GosiaczEq pisze:tOOsia, odpowiem tutaj o kwiatkach bo tam nas pogonia:)))
no tak tematy mi się pomyliły :D
co do przyborów - jade niedługo porozmawiac z dyrektorką internatu czy potrzebują takich rzeczy, wiem , że najpotrzebniejsze im jest wsparcie finansowe bo wciąz coś się psuje, a to dach a to ogrzewanie... a te dzieci nie mają ciekawej sytuacji w domu, to i dyrektorka ich do domu nie odsyła... (większośc z dzieci jest zaniedbywana lub okaleczana przez swoich "rodziców"). Niestety finansowo im nie pomogę za bardzo choć bym chciała...
to jest akurat zufane miejsce, raz już robiłam ze znajomymi koncert charytatywny ze zbiórką zabawek i książek dla nich, dzieci były baaaardzo szczęśliwe :)
w takich sytuacjach najlepiej bezpośrednio kontaktować się z dyrekcją placówki, którą chce się wspomóc... żadni pośrednicy nie dadzą nam gwarancji
zazwyczaj proboszcz danej parafii wie ile jest rodzin potrzebujących takiej pomocy - im też można pomóc jeśli nie ma się żadnej placówki w pobliżu :)
hm... skoro dopasowujemu bukiet do osobowości... to musze się poradzić bliskich co do mnie pasuje

24 styczen 2012 - korekta nosa. Dr Stepniewski. JUZ PO!!! JESTEM TAAAAKA SZCZESLIWA !!!