Wychodzę za mąż cz.II

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
tOOsia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: tOOsia » 03 maja 2009, 22:50

śmialo :)

mój brat natomiast mówił, ze zamiast kwiatów chce kupony totka :D
i dostał tego trochę
nawet dostał bukiet z kwiatków z kuponów :)
jakies drobne pieniądze wygrał :D
24 styczen 2012 - korekta nosa. Dr Stepniewski. JUZ PO!!! JESTEM TAAAAKA SZCZESLIWA !!!

Awatar użytkownika
GosiaczEq
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GosiaczEq » 03 maja 2009, 22:51

tOOsia, odpowiem tutaj o kwiatkach bo tam nas pogonia:))) no wiec ja bede miec margaretki i chce miec kolorowy bukiet, nie iwem jak to wyjdzie, moze nie bede miec samych ale na pewno beda w bukiecie, ponoc bukiet dopasowuje sie do charakteru panny mlodej, no wiec ja obowiazkowo musze miec kolorowe;)

Zamiast kwiatow bede chciala kupony totka, jesli chodzi o dawanie przyborow, to naczytalam sie troche na necie, ze nie zawsze nasze checi sa odbierane prawidlowo i ofiarownaa pomoc laduje u osob, ktore po prostu chca miec czegos wiecej :? Nie znam żadnego miejsca do ktoego moglabym przekazac takie rzeczy i do ktorego mam zaufanie. Moze mi sie jeszcze wymysli cos zamiast tych kuponow, ale poki co taki mam plan.. zawsze moze sie poszczescic bardziej :-)

haha za długo pisalam, bo juz tyle nowych postow:D;d;
Nie muszę być idealna, ważne że jestem wyjątkowa =)

Awatar użytkownika
foxxia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: foxxia » 03 maja 2009, 22:55

Ja w zaproszeniach również poprosiłam, żeby kwiatów nam nie dawać ;)
Poprosiliśmy o zabawki dla dzieci z domu dziecka w pobliżu naszego miejsca zamieszkania. Większości bardzo spodobał się pomysł :-D
Wszystkie foty do Galerii Zamkniętych
(mail) galeria@beautywpolsce.com

---->Jesteśmy też na facebooku!!<----

Awatar użytkownika
GosiaczEq
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GosiaczEq » 03 maja 2009, 23:01

Ja najchetniej bym poprosiła o farby, płytki itp rzeczy do wykonczenia mieszkanka;d;d;d;d

a moze cos wymysle charytatywnego w sensie, pomoc dla jakiegos chorego dzieciaczka ?

Awatar użytkownika
tOOsia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: tOOsia » 03 maja 2009, 23:02

GosiaczEq pisze:tOOsia, odpowiem tutaj o kwiatkach bo tam nas pogonia:)))
no tak tematy mi się pomyliły :D

co do przyborów - jade niedługo porozmawiac z dyrektorką internatu czy potrzebują takich rzeczy, wiem , że najpotrzebniejsze im jest wsparcie finansowe bo wciąz coś się psuje, a to dach a to ogrzewanie... a te dzieci nie mają ciekawej sytuacji w domu, to i dyrektorka ich do domu nie odsyła... (większośc z dzieci jest zaniedbywana lub okaleczana przez swoich "rodziców"). Niestety finansowo im nie pomogę za bardzo choć bym chciała...

to jest akurat zufane miejsce, raz już robiłam ze znajomymi koncert charytatywny ze zbiórką zabawek i książek dla nich, dzieci były baaaardzo szczęśliwe :)

w takich sytuacjach najlepiej bezpośrednio kontaktować się z dyrekcją placówki, którą chce się wspomóc... żadni pośrednicy nie dadzą nam gwarancji

zazwyczaj proboszcz danej parafii wie ile jest rodzin potrzebujących takiej pomocy - im też można pomóc jeśli nie ma się żadnej placówki w pobliżu :)

hm... skoro dopasowujemu bukiet do osobowości... to musze się poradzić bliskich co do mnie pasuje ;)
24 styczen 2012 - korekta nosa. Dr Stepniewski. JUZ PO!!! JESTEM TAAAAKA SZCZESLIWA !!!

Awatar użytkownika
k_asiaczek
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: k_asiaczek » 03 maja 2009, 23:04

a czy z tymi darowiznami dla domów dziecka czy innych tego typu placówek nie jest tak, że mogą one sobie wszystko przyjąć? pytałyście wcześniej czy możecie im coś ofiarować? bo raz nam babka na jakiś ćwiczeniach opowiadała jak to chciała oddać jakieś rzeczy do domu dziecka bo miała zaraz obok siebie to jej kierowniczka powiedziała, że musi wypełnić jakieś formularze bo nie mogą tego tak po prostu przyjąć :|
05.03.2010-dr Kubasik HP okrągłe es prawa:400cc lewa:500cc applaus

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png

Awatar użytkownika
GosiaczEq
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GosiaczEq » 03 maja 2009, 23:12

k_asiaczek, ha no moze tak byc, bo kiedys byla przeciez akcja z jakims sprzedawca co chleb oddawal za darmo biednym i potem musial kare placic :|
Z domami dziecka moze byc podobnie. Ja kiedys wyczytałam taka historie na onecie, nie iwem cz prawdziwa, ale dala mi do myslenia (teraz nie moge znalezc tego art).
Jakas dziewczyna chciala dac zabawki itp na dom dziecka wszystko bylo okej, przekazala, w podziekowaniu dostala zaproszenie do domu dziecka. Mieszkała gdzies za granica i jakos przy okazji jak byla w Polsce wczesniej, zajrzala do tego domu i sie okazalo, ze te dzieci nic nie dostaly, tylko wszystko zabraly opiekunki dla swoich dzieci. Nie wiem, czy to prawda, jesli tak to przykre to bardzo. Dlatego jezeli zdecyduje sie na taka formę to bede musiala miec pewnosc, ze wszystko bedzie naprawde dograne.

Awatar użytkownika
tOOsia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: tOOsia » 03 maja 2009, 23:14

dlatego właśnie mam zamiar porozmawiać wcześniej z dyrektorką

możliwe, że jest coś takiego jak podatek od darowizny

Awatar użytkownika
k_asiaczek
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: k_asiaczek » 03 maja 2009, 23:15

GosiaczEq pisze:byla przeciez akcja z jakims sprzedawca co chleb oddawal za darmo biednym i potem musial kare placic :|
to chyba nie była kara tylko podatek od darowizny :doubt:

jeśli będzie tak, że można normalnie przekazać takie najpotrzebniejsze dzieciom rzeczy to też będę je zbierać zamiast kwiatów
05.03.2010-dr Kubasik HP okrągłe es prawa:400cc lewa:500cc applaus

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png

Awatar użytkownika
nefertari
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: nefertari » 04 maja 2009, 12:38

ja też myślałam o kuponach totka, ostatnio znajoma tak miała, ale mieli tylko kilka trójek...
inni znajomi chcieli książki :) teraz mają co czytać :)
a teraz idę na ślub, gdzie właśnie zbierają artykuły papiernicze dla domu dziecka...
na starcie: 75A na mecie: 70F dzięki anatomicznym mentorom 440 cc styczeń 2009

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”