twarz i ona dobiera mi kosmetyki. Po 3 latach widzę, że się zna i w 90% pomaga. Nie mam więc powodu, żeby jej nie ufać, chociaż jak to bywa w życiu, czasem mnie korci piękne opakowanie lub zapach kremu. Ale cóż tam....czasem wydam.

Awatar użytkownika
NINA-30
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: NINA-30 » 04 wrz 2009, 08:35

Lancome primordiale na dzień i na noc,pod oczy. Używam ten krem,od 3 lat,robię przerwę i kupuję I.Eris też po 30stce czyli +35,zużywam opakowanie,i znowu Lancome.
Nie używam raz tego,raz coś nowego,jestem wierna początkującemu odkryciu.I na razie kremy działają

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 04 wrz 2009, 08:36

cukiereczek ja uzywam calej serii olay of olaz owszem jestem starsza bo mam 40+ ale jest tu bardzo duzy wybor i mnie odpowiadaja poza tym twarz lubi jak sie krem zmienia bo sie przyzwyczaja i ja co jakis czas wprowadzam nowy ostatnio dla odmianu mialam z firmy clarena golden +Vit C sprzedala mi go kosmetyczka po kwasach - kremik rewelacja ale drogi 100zł na alegro jeszcze chyba drozszy ale kosmetyki z clareny sa super
do pszczolki
tez mi sie pojawily boczki i kawaleczek sadelka nad paskiem wkurza mnie to na maksa bo do tej pory nie musialam jakimis ubraniami nicukrywac, to mnie nie dotyczyly a przez te wakacje.....
w lutym przed op rzucilam fajki i niestety sama zauwazylam ze teraz czesciej jestem glodna niby staram siepilnowac i jesc bez pieczywa i kartofelkow ale przychoidzi wiecxzor wlacza mi sie ssawka i ide cos pogmyrac w lodowce i od razu idzie w boczki i wiem ze tu sama dieta nie pomoze bo juz to kiedys przerabialam dlatego wracam na silownie bo tez od operacji nie chodze i wszystko razem dalo paskudny efekt
takze pszczolka dieta i ciwiczenia i daj sobie czas tak ze 3 miechy na efekty wiec jesli chcesz ekstra wygladac w sylwestra to trzeba zaczac juz
ja ide na silke w niedziele ze zakwasy jakos przezyc przeciez jak nic teraz nie zrobie to niedlugo bede wygladac jak pasztet

Awatar użytkownika
NINA-30
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: NINA-30 » 04 wrz 2009, 08:51

Jeju.............. to nie tylko ja mam problem z boczkami.Też nie mogę się patrzeć w lustro jak wyłażą. Ogólnie cały czas na nie narzekam ,a szczerze mówiąc nie ograniczam wcale jedzenia. Przez okres urlopowy przytyłam 3 kilo,jeszcze bardziej boki stały się widoczne.Wczoraj Miałam spotkanie wypiłam 4 drinki i po północy zjadłam 4 kawałki pizzy,co prawda z warzywami ,żeby sumienie uspokoić,ale zawszy dodatkowe to kilogramy.
I tak od miesiąca codziennie mówię sobie, że od dziś basta. Wcześniej czyli przed majem,regularnie chodziłam na siłownie,odżywiałam się w miarę zdrowo i mało.Ale po op (plastyce brzucha) ograniczyłam wyjście na siłownie z wiadomych przyczyn,niebawem minie 4 miesiące od operacji,mam nadzieję że nie będę musiała znowu czegoś wycinać,przez moje nie pilnowanie się i obżeranie nocno-słodyczowe.

Ogólnie załamka

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 04 wrz 2009, 09:54

nina
no wlasnie to takie sobie usprawiedliwianie sibie ze po operacji trza sie oszczedzac i tak dalej a prawda jest taka ze po 3 miesiacach mozna juz zdrowo i normalnie cwiczyc
musimy powiedziec sobie ze nie od jutra ale juz
wiem jak to jest cale wakacje mowie sobie od jutra dieta od jutra ciwczenia co prawda nawet zrobilam w tym kierunku kroki
raz bylam na diecie osmiodniowej nawet fajna 1 kg mi spadlo ale zaraz nadrobilam
a drugi raz probowalam kapusciana ale 3 dnia wymieklam juz nie mogla na ta zupe patrzec a co dopiero ja jesc
w sumie doszlam do wniosku ze najlepiej sluzyla mi dukanowa i od poniedzialku wracam na diete musze bo wszystkie spodnie mam tak ciasne ze nie moge sie dopiac a jak sie dopne to wygladam jak baleron i musze chodzic teraz w spodnicach takich luznych falbaniastych na gumke a nie zawsze takie pasuja jeszcze latem to i owszem ale dzis np pada i juz biala nie pasuje wiec musialam wcisnac sie w spodie ktore w maju wisialy na dupie a teraz koszmar i zalozyc dluga tunike zeby ukryc schabki - KOSZMAR
wypowiadam sobie wojne kto ze mna

Awatar użytkownika
NINA-30
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: NINA-30 » 04 wrz 2009, 15:27

Ja idę z Tobą na tę wojnę!!!

Też mam dośc swojego wyglądu,szczególnie wałków wychodzących z pod biustonosza i cholernych boczków.
Dziś nie zjadłam nic słodkiego applaus
tylko to jeszcze nie koniec dnia :roll:

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 04 wrz 2009, 19:42

dzieki za rady kremowe....
musze znalesc jakis kremik dla siebie....

a co do boczkow..niewiem czy to wiek zcy zaniedbanie (pewnie jedno i drugie)
ale mi figura sie zmienila na gorsze bardzo
zawsze bylam szczupla i zgrabna
nawet po ciazy schudlam i wrocilam do swojej wagi...
ale ostatni rok tylko tyylam tyylam i tyylam
teraz mam i brzuch i boczki i dupe i uda
masakra...
ale mam juz tego dosc...zyje sie raz i chce patrzec na siebie z usmiechem dlatego biore sie za sebie
zobaczymy z jakim rezultatem...
odkrylam nowe forumo dietach i tam dziewczyny swietnie sie wspieraja w odhcudzaniu
mozna nawet zobaczyc ich sukcesy na zdjeciach - co bardzo mobilizuje.
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
NINA-30
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: NINA-30 » 04 wrz 2009, 20:15

Jestem zadowolona ze swoich nóg , bo sa szczupłe.Więc zawsze mogę zakamuflować oponki na brzuchu czy boczki luźną tuniką,(akurat są na czasie,ubieram do tego getry,lub spódniczkę .Wysokie buty robią swoje! I czuję się o niebo lepiej. Ogólnie cały czas pilnowałam się z żarciem,teraz jakoś sobie pofolgowałam i od razu widać rezultaty.Ale na pewno zgubię te 3 dodatkowe.......kg

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”